DECLARAȚIE DE PRESĂ. Nu văd care e diferența dintre UDMR-istul Tamás Sándor și Csibi Barna

February 2, 2015 •Dan Tanasa •Views: 1560

Dan-Tanasa-Camera-Deputatilor

(FOTO: Florin Eșanu)

Cu privire la afirmațiile domnului Tamás Sándor, președinte al Consiliului Județean Covasna și președinte UDMR Covasna, prin care am fost catalogat, alături de domnul dr. Ioan Lăcătușu, ca fiind un ”provocator ultranaționalist și extremist notoriu”, fac următoarea declarație de presă:

Autorii buletinului informativ au tradus greșit afirmațiile domnului Tamás Sándor la adresa mea și a domnului Lăcătușu. Atunci când a folosit sintagma ”provocator ultranaționalist și extremist notoriu”, Sándor se referea la primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Aprad Andras.

Spun asta pentru că Antal Arpad este cel care a fost amendat pentru ofensă adusă însemnelor naționale și este cercetat acum pentru declarațiile sale în care amenința cu un nou conflict violent similar celui care a avut loc în martie 1990 la Târgu Mureș. Cu siguranță Tamas s-a referit la Antal Arpad, probabil și în încercarea de a condamna, deși târziu, acuzațiile extrem de grave ale lui Antal care i-a amenințat pe românii din Covasna și Harghita că vor avea soarta sârbilor din Kosovo (audio aici) în cazul în care România nu va acorda autonomia teritorială pe criterii etnice așa-zisului ținut secuiesc.

Dacă nu s-a referit la Antal Arpad (deși pare greu de crezut că nu), Tamas s-a referit cu siguranța la domnia sa atunci când a folosit sintagma ”provocator ultranaționalist și extremist notoriu”. Spun asta pentru că Tamás Sándor este autorul unei fapte de discriminare pe citerii etnice a românilor din Covasna, faptă sesizată de subsemnatul și confirmată de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și de instanțe de judecată din România.

Personal îmi este foarte greu să văd care sunt elementele care îl diferențiază pe UDMR-istul Tamás Sándor de foarte cunoscutul Csibi Barna. Poate doar faptul că Tamás Sándor are mustață și se îmbracă în costum. Domnul Tamás Sándor are din păcate același comportament agresiv la adresa a tot ceea ce este românesc și are aceleași idealuri separatiste ca și Csibi Barna. Pe amândoi îi unește lupta pentru mult visata Ungarie Mare.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "DECLARAȚIE DE PRESĂ. Nu văd care e diferența dintre UDMR-istul Tamás Sándor și Csibi Barna"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/declaratie-de-presa-nu-vad-care-e-diferenta-dintre-udmr-istul-tamas-sandor-si-csibi-barna/