Democrația și cutia cu popcorn a lui Ponta

August 27, 2014 •Dan Tanasa •Views: 1103

dan_tanasa-300x300de Dan Tanasă

Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC la funcția supremă în stat, nu va participa la dezbateri înaintea primului tur de scrutin al alegerilor prezidențiale. În opinia lui, exprimată public, nu are sens să dezbată public înaintea primului tur pentru că are deja garantate 40% din voturi. Ponta este, în opinia lui, calul câștigător oricum, și ca atare ce sens are să se coboare el la nivelul dezbaterilor publice care să arate românilor ce proiect are el pentru țară în cazul în care va fi ales Președinte al României.

Milioane de români care nu mai votează de ani de zile, scârbiți tocmai de acest tip de a face politică pe care-l practică din plin și Victor Ponta, vor fi și de această dată ignorați de liderul celui mai mare partid politic de ”stânga” din România. Prezența la vot la alegerile europarlamentare din mai 2014 a fost de 32,44% la un număr de 18,2 milioane de alegători pe listele de vot (pornesc de la datele oficiale prezente aici). Asta înseamnă că 12 milioane de români nu au fost convinși de oferta electorală a partidelor. În primul tur al alegerilor prezidențiale din 2009 prezența la vot a fost de 53,52%, iar în turul doi de 56,99% (detalii aici și aici). Asta înseamnă că mai bine de 8 milioane de alegători nu au fost convinși deloc de oferta politică a candidaților din 2009.

Milioane de români nu participă la viața politică a cetății tocmai pentru că sunt scârbiți de modul în care Victor Ponta, Elena Udrea, Mihai Răzvan Ungureanu, Vasile Blaga, Crin Antonescu, Kelemen Hunor și foarte mulți alții înțeleg să facă politică. Iar Victor Ponta i-a anunțat deja că și de această dată își vor lua flit de la el pentru că el nu are de gând să-i convingă prin dezbateri publice cu privire la proiectul lui politic. În loc să potențeze energiile a cât mai multor români pentru a se implica în viața publică a cetății, Ponta se laudă îngâmfat cu activiștii de partid și cu cei care vor fi cumpărați prin diferite mijloace pentru a-l vota. În locul luptei politice de idei, Ponta se laudă cu înregimentarea politică pe bază de clan, pile, șpăgi, relații, contracte cu cine trebuie etc.

Lupta electorală se face în spațiul public, în fața oamenilor, prin dezbateri și proiecte, nu în spatele ușilor închise prin negocieri ticăloase cu ”adversarii” politici. Democrația ar trebui să însemne votul majorității, nu domnia găleții cu sigla de partid. Victor Ponta nu va participa la dezbateri publice în campania pentru prezidențiale pentru nu are niciun proiect politic pentru funcția de președinte. Tot așa cum nu are un proiect politic acum, când este premierul României. Totul se rezumă la bășcălie și bălăcăreală cu ”adversarii” politici. Nimic pentru cetățenii pe care-i guvernează. Iar cei care sunt nevoiți să-l suporte pe Victor Ponta și îngâmfarea lui sunt cu mult mai mulți decât cei care l-au ales. Mai mulți cu vreo câteva milioane bune.

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Democrația și cutia cu popcorn a lui Ponta"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/democratia-si-cutia-cu-popcorn-a-lui-ponta/