DERANJAȚI CĂ S-A AFLAT DE DRAPELUL ROMÂNIEI ARUNCAT ÎN ȘANȚ. Cotidianul Szekely Hirmondo (Covasna): ”relațiile romano-maghiare au început să fie instabile”

January 10, 2014 •Covasna •Views: 1910

Szekely Hirmondo ulei pe foc relatii interetnice

Sub titlul ”Ulei pe foc”, cotidianul de limba maghiară Szekely Hirmondo (apare în județul Covasna) a anunțat ieri faptul că relațiile româno-maghiare au început să fie instabile după ce Poliția Română a făcut public gestul unui adolescent din Covasna care, în noaptea de Revelion, s-a urcat pe un stâlp, a dat jos drapelul României și l-a aruncat într-un șanț.

Pentru cei din redacția cotidianului Szekely Hirmondo nu gestul tânărului care și-a bătut joc de drapelul României, aruncându-l în șant, trebuie condamnat ci faptul că acesta a ajuns să fie cunoscut de opinia publică națională.

”Un incident anunțat pe data de 7 ianuarie, dar care s-a consumat tot în noaptea de revelion, intensifică tensiunile interetnice. Potrivit comunicatului oficial al poliției, N.S.S. în vârstă de 15 ani, din Sf. Gheorghe, a luat jos de pe un stâlp de electricitate tricolorul român și l-a aruncat în șanț. Tricolorul nu a avut de suferit, însă relațiile romano-maghiare au început să fie instabile”, titrează cei de la Szekely Hirmondo.

Autorul faptei penale este un tânăr de 15 ani din Sfântu Gheorghe, de etnie maghiară. Acesta a aruncat drapelul României într-un șanț și a cântat imnul Ungariei.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to DERANJAȚI CĂ S-A AFLAT DE DRAPELUL ROMÂNIEI ARUNCAT ÎN ȘANȚ. Cotidianul Szekely Hirmondo (Covasna): ”relațiile romano-maghiare au început să fie instabile”

 1. nicu faltiniceanu says:

  Chiar atacarea insemnelor unui stat, in acest caz aruncarea drapelului national intr-un sant, indiferent ca a fost sau nu deteriorat, constituie o fapta penala.
  Sau “ar trebui” sa constituie, ca se pare ca ungurii au voie, chiar li se cere sa faca aceste gesturi…

  Cat despre anuntarea faptei dupa cateva zile, mi se pare normal. A fost cautat autorul, iar anuntul s-a facut dupa identificarea sa.
  Ar fi trebuit, oare, ca Politia Romana sa anunte ca are ca suspecti pe X si pe Y, ca sa le dea timp sa fuga in Ungaria?

 2. toma alimos says:

  sa ii fereasca DUMNEZEU sa explodeze mamaliga ca ii frigem de va saturam de atita tupeu toate au o limita asteptam tapi ispasitori pt. coruptii nostri si ai vostri si cind ne o ajunge cutitul la os fugiti la ungaria care va considera tigani ca aci nu va place sa traiti in liniste si repect reciproc.

 3. marius says:

  au inceput sa fie instabile cam de pe cand tupeul jegos al iredentistilor a devenit de neacceptat.

 4. cip says:

  astia care scriu mizerii de astea sunt oare ziaristi sau extremisti?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "DERANJAȚI CĂ S-A AFLAT DE DRAPELUL ROMÂNIEI ARUNCAT ÎN ȘANȚ. Cotidianul Szekely Hirmondo (Covasna): ”relațiile romano-maghiare au început să fie instabile”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/deranjati-ca-s-a-aflat-de-drapelul-romaniei-aruncat-in-sant-cotidianul-szekely-hirmondo-covasna-relatiile-romano-maghiare-au-inceput-sa-fie-instabile/