DEZVĂLUIRILE prof. univ. dr. Ioan Scurtu: ”Mihai Răzvan Ungureanu a sabotat negocierile pentru Tezaurul României de la Moscova”

January 7, 2015 • Mihai Răzvan Ungureanu • Views: 68742

Mihai Răzvan Ungureanu, recent uns consilier personal al noului preşedinte al României, Klaus Iohannis, pe perioada cât a fost ministru de Externe, a sabotat prin acte oficiale interne activitatea Comisiei pentru recuperarea Tezaurului României de la Moscova.

În acelaşi timp, a întreprins toate demersurile posibile pentru transmiterea ilegală a Tezaurului Moştenirii Gojdu către Ungaria, scrie jurnalistul Victor Roncea în www.bursa.ro, preluat de Romanian Global News.

Mai mult, Emil Boc, premierul fostului preşedinte Traian Băsescu, a scos complet problema Tezaurului românesc confiscat de ruşi din Programul său de Guvernare, după alegerile parlamentare din 2008.

Aceste informaţii dramatice sunt cuprinse în volumul lui Ioan Scurtu, “Tezaurul României de la Moscova”, recent apărut la Editura Enciclopedică (Bucureşti, 2014).

Profesorul Ioan Scurtu a fost, de la înfiinţare, în 2004, până în 2012, când şi-a dat demisia, co-preşedintele Comisiei Comune româno-ruse pentru studierea problemelor izvorâte din istoria relaţiilor bilaterale, inclusiv problema Tezaurului depus la Moscova în timpul primului Razboi Mondial, pe scurt Comisia pentru Tezaur. Practic, în paginile cărţii sale de memorialistică ni se demonstrează că, dincolo de declaraţiile cu iz patriotard, în această perioadă, de 10 ani, cât a fost preşedintele României, Traian Băsescu s-a exprimat în privinţa Tezaurului României din Rusia doar în termeni lacşi, de tipul unei bătăi pe umăr şi a unei glume la o recepţie.

Integral pe RGN Press

FOTO: Mihai Răzvan Ungureanu, fost președinte al Forței Civice

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , , , ,

11 Responses to DEZVĂLUIRILE prof. univ. dr. Ioan Scurtu: ”Mihai Răzvan Ungureanu a sabotat negocierile pentru Tezaurul României de la Moscova”

 1. Autoritătile românesti au datoria să repatrieze , prin mijloace legale, bunurile din patrimoniu national care au fost instrăinate prin metode nelegale!

 2. Magdalena Trandafir says:

  Autoritătile romăne ? Ce si cat au facut pană acum pentru țară ca sa faca acum ?

  • Geta says:

   Nu e singurul care sustine asta si logic asa este, atata timp cat se declara urmasul acelei organizatii si vrea sa l mosteneasca…..?

 3. Andrei says:

  Faptul ca are studii de iudaism nu il face in mod automat evreu

 4. didi says:

  un utc-st …. pentru afirmare și atât.

 5. […] Mihai Răzvan Ungureanu ar fi sabotat negocierile pentru Tezaurul României de la Moscova […]

 6. George says:

  Ne meritam conducătorii frumosilor 🙁
  Trist sa vezi o capodopera de tara condusa de o majoritate de hoți fătălăi infecți
  Infecți

 7. ROMAN minoritar in secuime says:

  https://www.youtube.com/watch?v=RTVBb2MvQ3g
  Nu găsesc un adjectiv suficient de jignitor pentru acest MRU, are o lipsa imensa de ONOARE ŞI PATRIOTISM.
  Provoacă silă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend