DE CE NU A FOST APLICATĂ LEGEA în cazul extremiștilor maghiari care au huiduit de Ziua Națională la Sfântu Gheorghe. Solicit public lămuriri conducerii IJJ Covasna!

December 3, 2013 •Ziua Nationala •Views: 1738

contramanifestatie ziua nationala 2013 sfantu gheorghe extremisti maghiari

Antena 3 a relatat aseară despre gestul unui grup de extremiști maghiari care la Sfântu Gheorghe, în timpul marșului de Ziua Națională, au huiduit și au scandat ”ținutul secuiesc nu este România!” și ”Străini, mergeți acasă!”.

Din informațiile prezente pe rețelele de socializare, se pare că cei care au organizat această contramanifestație sunt membrii organizației extremiste maghiare Mișcarea Tinerilor din cele 64 de comitate – HVIM, o organizație care militează pentru refacerea Ungariei Mari și moartea României. Foarte aproape de acest grup, și deci nu străin de cele petrecute, a fost și președintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, binecunoscut și el opiniei publice pentru declarațiile șovine și antiromânești.

Nu încape niciun dubiu că gestul tinerilor maghiari este o bătaie de joc la adresa Zilei Naționale și o sfidare la aresa românilor care participau la manifestările dedicate Zilei Naționale. Gestul tinerilor de la HVIM a fost însă și complet ilegal, întrucât ceea ce au făcut cei de la HVIM pe 1 decembrie intră sub incicdența Legii nr. 60/1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice, în speță fiind vorba de o contramanifestație.

Potrivit art. 5 din Legea nr. 60/1991 ”Organizarea si desfasurarea adunarilor publice sunt interzise in imediata apropiere a garilor, porturilor, aeroporturilor, statiilor de metrou, spitalelor , obiectivelor militare, a unitatilor economice cu instalatii, utilaje sau masini cu grad ridicat de pericol in exploatare. De asemenea, este interzisa desfasurarea simultana a doua sau mai multe adunari publice distincte, in acelasi lor sau pe aceleasi trasee, indiferent de caracterul acestora.

Mai mult, legea prevede chiar și sancțiuni pentru situații de genul celor petrecute pe 1 decembrie la Sfântu Gheorghe. Potrivit art. 26 lit. i ”Constituie contraventii urmatoarele fapte, daca nu sunt savirsite in astfel de conditii incit, potrivit legii penale, sa intruneasca elementele constitutive ale unor infractiuni: i) organizarea sau participarea la contramanifestatii desfasurate in acelasi timp si in acelasi loc cu adunarile publice declarate, indiferent de modul lor de exprimare”.

Mă întreb atunci, deloc retoric, de ce a fost lăsat acest grup de extremiști maghiari să tulbure manifestările de Ziua Națională? De ce dispozitivul Jandarmeriei Române nu a recționat în acest caz flagrant de încălcare a legii? Ce argumente are șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi Covasna, maiorul Adrian Nichifor, pentru faptul că legea nu a fost aplicată în acest caz iar românii au fost nevoiți să asiste la o prestație nu doar mizerabilă ci și ilegală a unui grup de extremiști maghiari? În Covasna legea se aplică doar românilor? Aștept o reacție publică din partea conducerii I.J.J. Covasna.

Vezi și EXCLUSIV. Extremiștii maghiari au tulburat marșul de Ziua Națională la Sfântu Gheorghe VIDEO

Tags: , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to DE CE NU A FOST APLICATĂ LEGEA în cazul extremiștilor maghiari care au huiduit de Ziua Națională la Sfântu Gheorghe. Solicit public lămuriri conducerii IJJ Covasna!

 1. […] secuiesc nu este România!” și ”Străini, mergeți acasă!”. Detalii despre acest incident aici. Probabil că, în viziunea lui Nichifor, jandarmul model nu aplică legea decât în cazul […]

 2. Taszlo Lokes says:

  O soluție elegantă și rapidă ar fi interzicerea acestei grupări pe teritoriul României.
  Membrii ei să fie deportați imediat în Ungaria, fără drept de a mai intra pe teritoriul României pentru o perioadă mai mare de timp, persoane indezirabile, non-grata sau mai știu eu ce termeni găsesc juriștii. Iar dacă acei membri sunt născuți pe teritoriul României să fie judecați pentru terorism, instigare la război, ură etnică și separatism teritorial.

  • Danut Milea says:

   Sunt perfect de acord cu tine. Astfel de evenimente nefericite, fie ca vin din partea minoritatii maghiare, fie din partea majoritatii romane, nu ar trebui sa aiba loc intr-un stat European. Rusine celor ce sustin separatismul.

 3. Loti says:

  tot spunem sa nu ne lasa provocati … dar pana cand si … de ce ? nu ar merita un bocanc in RAT asemenea dejectii care ne insulta de ziua nationala ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "DE CE NU A FOST APLICATĂ LEGEA în cazul extremiștilor maghiari care au huiduit de Ziua Națională la Sfântu Gheorghe. Solicit public lămuriri conducerii IJJ Covasna!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/de-ce-nu-a-fost-aplicata-legea-in-cazul-extremistilor-maghiari-care-au-huiduit-de-ziua-nationala-la-sfantu-gheorghe-solicit-public-lamuriri-conducerii-ijj-covasna/