DEMISIA doamna Livia Stanciu, DEMISIA doamna Codruța Kovesi! Femeia acuzată că a şantajat-o pe şefa ÎCCJ a fost ACHITATĂ DEFINITIV

May 22, 2015 •anchetă •Views: 2589

FOTO: Livia Stanciu (agerpres.ro)

Iata pana unde poate merge odiosul parteneriat dintre presedinta Inaltei Curti, Livia Stanciu, si procurorii DNA ai Codrutei Kovesi. O femeie nevinovata a fost tinuta in arest preventv mai mult jumatate de an, umilita public si acuzata de fapte pe care nu le-a comis, pentru ca apoi sa fie achitata definitiv, transmite luju.ro.

Este vorba despre Mariana Rarinca (foto), fosta secretara a sotului sefei Inaltei Curti, avocatul Andrei Stanciu, cea care, in baza unei plangeri formulate de “partenera de nadejde a procurorilor DNA”, judecatoarea Livia Stanciu, a fost acuzata de DNA de santaj. Rarinca a fost arestata si trimisa in judecata pe motiv ca ar fi santajat-o pe Livia Stanciu cerandu-i 20.000 euro. De partea cealalta, Mariana Rarinca a sustinut in permanenta ca nu a cerut niciodata 20.000 de euro, ci doar datoria pe care Livia Stanciu si sotul acesteia, avocatul Andrei Stanciu, decedat intre timp, o aveau la ea. Ei bine, Mariana Rarinca a fost achitata definitiv de Curtea de Apel Bucuresti, dupa o condamnare de 3 ani de inchisoare cu suspendare primita la fond si, mai grav, dupa peste sase luni de arest preventiv.

Decizia CAB ne arata ca intregul caz nu a fost decat o facatura oribila. O mizerie care a distrus viata unui om si pentru care trebuie sa plateasca toti cei care au contribuit la aceasta grava eroare judiciara. Si aici ii avem in vedere pe procurorii Iulian Pancescu si Carmen Damian de la DNA, autorii rechizitoriului, dar si pe judecatorii care timp de sase luni de zile au tinut in arest preventiv o femeie nevinovata. Nu in ultimul rand, sefa DNA Laura Codruta Kovesi trebuie sa isi dea demisia pentru aceasta noua eroare judiciara care se petrece in ograda ei, pentru acest nou caz in care un om nevinovat este arestat si trimis in judecata nevinovat. Acelasi gest ar trebui sa il faca si presedinta ICCJ Livia Stanciu, partenera DNA, cea care a formulat plangerea penala acuzand de santaj o femeie nevinovata.

Este evident ca, in urma acestei decizii, statul va plati pentru cele sase luni de arest ilegal in care a fost tinuta Mariana Rarinca. Evident este si ca despagubirile vor fi achitate din buzunarele romanilor, iar tocmai de aceea statul are obligatia si trebuie sa se indrepte impotriva procurorilor si judecatorilor vinovati de nenorocirea Marianei Rarinca, astfel incat acestia sa raspunda material si disciplinar.

Integral pe luju.ro

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "DEMISIA doamna Livia Stanciu, DEMISIA doamna Codruța Kovesi! Femeia acuzată că a şantajat-o pe şefa ÎCCJ a fost ACHITATĂ DEFINITIV"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/demisia-doamna-livia-stanciu-demisia-doamna-codruta-kovesi-femeia-acuzata-ca-a-santajat-o-pe-sefa-iccj-a-fost-achitata-definitiv/