DEMNI. Foștii DEȚINUȚI POLITICI cer ABROGAREA Legii antilegionare: Este fundamental neconstituțională, antidemocratică și inoportună

August 31, 2015 •comunicat •Views: 2598

Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici și Victime ale Dictaturii Comuniste din România a remis azi un comunicat de presă prin care transmite opiniei publice poziția Asociației cu privire la Legea nr. 217/2015. AFDPR consideră, în unanimitate, că Legea nr. 217/2015 este neconstituțională, antidemocratică și inoportună și solicită Avocatului Poporului să ceară Curții Constituționale a României să o abroge.

Redu mai jos comunicatul AFDPR:

Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici și Victime ale Dictaturii Comuniste din România

C O M U N I C A T  D E  P R E S Ă

Cei 242 de delegați prezenți la Congresul al XXII-lea al Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici și Victime ale Dictaturii Comuniste din România, întruniți la Râmnicu Vâlcea în zilele de 28 și 29 august 2015, au ales noua conducere a A.F.D.P.R. pentru următorii patru ani. Pentru funcția de președinte a fost reales domnul Octav Bjoza.

Discuțiile celor prezenți s-au axat pe două probleme importante: Legea 217/2015 și Întâlnirea de la Tallinn (Estonia).

În luările de cuvânt delegații au atras atenția asupra caracterului neconstituțional  al Legii 217/2015 și au votat în unanimitate rezoluția prin care să se solicite Avocatului Poporului să ceară Curții Constituționale a României să o abroge pentru că este fundamental neconstituțională, antidemocratică și inoportună.

Dacă în prealabil s-ar fi inițiat dezbateri ample, inclusiv cu Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România, nu s-ar fi ajuns la situația actuală.

Următoarea problemă abordată s-a referit la întâlnirea comemorativă de la Tallinn (Estonia) din 23 august 2015 (Ziua Comemorării Victimelor Fascismului şi Comunismului),  ocazie cu care a fost adoptată o declarație comună a țărilor participante, declarație în care se afirmă: “Toate regimurile totalitare, precum cel nazist şi cel comunist, au restricţionat sistematic libertăţile oamenilor şi le-au încălcat drepturile, sub forma lor extremă de crime împotriva umanităţii, motivate ideologic. Multe dintre crimele comise de regimurile totalitare au fost de natură genocidală. Genocidul şi crimele împotriva umanităţii nu se prescriu. Victimele crimelor comise de regimurile totalitare au dreptul la justiţie”.

S-a votat în unanimitate susținerea Declarației comune adoptate la întâlnirea de la Tallinn din 23 august 2015.

Somăm pe această cale miniștrii de externe și de justiție să clarifice motivul pentru care România nu a fost reprezentată la această importantă întâlnire.

Considerăm că și România trebuie să adere în cel mai scurt timp la Acordul interstatal pentru constituirea Tribunalului internaţional pentru investigarea crimelor comunismului, inițiat la Tallin. Se crează astfel o șansă istorică pentru dezvăluirea crimelor din perioada comunistă și pedepsirea celor ce se fac vinovați.

În încheiere, delegații și-au manifestat în continuare disponibilitatea pentru a depune mărturii în procesele cu torționarii din aparatul de represiune comunist.

Președinte,

Octav Bjoza

Sursa comunicat: afdpr.ro

FOTO: Octav Bjoza

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to DEMNI. Foștii DEȚINUȚI POLITICI cer ABROGAREA Legii antilegionare: Este fundamental neconstituțională, antidemocratică și inoportună

  1. Ioan says:

    Unde sunt INTELECTUALII….stau ascunși prin ONG-uri….în fapt Agenții Gangsterilor Lumii….ce face Academia Romana….o colecție de impotenți…lichele…fricoși…..oricum Legea 217 a….limpezit apele…..Romania…captiva unor….Forme…fără Fond…..este timpul…ca sa resetam….societatea….prea mulți cetățeni….în fapt majoritatea…..care sunt….prin atitudinea lor….de indiferenta…..sustinatorii noilor forme de totalitarism dîn Romania…desi ar trebui sa dovedească. ..un minim de implicare sociala..Ce Avem.ca purtători ai Drapelului…..Foștii Deținuți Politici…adevărații Patrioți….Iubitori de Libertate…câteva mii de oameni…care inca respira…dar….Milioanele de Romani…unde sunt? De ce tac…De ce nu aud…De ce nu văd…De ce nu vorbesc…..au devenit…prin indiferenta lor….susținătorii. ..Calailor….Neamului Romanesc…..pe veci sa le fie rușine…..Vae Victis!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "DEMNI. Foștii DEȚINUȚI POLITICI cer ABROGAREA Legii antilegionare: Este fundamental neconstituțională, antidemocratică și inoportună"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/demni-fostii-detinuti-politici-cer-abrogarea-legii-antilegionare-este-fundamental-neconstitutionala-antidemocratica-si-inoportuna/