Dialog cu conf.univ dr. PUIU HASOTTI lider al Grupului PNL din Senat. "Nu vă lăsaţi şantajaţi de UDMR!"

March 30, 2011 •antiromanism, Cotidianul, extremism maghiar, Puiu Hasotti, revizionism maghiar, separatism etnic, Tinutul Secuiesc, UDMR •Views: 1381

“Dacă un român ar spânzura la Gyula, în Ungaria, efigia lui Kossuth Lajos în piaţa publică, cam câte minute de viaţă i-aţi mai da? Foarte puţine”
Recapitulăm câteva fapte… In data de 15 martie 2006, la Târgu Secuiesc, liderul aşa-zis „moderat” al UDMR, Marko Bela, a declarat: “Funcţionarii de la ghişee ştiu din nou ungureşte, iar pe cei care nu cunosc limba maghiară, trebuie să-i punem să înveţe. Şi poliţistul, şi poştasul, toţi cei care mănâncă pâinea noastră. Fiindcă de-acum aşa trebuie să vedem lucrurile: cel care este funcţionar aici, în Ţinutul Secuiesc, mănâncă pâinea noastră”.
În 2010, cu ocazia unei vizite la Miercurea Ciuc, preşedintele României este întâmpinat de un tânăr funcţionar al Fiscului, Csibi Barna, îmbrăcat într-un tricou pe care desenase o hartă a României Mici (Muntenia şi Moldova). Dovedind o insolenţă incredibilă, acesta îi cere preşedintelui „paşaportul”, deoarece a trecut graniţa în „Tara Mamă Internă” a secuilor.
În urmă cu două săptămâni, preşedintele Parlamentului Ungariei, fostul şef al serviciilor secrete, un personaj mistic şi exaltat, Kover Laszlo, a ţinut o cuvântare la Târgu Mureş, în care şi-a permis să „divinizeze” autonomia aşa-zisului Tinut Secuiesc: “Ceea ce vreţi dumneavoastră (autonomia teritorială) este legal, e modern şi e corect. E şi voinţa lui Dumnezeu, care dirijează vieţile noastre”.
În ziua de 15 martie, reapare extremistul Csibi Barna şi săvârşeşte sacrilegiul spânzurării simbolice a lui Avram Iancu. Tot cu prilejul sărbătorii maghiarilor, doamna Erzsebet Bajtai, soţia ambasadorului ungar Fuzes Oskar, a citit la Târgu Mureş (în ce calitate?) mesajul premierului Viktor Orban, la care şi-a permis să adauge un vers dintr-o poezie a criminalului de război Wass Albert: „Să fie Ardealul din nou cum a fost şi naţiunea ungară cum a fost”. In iureşul tuturor acestor întâmplări, care ar fi pierit iute în negura uitării, lăsând locul Libiei şi Japoniei în fruntea ştirilor, un liberal din Senatul României a întrerupt fluxul tradiţional al laşităţii româneşti şi, după cum se ştie, a cerut ca parlamentul să elaboreze un protest adresat autorităţilor Ungariei. A fost boicotat de majoritatea guvernamentală, dar subiectul a devenit peste noapte fierbinte pentru români. Manifestările de la Câmpeni şi Abrud, de respingere a prezenţei lui Csibi Barna în zonă, sunt cele mai recente. Vorbim de arheologul Puiu Haşotti, conferenţiar la Universitatea din Constanţa, aromân născut dintr-un neam venit din Veria, Grecia, membru fondator al PNL şi liderul Grupului Liberal din Senat.
Integral in Cotidianul.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to Dialog cu conf.univ dr. PUIU HASOTTI lider al Grupului PNL din Senat. "Nu vă lăsaţi şantajaţi de UDMR!"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Dialog cu conf.univ dr. PUIU HASOTTI lider al Grupului PNL din Senat. "Nu vă lăsaţi şantajaţi de UDMR!""! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/dialog-cu-conf-univ-dr-puiu-hasotti-lider-al-grupului-pnl-din-senat-nu-va-lasati-santajati-de-udmr-2/