DECLARAȚIE DE PRESĂ. Prefectul Gyorgy Ervin dovedește încă odată faptul că geodezia nu are nimic în comun cu administrația publică!

December 28, 2011 •Antal Arpad, antiromanism, Gyorgy Ervin, iredentism, PCM, Prefectura Covasna, Primaria Sfantu Ghorghe, separatism etnic, sovinism maghiar, UDMR, Valentin Ionascu •Views: 1409

Declarație de presă 
Cu privire la declarațiile făcute de Prefectul județului Covasna, domnul Gyorgy Ervin, și preluate de Agenția de presă Agerpres, legate de sesizările mele în ceea ce-l privește pe primarul municipiului Sfântu Gheorghe care încalcă în mod repetat și ostentativ prevederile Legii nr. 215/2001, fac următoarea declarație de presă 
Afirmațiile domnului prefect Gyorgy Ervin cu privire la necesitatea unor
clarificări în ceea ce privește purtarea eșarfei tricolore de către primari sunt cel puțin jenante și dovedesc încă odată cât de nepotrivit este un absolvent de geologie și geofizică într-un post de prefect. 
Dupa ce a confirmat atât el cât și Ministerul Administrației și Internelor că fapta comisă de primarul municipiului Sfântu Gheorghe, UDMR-istul Antal Arpad Andraș este contravenție, acum domnul prefect își permite, într-un mod rușinos, să ducă discuția în derizoriu afirmând că legea nu ar fi clară și ca eșarfa nu poate fi purtată ”în pădure”. 
Este deja cât se poate de evident faptul că tolerarea încălcarii legii este activitatea principala a domnului prefect Gyorgy Ervin. Domnia sa refuză sistematic să ia masuri împotriva unuia dintre șefii săi politici, indiferent de natura încalacarii legii. Aș aminti cu aceasta ocazie lipsa de reacție a prefectului Gyorgy Ervin în cazul inversării limbii maghiare cu limba română în spațiul public pentru forțarea impunerii limbii maghiare ca și limbă oficială de stat în Covasna, în cazul refuzului primarilor UDMR și PCM de a purta eșarfa tricoloră, în cazul modificarii ilegale a denumirilor de străzi, în cazul arborării ilegale permenante a drapelului Ungariei pe sediul unor instituții publice sau în interiorul acestora, în cazul arborarii ilegale pe clădiri publice ale statului român a unui pretins drapel al așa-zisului ținut secuiesc și în cazul multor alte ilegalități comise de primarii UDMR și PCM din Covasna. 
Subliniez faptul că refuzul de a purta eșarfa tricoloră este semnul distinctiv al primarilor UDMR și PCM din județele Covasna și Harghita. 
Acest refuz reprezintă o atitudine sfidătoare a primarilor de etnie maghiară la adresa simbolurilor națioanale ale Romaniei, în timp ce aceeași primari de etnie maghiară au grijă să arboreze drapelul Ungariei și pretinsul drapel al așa-zisului ținut secuiesc permanent în birourile instituțiilor publice și ocazional chiar pe sediile acestora. 
Pentru domnul prefect Gyorgy Ervin legislația nu este clară atunci când trebuie sa își sancționeze susținătorii politici în funcție, nici când trebuie să ia masuri de sancționare a primarilor care sfidează simbolistica națională a României, nici când trebuie sa ia măsuri de sancționare a primarilor UDMR sau PCM pentru arborarea nelegală a drapelelor Ungariei sau a pretinsului drapel secuiesc. 
Este cât se poate de clar pentru oricine urmărește activitatea prefecților din județele Covasna și Harghita că aceștia au un comportament conform programelor politice ale UDMR și PCM de subminare a autorității statului roman, autoritate pe care sunt plătiți atât de gras din fonduri publice să o apere. 
Din păcate acest comportament este tolarat atât de către premierul Emil Boc cât și de către Ministrul Administrației și Internelor, Traian Igaș. 
Aș aminti cu această ocazie și lipsa de reacție la toate aceste ilegalități a subprefectului Ionașcu Valentin, incapabil să echilibreze această situație intolerabilă. 
Mulțumit cu prima de instalare de 16.000 de lei, plus suma lunară încasată pentru decontarea chiriei pe motiv ca ar locui cu chirie în Sfântu Gheorghe în apartamentul unui vicepreședinte al PDL Covasna, domnul Ionascu tolerează și el o serie întreagă de ilegalități ale primarilor UDMR și PCM. Asta în condițiile în care domnul Ionascu poate fi văzut în fiecare zi făcând naveta între Întorsura Buzăului și Sfântu Gheorghe. 
Dan Tanasă, 
Madrid, 28 decembrie 2011


Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "DECLARAȚIE DE PRESĂ. Prefectul Gyorgy Ervin dovedește încă odată faptul că geodezia nu are nimic în comun cu administrația publică!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/declaratie-de-presa-prefectul-gyorgy-ervin-dovedeste-inca-odata-faptul-ca-geodezia-nu-are-nimic-in-comun-cu-administratia-publica/