Dan Tanasă, preşedinte PC Spania: ”Demisionez din Partidul Conservator în semn de protest față de atitudinea duplicitară a USL în chestiunea românilor din Covasna și Harghita”

July 10, 2012 •antiromanism, Consiliul Judetean Covasna, discriminarea romanilor, Episcopia Ortodoxa a Covasnei si Harghitei, extremism maghiar, IPS Ioan Selejan, iredentism, PCM, PNL, PSD, separatism etnic, sovinism maghiar, UDMR •Views: 3963

Dan Tanasă, preşedinte PC Spania: ”Demisionez din Partidul Conservator în semn de protest față de atitudinea duplicitară a USL în chestiunea românilor din Covasna și Harghita”

Constat cu mâhnire faptul că la aproape trei luni de la instalarea Guvernului Victor Ponta discursul USL față de soarta românilor din Covasna și Harghita începe să semene izbitor de mult cu cel al Guvernului Emil Boc sau Mihai Răzvan Ungureanu.

Deși în martie 2010 președintele PSD Victor Ponta afirma la Toplița, în prezența IPS Ioan Selejan, Episcopul Covasnei și Harghitei, că “PSD nu va mai merge niciodată alături de cei care se manifestă împotriva Constituției României și nu va accepta niciodată autonomia teritorială pe criterii etnice și o altă limbă oficială decât limba română”, USL face jocurile UDMR în Covasna și Harghita.

În cursul zilei de azi Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPA) a refuzat să execute silit Consiliul Județean Covasna, condus de UDMR-istul Tamas Sandor, care refuză să cedeze un imobil pe care îl ocupă în mod abuziv în ciuda unor sentințe definitive și irevocabile care atestă faptul că proprietarul imobilului este Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei. Reprezentanții RAAPPS prezenți azi la Sfântu Gheorghe nu au pus în mișcare executarea silită a CJ Covasna, ba mai mult, au încheiat un proces verbal fără să indice o dată la care se va face executarea silită.

Nici după opt ani de procese în instanțele din România în care a avut câștig de cauză Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei nu poate pune în aplicare o sentință definitivă și irevocabilă din cauza unor jocuri politice mizerabile în care sunt implicați USL și UDMR.

Față de această complicitate a USL cu acțiunile ilegale ale UDMR înțeleg să îmi dau demisia din Partidul Conservator, membru al USL.

Trag pe această cale un semnal de alarmă cu privire la perpetuarea aceleiași politici, dusă de acestă dată de USL, de sacrificare a românilor din Covasna și Harghita, supuși epurării etnice de către UDMR. 

Madrid, 10 iulie 2012 
Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

18 Responses to Dan Tanasă, preşedinte PC Spania: ”Demisionez din Partidul Conservator în semn de protest față de atitudinea duplicitară a USL în chestiunea românilor din Covasna și Harghita”

 1. Laura says:

  Imi pare rau. Poate te-ai grabit. Ma gandesc, totusi ca ai putut face atatea si pt. ca ai fost intr-un partid politic….UDMR-ul va ramane vesnic la cascaval pentru ca alegatorul roman e indiferent si bleg. Atata timp cat n-a fost in stare sa iasa din papuci si sa mearga, dracului, la vot. Iar alti tantalai si-au irosit votul pt. tot felul de partidute, grupuri si grupulete. Ce putea face USl-ul daca nu i s-a dat vot majoritar in consiliile din Ardeal?

 2. Pann says:

  Erau doi patrioți în PC: Bogdan Diaconu și Dan Tănasă. Nu a mai rămas niciunul. Diaconu ar trebui să plece și el din PSD. Am sperat în van că USL-ul va fi o grupare naționalistă. Când ne adunăm odată și noi, patrioții, că pentru faptul că nu suntem solidari politic nu mai putem da vina pe unguri. Este clar că pentru o mișcare naționalistă veritabilă trebuie să apară înainte de toate un lider carismatic. Eu îl aștept să vină de la Răsărit, din Moldova, așa cum a început și Mișcarea Legionară la Iași. Voi?

 3. […] Dan Tanasa isi da demisa din PC si acuza existenta unui troc secret intre USL si UDMR impotriva drepturilor inalienabile ale Episcopiei Ortodoxe si romanilor din Harghita si Covasna. DOC Dan Tanasa, cunoscutul avertizor public asupra discriminarii romanilor din Harghita si Covasna si presedinte al Filialei PC Spania si-a dat azi demisa din formatiunea pretins conservatoare in semn de protest fata de o alianta secreta intre USL si UDMR, ale carei trocuri murdare se observa deja cu ochiul liber, impotriva drepturilor de netagaduit ale romanilor si Bisericii Ortodoxe. Iata comunicatul lui Dan Tanasa: […]

 4. […] Dan Tanasa isi da demisa din PC si acuza existenta unui troc secret intre USL si UDMR impotriva drepturilor inalienabile ale Episcopiei Ortodoxe si romanilor din Harghita si Covasna. DOC Dan Tanasa, cunoscutul avertizor public asupra discriminarii romanilor din Harghita si Covasna si presedinete al Filialei PC Spania si-a dat azi demisa din formatiunea pretins conservatoarea in semn de protest fata de o alianta secreta intre USL si UDMR ale care efecte se observa deja cu ochiul liber, impotriva drepturilor de netagaduit ale romanilor. Iata comunicatul lui Dan Tanasa: […]

 5. […] Dan Tanasa isi da demisa din PC si acuza existenta unui troc secret intre USL si UDMR impotriva drepturilor inalienabile ale Episcopia Ortodoxe si a romanilor din Harghita si Covasna. DOC Dan Tanasa, cunoscutul avertizor public asupra discriminarii romanilor din Harghita si Covasna si presedinete al Filialei PC Spania si-a dat azi demisa din formatiunea pretins conservatoarea in semn de protest fata de o alianta secreta intre USL si UDMR ale care efecte se observa deja cu ochiul liber, impotriva drepturilor de netagaduit ale romanilor. Iata comunicatul lui Dan Tanasa: […]

 6. Roemo Tarhon says:

  FELICITĂRI pentru acest gest firesc dar demn!

 7. In sfarsit te-ai prins si tu ca toti sunt o apa si-un pamant. Cam tarziu.

 8. NEA ION says:

  CAM MARE GRABA NU MA POTI ACUZA DE CEVA PARTINIC DAR EU CRED CA TREBUIE JUDECAT LA RECE TOT CE SA FACUT,PANA LA URMA SI BORFASI DELA CCR LE-A DAT DREPTATE PROBLEMA TA SI A CELOR CARE S-AU SCHIMBAT PESTE NOAPTE E CA SA FACUT TOTUL PREA REPEDE,LUCRU CE IA LUAT PRIN SURPRINDERE PE PORTOCALI.E HOTARAREA TA PERSONALA,SA NU UITAM CE A FACUT PRINMITIVU ASTA DE ASI ZICEA PRESEDINTELE ROMANILOR,DACA AI REUSESTE SI DE DATA ASTA MANARIA CU:VIN COMUNISTI,VOR SA PUNA MANA PE JUSTITIE PARCA N-AR FI A LUI,MINERIADE,LOVITURI DE STAT ETC SI CU PARA LA PORTILE OCCIDENTULUI ATUNCI NE MERITAM CU VARF SI INDESAT SOARTA.NU CRED CA VOI CARE ATI PLECAT DIN TARA ATI PLECAT DE PLACERE,AR FI UN LUCRU NEPOTRIVIT CA VOI DIN DIASPORA SA AI MAI DATI GIRUL ACESTUI SMENAR DE PORT,CU STIMA SI TE ROG MAI GANDESTETE SI LA NOI,NU EL AI TINE SI IA TINUT AN BRATE PE UDMR-ISTI SI PE POPA TEKES LA FACUT EUROPARLAMENTAR SA NE SPURCE IN CONTINU TARA SI PE ROMANI???

 9. atat timp cat udmr inclina balanta in parlament decisiv de fiecare data, nu se va schimba nimic

 10. Lenuta says:

  a cui este vina ARTUR?

 11. Alex says:

  Sincer, nu mă mir. Mă mir că ai rezistat atât, pentru că în politica românească NU E LOC pentru oameni VERTICALI. Sper că vei continua activitatea de “contribuabil tupeist” şi pe cea politică, indiferent dacă o vei face ca independent sau în alt partid; nu cred că mai e cazul să spun că ai susţinerea mea.
  Numa’ bine,
  Alex.

 12. ARTUR says:

  sunt curios cat timp va trece pana cand cei din USL isi vor da “arama”pe fata !!!!

 13. ARTUR says:

  …vin ai nostri, pleaca-i nostri, noi ramanem tot ca prostii !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Dan Tanasă, preşedinte PC Spania: ”Demisionez din Partidul Conservator în semn de protest față de atitudinea duplicitară a USL în chestiunea românilor din Covasna și Harghita”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/dan-tanasa-presedinte-pc-spania-demisionez-din-partidul-conservator-in-semn-de-protest-fata-de-atitudinea-duplicitara-a-usl-in-chestiunea-romanilor-din-covasna-si-harghita/