DE FRICA STĂPÂNULUI UDMR. Procurorii harghiteni pun batista pe țambal în cazul arborării steagului secuiesc

April 24, 2013 •steagul secuiesc •Views: 1741

Steagul secuiesc arborat la intrarea în sediul Consiliului Județean Harghita

Steagul secuiesc arborat la intrarea în sediul Consiliului Județean Harghita

Potrivit cotidianului de limba maghiară Haromszek (apare în județul Covasna) procurorii din Harghita nu vor începe urmărirea penală împotriva celor care arborează steagul secuiesc pe primării, școli, grădinițe și alte clădiri publice. Asta în ciuda faptului că în acest moment există o sentință definitivă și irevocabilă a Curții de Apel Târgu Mureș care a anulat steagul județului Harghita, același cu steagul secuiesc. Urmare acestei sentințe, arborarea steagului județului Harghita pe clădirile publice este ilegală.

”Procuratura nu va porni urmărirea penală în cazul arborării steagului secuiesc de către administrațiile locale, școli și primării. Conform prim procurorului Sorin Mihai Colceriu (n.m. Colceriu este procuror la Parchetul de pe lângă Judecatoria Miercurea Ciuc) urmărirea penală a fost finalizată și cei interesați vor fi înștiințați cât de curând”, titrează Haromszek azi pe pagina sa de internet.

Este evident că în județul Harghita se încalcă în acest moment o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă. Daca această rezoluție ar fi fost luată în alt județ poate că aș fi înțeles. Dar în Harghita lucrurile sunt cât se poate de clare. UDMR a adoptat steagul secuiesc ca și steag al județului Harghita. Curtea de Apel Târgu Mureș a anulat acest steag, ceea ce înseamnă că arborarea steagului județului Harghita, și deci și a celui secuiesc, este ilegală în Harghita iar cine continuă să o facă comite o faptă penală. Nu mă surprinde absolut deloc că procurorii harghiteni vor da NUP în aceste cazuri. Atitudinea de slugă la adresa stăpânului din zonă, recte UDMR, se manifestă la toata nivelele. Poate că totuși cei care au făcut plângerile penale s-au grăbit. După ce m-am sfătuit cu un prieten, acesta a fost de părare că ar fi fost mai bine ca acțiunea să fie demarată pe civil, nu pe penal. Adică ar trebui solicitat instanței amendarea celor care nu pun în aplicare sentința definitivă și irevocabilă. În fiecare caz în parte.
Vezi și EXCLUSIV. Cum motivează Curtea de Apel Târgu Mureș ANULAREA steagului secuiesc al județului Harghita. DOCUMENT

EXCLUSIV. Curtea de Apel Târgu Mureș: arborarea steagului secuiesc al județului Harghita este DISCRIMINATORIE la adresa românilor. DOCUMENTTags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

6 Responses to DE FRICA STĂPÂNULUI UDMR. Procurorii harghiteni pun batista pe țambal în cazul arborării steagului secuiesc

 1. mihail says:

  Achiesez la toate cele scrise aici. Numai că…
  – Atâta vreme cât sunt 14 (ori 16?) judeţe care şi-au adoptat steag ori drapel prin hotărâre de CJ, ce şanse reale credeţi că există pentru a interzice un astfel de steag NUMAI în Harghita şi Covasna? Nu credeţi că o droaie de ziarişti străini stau cu pixul pregătit pentru a relata despre marea, inadmisibila, cumplita discriminare? Aţi uitat aşa de repede experienţa Revoluţiei şi a lui 15 martie? Şi cum ne-au bătut specialiştii în dezinformare?
  – Sunteţi nişte naivi cu executorii judecătoreşti: chiar nu bănuiţi că maghiarii sunt hotărâţi să nu cedeze în privinţa steagului? Statul (pe care-l acuz şi eu din răsputeri) ştie asta şi nu s-a decis ce să facă. Oricum, nu va apela la forţă (adică darea jos a steagurilor cu jandarmii), din motivele de mai sus. Repet, ei se vor aduna în jurul acestora şi-i vor provoca pe jandarmi, poliţişti să reacţioneze ceva mai decis, iar imaginile vor face înconjurul lumii într-o clipită. Imaginea (care poate fi şi falsă) unor conflicte etnice se şterge tot atât de greu ca şi cele de la mineriadă, cam în 10 ani. Vedeţi puterea politică actuală, care are deja probleme cu vestul, aptă de o asemenea decizie?

  • Dan Tanasa says:

   Evident că puterea de la București, indiferent de culoare, face jocul UDMR și va prefera să legifereze o ilegalitate decât să aplice legea. UDMR a scăpat deja porumbelul: Ponta le-a promis că va legifera steagul secuiesc. Nouă nu ne rămâne decât să semnalăm mizeriile și ilegalitățile.

  • precup mihai says:

   E adevarat,or fi ele atatea judete cu steaguri, insa nici unul dintre ele nu a fost anulat in justitie, irevocabil. Si nici unul nu a fost declarat ca fiind discriminatoriu, pentru ca daca nu stiti, acum cateva zile Curtea de Apel Tg Mures a declarat, definitiv, ca steagul secuiesc este discriminatoriu, iar arborarea lui este act de discriminare. Astfel, Curtea de Apel a anulat o decizie a CNCD conform careia steagul secuiesc nu discrimineaza romanii si alte etnii din judetul Harghita.
   Ce mai vor autoritatile? Steagul a fost anulat si declarat discriminatoriu de Curtea de Apel prin decizii irevocabile si definitive! Ce mai asteapta statul roman? Cine ar trebui sa impuna respectarea deciziilor judecatoresti? Sa aducem straini sa conduca institutiile noastre, fiindca ai nostri nu vor sa aplice legea? Acolo am ajuns oare?

 2. Foarte pertinent comentariul domnului Gabriel Macarie!
  E adevărat că în contencios administrativ nu este necesar ca sentința investită cu titlu executoriu să fie dusă la îndeplinire de un executor judecătoresc.
  Dar în această situație, în care agenții statului nu-și fac datoria în cele două județe, și acești agenți ai statului nu sunt trași la răspundere pentru acest lucru, se impune (și asta e părerea mea), ca persoanele interesate în cauză (și care nu sunt agenți ai statului) să plătească un executor judecătoresc care (de exemplu) să dea jos steagul secuiesc atunci când ele este arborat în mod nelegal pe clădirea unei instituții).
  Că până așteptăm noi ca agenții statului să facă demersurile în instanță ca acele instituții care nu respectă legea să plătească pentru nerespectarea unei decizii mai este mult de așteptat.
  A văzut cineva în Harghita și Covasna, vreo sentință în care cel care nu respectă decizia să plătească penalități sau daune morale pentru fiecare zi de întârziere de nepunere în aplicare a unei decizii definitive și irevocabile?
  Eu nu am văzut.
  De aceea am argumentat în favoarea executorului judecătoresc.
  Totuși l-aș ruga pe domnul Macarie să ne spună în mod concret ce se poate face pentru ca acele steaguri să nu mai apară pe frontispiciile clădirilor administrative.
  Căci cu argumentul ”trebuie urmată de punerea în executare”, se vede cu ochiul liber că nu merge.
  E adevărat că guvernul Ponta va ”legaliza” situația până la urmă în așa fel încât toate acele decizii și sentințe definitive să rămână caduce, și se vede cu ochiul liber că agenții statului asta așteaptă de fapt de nu-și mișcă curul decât în mod formal și informal, dar până atunci cineva trebuie să rupă pisica în două. Ori da ori ba, ca să știm și noi.

 3. Corect! dă-le amenzi în neștire și solicită daune morale și după aceea executări silite pe bandă rulantă.
  Eu de exemplu, pe baza sentinței Curții de Apel, aș angaja un executor judecătoresc care să dea steagurile jos când ele sunt afișate.
  Simplu!
  Plătesc executor judecătoresc după care îmi recuperez banii de la primării școli, instituții
  așa se face treabă.
  În penal nu faci altceva decât îi victimizezi și nu e cazul.
  Ei nu sunt victime ci sunt niște sfidători la adresa unor decizii civile.
  Păi dacă sfidezi, atunci plătește nene!
  Ce fac organizațiile locale românești de acolo? Dorm în papuci?
  Că de cerșit bani sunt în stare, dar să plătească un avocat și un executor judecătoresc să le apere interesele nu sunt în stare.
  Halal!

  • gabriel macarie says:

   Hotararea Curtii de Apel Tg Mures, fiind irevocabila, este investita cu titlu executoriu. Nu este nevoie de executor judecatoresc. Iar in contenciosul administrativ, o astfel de decizie trebuie urmata de punerea ei in executare de indata de catre autoritatea administrativa la care se refera. Lucru care nu se intampla in Harghita. Mai mult decat atat, administratiile refuza sa puna in aplicare decizia Curtii, fapt pe care nu l-au inteles, se pare, procurorii si politistii. Nu trebuie decat sa citeasca putin presa maghiara din Harghita si vor vedea ca refuza si cer sa nu se respecte decizia Curtii. Si atunci, daca procurorii si politistii nu inteleg, cine trebuie sa oblige la respectarea deciziei? Comsisia Europeana? Pentru ca se pare ca e singura care e interesata de modul cum merge justitia in tara noastra si are perfecta dreptate ca justitia umbla la noi cu capul spart. Ma intreb cum ar fi fost daca un roman ar fi facut o chestie similara, dar care sa-i fi deranjat pe maghiar? Facem pariu ca era imediat legat? De aceiasi procurori si politisti! Care sunt foarte sensibili la maghiari dar insensibili la romani. Au cazut si ei prada conceptului de sensibilitate a zonei, ideea creata de sefii UDMR-ului pentru a se proteja in fata justitiei. Si au reusit pana acum acest lucru, corupand si romani. Impotriva acestui concept trebuie luptat acum, pentru a demonstra ca si Harghita face parte din Romania, iar legea nu este discriminatorie, in favoarea maghiarilor si in defavoarea romanilor. Prea mult timp in acest judet legea nu a fost respectata.
   Pe aceasta cale fac un apel la toate organizatiile care simt romaneste din Romania sa se uneasca intr-un efort comun pentru a sprijini efortul de a face ca legea sa triumfe si in Harghita. Sunt prea multe decizii ale instantelor, ale Curtii de Apel Tg Mures, care nu sunt respectate in Harghita. Sa facem in asa fel incat Harghita si Covasna sa nu mai fie doua pete albe pe harta Romaniei, ca urmare a ignorantei guvernantilor nostri care nu vor sa inteleaga odata ca acolo sunt mari probleme, iar ascunderea lor sub pres nu le va rezolva, ci le vor acutiza. Iar cea mai mare problema este nerespectarea legii. Dupa 1989, nimeni nu a tulburat linistea baronilor udmristi de acolo. S-au obisnuit cu impunerea propriilor lor legi, care nu aveau nimic comun cu legea din Romania. Pe romanii de acolo i-au redus la tacere ca sa poata sa-si faca jocurile, la care guvernantii romani au inchis ochii. A venit momentul sa deschidem ochii guvernantilor si autoritatilor din tara si din strainatate.
   Este datoria fiecarui roman sa sprijine aceste lucru pentru a nu se mai intampla ceea ce s-a intamplat in dosarul criminalului de razboi Wass Albert la Gheorgheni, unde un alt procuror, Crudu Irinel, a dat acum cateva zile un NUP cat tara asta de mare, fara sa se sesizeze nimeni, sau NUP rasunator in dosarul steagurilor. In mod sigur, NUP-ul de la Miercurea Ciuc va fi copiat de procurorii de la Gheorgheni ( sa ne mai mire oare) si de la Odorheiu Secuiesc. Vor respira usurati bietii de procurori si politisti ca au scapat de dosare. Si alaturi de ei, sefii udmristi ca au infrant inca o data legea cu ajutorul slujitorilor legii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "DE FRICA STĂPÂNULUI UDMR. Procurorii harghiteni pun batista pe țambal în cazul arborării steagului secuiesc "! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/de-frica-stapanului-udmr-procurorii-harghiteni-pun-batista-pe-tambal-in-cazul-arborarii-steagului-secuiesc/