Debitam orice ca doar ne-a votat prostimea: deputatul Andras Edler nu mai vrea Mihai Viteazul in Sfantu Gheorghe

May 29, 2009 •Andras Edler, iredentism, PCM, semidoct, sovinism, Tinutul Secuiesc, UDMR •Views: 3284

Anonimul Andras Edler a ajuns cu votul maghiarilor pacaliti deputat in Parlamentul Romaniei. Dupa mai bine de 5 luni de cand e parlamentar, timp in care nici cei care l-au votat nu stiau ca a ajuns deputat, domnul parlamentar iese la rampa cu o propunere care va rezolutiona modul de viata al localnicilor care l-au votat. Nu, nu a adus vreun investitor in zona sau nu a creat cateva locuri de munca. Nici macar nu a initiat vreo propunere legislativa pentru a creste nivelul de trai din cel mai sarac judet din tara. Domnia sa nu mai suporta ca piata centrala din Sfantu Gheorghe sa poarte denumirea de Piata Mihai Viteazu. Drept urmare a propus primarului organizarea unui referendum pentru schimbarea denumirii acesteia cu, bineinteles, un ungur. Reiterez faptul ca acest individ este platit din banii romanilor…

Propunere pentru schimbarea denumirii Pietei “Mihai Viteazul”

Deputatul UDMR Edler Andras Gyorgy (foto) propune schimbarea denumirii Pietei ‘Mihai Viteazul’ din centrul municipiului Sfantu Gheorghe si cere primariei sa organizeze un referendum in acest scop.

Intr-o adresa inaintata miercuri primariei, Edler Andras Gyorgy mentioneaza ca politicienii romani nu fac niciun efort pentru a aduce fondurile necesare reabilitarii acestei piete, aflate intr-o stare avansata de degradare din cauza alunecarilor de teren, si trage concluzia ca nici cetatenii romani din municipiu nu sunt interesati de acest scuar din moment ce nu fac nici un fel de presiuni asupra celor pe care i-au ales.

Drept urmare, spune Edler Andras, probabil ca romanii din Sfantu Gheorghe vor trata cu aceeasi indiferenta si propunerea de schimbare a denumirii Pietei ‘Mihai Viteazul’, care in opinia sa ar trebui sa poarte numele unui copil, Vaszi Janoska, care a murit in aceasta piata in timpul regimului comunist in urma explodarii unei bombe artizanale in conditii inca neelucidate.

‘Dupa cunostintele mele, cel dupa care este botezata piata amintita (Mihai Viteazul – n.n.) are putine tangente cu istoria acelor 75% dintre maghiarii care traiesc pe aceste meleaguri. Candva in aceasta piata se afla statuia lui Gabor Aron (revolutionar pasoptist maghiar – n.n.), statuie ce a fost desfiintata, iar in locul ei s-a construit, la indicatia Bucurestiului, fara ca locuitorii orasului Sfantu Gheorghe sa fie consultati, statuia lui Mihai Viteazul.

In pofida tuturor acestor aspecte, noi, maghiarii, de pe aceste meleaguri am acceptat, din respect pentru concetatenii nostri de etnie romana, ca o piata cu dimensiuni semnificative din inima unui vechi oras secuiesc sa fie locasul unui domnitor strain noua, ba mai mult, sa ii poarte numele.

Am acceptat aceasta denumire ciudata noua, dar nu ne-am putut obisnui cu ea niciodata’, se arata in adresa semnata de Edler Andras Gyorgy, deputat in Parlamentul Romaniei. Acesta a cerut primarului Antal Arpad sa organizeze un referendum pentru a afla daca locuitorii municipiului sunt de acord ca actuala Piata ‘Mihai Viteazul’ sa poarte numele lui Vaszi Janoska, baiatul care, potrivit deputatului, ‘a ajuns victima actiunii de purificare etnica a fostilor securisti, murind in urma exploziei unei bombe plasate langa statuie cu scopul de a crea diversiune si a putea indeparta din functii directori maghiari ai unor institutii’.

In finalul adresei, Edler Andras Gyorgy consemneaza faptul ‘regretabil’ ca dupa 25 de ani de la producerea acelui tragic eveniment, in judetul Covasna se continua purificarea etnica prin inlocuirea maghiarilor de la conducerea institutiilor descentralizate. (Sursa: Agerpres)

Domnule deputat, faptul ca e campanie electorala face ca rahatul pe care il mananci sa fie mai dulce? Pentru asta te-au ales ungurii matale? Sa schimbi denumiri de piete?

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

19 Responses to Debitam orice ca doar ne-a votat prostimea: deputatul Andras Edler nu mai vrea Mihai Viteazul in Sfantu Gheorghe

  1. gigi berlogi says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Debitam orice ca doar ne-a votat prostimea: deputatul Andras Edler nu mai vrea Mihai Viteazul in Sfantu Gheorghe"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/debitam-orice-ca-doar-ne-a-votat-prostimea-deputatul-andras-edler-nu-mai-vrea-mihai-viteazul-in-sfantu-gheorghe-2/