DE ZIUA EROILOR. Ionuț Iftimoaie, în mijlocul românilor la Valea Uzului

June 7, 2019 •Bacău •Views: 647

Zi istorică pentru România, în localitatea Valea Uzului, din Bacău. Sute de români au venit din toată țara pentru a aduce un omagiu eroilor români căzuți în cele două războaie mondiale, cu ocazia sărbătorii religioase „Înălțarea Domnului”, transmite publicația Jurnal de Bacău.

Vezi și EXCLUSIV. ADEVĂRUL despre Ziua Eroilor la Valea Uzului: UDMR a profanat Ziua Eroilor, zi națională în România. Extremiștii maghiari au tulburat o sărbătoare creștină a românilor

Deși ne aflăm pe teritoriu românesc, românii au avut un șoc când au ajuns la fața locului, transmite Jurnal de Bacău.

În primul rând au fost opriți de un cordon de jandarmi, și au așteptat câteva ore, în ploaie, cu picioarele în noroi pentru a se face ora 17. După ce au ajuns la cimitir, acolo îi așteptau vreo 2, 3 sute de unguri, cu steaguri secuiești, blocând accesul la poarta cimitirului, cu poarta incuiată. Ungurii facuseră un lanț uman în jurul cimitirului și intonau cântece în limba lor. Potrivit unui comunicat al Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, le-a cerut acestora să facă acest lanț uman. Și președintele C.J. Covasna făcea parte din gruparea ungurilor.

Potrivit Jurnal de Bacău, la faţa locului au fost și oficialități, printre care deputatul Constantin Codreanu, preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, reprezentanți ai primărei Dărmănești, care au asigurat sonorizarea, sportivul Ionut Iftimoaie, vicepreședintele Consiliului Județean Bacău, Adrian Popescu, etc..

Integral pe Jurnal de Bacău.

FOTO: Jurnal de Bacău

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

6 Responses to DE ZIUA EROILOR. Ionuț Iftimoaie, în mijlocul românilor la Valea Uzului

  1. Arnold Hăimuș says:

    În 2018 cine a asigurat sonorizarea? Sau în 2017? Oricând înainte de recentul scandal?

  2. Orzom says:

    Tanasa nenorovitule, Tu nu o sa ai ocazia sa fii comemorat, fiindca vei muri ca un câine cu lantul la gît, si târât intr-o groapa apropiata. Nu meriti nici macar un streang nenorocitule!! Si acuma minti, fiindca stii prea bine ADEVARUL. ATI NAVALIT CA TATARII, UITATE LA VIDEO SI FII MINDRU DE NEAMUL TAU EUROPEAN!!!!@@!

  3. Makra Laszló says:

    lasa ca va bate Dumnezeul pe voi pentru tot cea ce ati facut si cea ce faceti! Cand nici nu va asteptati!!! Veti primii rasplata pt ca ati batjocorit un cimitir!!!! Sunteti natia cea mai spurcata, hoata si mincinoasa de pe fata pamantului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "DE ZIUA EROILOR. Ionuț Iftimoaie, în mijlocul românilor la Valea Uzului"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/de-ziua-eroilor-ionut-iftimoaie-in-mijlocul-romanilor-la-valea-uzului/