Declarații incendiare ale Ungariei: Vom sprijini orice proiect de autonomie

July 25, 2014 •Ungaria •Views: 1585

(FOTO: superiorhirek.hu)

Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt (FOTO: superiorhirek.hu)

de Cristi Șelaru

Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a pledat, la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, pentru obţinerea autonomiei de către maghiarii din afara graniţelor, susţinând că fiecare comunitate de maghiari trebuie să-şi elaboreze conceptul de autonomie care i se potriveşte, iar Ungaria îl va sprijini. 

‘Cert este faptul că fiecare parte a naţiunii trebuie să îşi elaboreze un concept de autonomie care să i se muleze perfect şi Ungaria, statul ungar, va sprijini conceptul de autonomie elaborat de naţiunea respectivă. Da, vom sprijini cu toate puterile acest concept de autonomie, putem arăta pildă în Uniunea Europeană şi putem spune că există deja exemple în UE pentru un anumit concept de autonomie şi, dacă există precedent, se poate şi pentru noi’, a afirmat Semjen Zsolt, potrivit traducerii oficiale, în cadrul dezbaterilor Universităţii de Vară Tusvanyos ce au avut ca temă ‘Părţile şi întregul – Masa rotundă a politicii naţionale’.

Vicepremierul ungar a spus că chestiunea autonomiei reprezintă ‘punctul nevralgic în ceea ce priveşte ţările urmaşe, succesoare’ şi a susţinut că autonomia nu este o descoperire maghiară sau o cerere extremă, ci un drept uman, chiar ‘regina drepturilor omului’.

‘Este important să spunem că Ungaria niciodată nu a cerut, niciodată nu a solicitat, nu a vrut ceva pentru care să nu existe precedent în UE. Aşadar, autonomia nu este o descoperire maghiară, nu este o solicitare maghiară extremă, aşa cum se spune în politica internă românească, ci autonomia este, de fapt, un drept uman la nivelul comunităţii. Se spune că este regina drepturilor omului’, a spus Semjen Zsolt.

La fel ca şi în anii precedenţi, el a susţinut că în ţările în care se înfăptuieşte autonomia ‘acest lucru este spre binele naţiunii minoritare şi majoritare laolaltă’ şi a adăugat că maghiarii nu sunt cetăţeni de gradul doi şi trebuie să spună că autonomia li se cuvine, aşa cum li se cuvine şi altor cetăţeni ai UE.

Integral pe stiripesurse.ro

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to Declarații incendiare ale Ungariei: Vom sprijini orice proiect de autonomie

  1. Demy says:

    Daca intradevar participa, in nume propriu la reuniunea de la Baile Tusnad nu mira pe nimeni. Domnul G.M. este omul compromisurilor. In acelasi timp. PNL-ul, sau cum s-o mai numi acum, critica guvernul Ponta pt aducerea UDMR-ului la guvernare. Ce sa mai crezi ?

  2. […] Vezi și Declarații incendiare ale Ungariei: Vom sprijini orice proiect de autonomie […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Declarații incendiare ale Ungariei: Vom sprijini orice proiect de autonomie"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/declaratii-incendiare-ale-ungariei-vom-sprijini-orice-proiect-de-autonomie/