DISCRIMINARE. Stegulețe cu inscripții exclusiv în limba maghiară pe banii Primăriei Sfântu Gheorghe. Solicit CNCD și Prefecturii Covasna să se autosesizeze!

July 23, 2012 •Antal Arpad, antiromanism, discriminarea romanilor, extremism maghiar, iredentism, PCM, Prefectura Covasna, Primaria Sfantu Ghorghe, separatism etnic, sovinism maghiar, UDMR •Views: 1507

Limba „Capitalei”

Pentru a marca manifestările cuprinse în cadrul programului “Sfântu Gheorghe – Capitala de Tineret a Ţinutului Secuiesc” care au început în luna martie a.c., pe stâlpii de iluminat din centrul municipiului reşedinţă de judeţ au fost montate, joia trecută, un număr de 88 de steguleţe ce le-au înlocuit pe cele ce au “împodobit” zona centrală a oraşului, în cursul anului, când a fost marcată aniversarea a 550 de ani de atestare ca oraş a municipiului Sfântu Gheorghe.

Knop Ildikó, coordonatoarea de proiecte din cadrul Biroului de Imagine al Primăriei Sfântu Gheorghe susţine că  vechiile steguleţe trebuiau înlocuite  atât din cauza faptulaui că erau deteriorate de temperaturile extreme, dar mai ales  pentru că în acest an oraşul nostru găzduieşte un nou eveniment cultural, cu o altă tematică.

“Era absolut necesară reînlocuirea lor pentru că în acest an sărbătorim “Sfântu Gheorghe – Capitala de tineret a Ţinutului Secuiesc“. Dacă ne uităm cum arăta oraşul înainte să fie decorat cu aceste stegueleţe, şi după, se vede clar diferenţa. Era necesară această achiziţie pentru că altfel oraşului… parcă i-ar fi lipsit ceva”, a declarat Knop Ildikó.

Valoarea  steguleţelor nou achiziţionate se ridică la suma de 3.500 de lei, bani de la bugetul local.

Astfel de tehnici de promovare au mai fost folosite, în în anii precedenţi cu ocazia  diverselor manifestări culturale organizate de municipalitate. Avem o singură dilemă: Dacă cele de anul trecut, cu acelaşi model, erau inscripţionate atât în limba română cât şi în limba maghiară, de ce turistul român ce vine în vizită în oraşul nostru, nu se poate dumiri cu privire mesajul pe care Biroul de Imagine al Primăriei Sfântu Gheorghe doreşte să-l transmită prin intermediul  steguleţelor ce marchează “Sfântu Gheorghe – Capitala de tineret a Ţinutului Secuiesc“, care au text doar în limba  maghiară, pe ambele feţe ?

Autor: Anna-Maria Chiţu

Sursa: Mesagerul de Covasna
Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to DISCRIMINARE. Stegulețe cu inscripții exclusiv în limba maghiară pe banii Primăriei Sfântu Gheorghe. Solicit CNCD și Prefecturii Covasna să se autosesizeze!

 1. Nea Nicu says:

  eu propun un proces sa le plateasca din buzunarul ei.daca tot se crede in ungaria domnisoara german maghiarizat

 2. Avram Iancu says:

  Ce dor imi este de perioada anilor 70′ – 80′ cand era pace si liniste in teritoriu si daca se trezea pe atunci un derbedeu cum este Antal Arpad avea grija Militia si Securitatea sa il faca un participant activ la Canalul Dunare-Marea Neagra. Si pe atunci aveam primar ungur in persoana dl.Orban dar nu exista nesimtirea de acum. Dar nu-i nimic acest tigan borfas din Rupea,Brasov va raspunde pentru toate activitatile marsave la care se preteaza…dementul nu realizeaza ca daca vrea tinut secuiesc in zona nu face altceva decat sa isi de-a foc la hainele de pe el… In Transilvania mai suntem multi romani cat sa va inghitim cu totul acolo si mai sunt si fratii nostri ROMANI din Oltenia-Moldova-Dobrogea-Banat… baga de seama NU te mai juca cu focul ca te arzi si atunci nu iti va mai lua apararea nici UDMR-ul nici PDL-ul si nici un simpatizant de al tau si te vom haitui ca pe un caine turbat!!!

 3. Alex says:

  Adevăru’ e că fără steguleţele astea, Sfântu Gheorghe ar fi fost un oraş mic, provincial, fără activitate economică şi cu o administraţie vădit anti-românească. Aşa, cu steguleţele astea, se rezolvă toate problemele, mai ales fiindcă-s în ungureşte. Dacă erau LEGALE, adică inscripţionate mai întâi în limba oficială şi mai apoi, cu caractere mai mici sau egale, în limba minorităţii ce depăşeşte 20%, apăi nu mai erau bune!
  Pentru doamna de la biroul de imagine aş avea câteva întrebări aşa, mai “off-topic”:
  -dacă n-ar da bine la imagine să fie şi angajaţi români în Primărie, având în vedere numărul destul de mare de cetăţeni etnici români din oraş, majoritatea covârşitoare a lor foarte bine pregătiţi, cu studii medii şi superioare.
  -dacă domnul primar are de gând să-şi îmbunătăţească imaginea şi să atragă voturile minorităţilor sexuale recunoscând faptul că este homosexual.
  -dacă este adevărat că se vrea organizarea unui festival al homosexualilor cu participarea EMI, HVIM, Zgarda Secuiască, Viktor Orban, Laso Tiocheşi, trupa Karpatia, etc.
  -dacă dl. primar este ţigan din Rupea şi dacă are de gând să mute festivalul ţiganilor de la Costeşti în Sfântu, pentru a aduce un plus de cultură şi bani la bugetul local.
  -dacă are de gând să adauge pe steagul secuiesc elemente ale steagului ţigănesc: http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:Roma_flag.svg şi dacă este prieten sau mai mult de atât cu “rregele Cioabă”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "DISCRIMINARE. Stegulețe cu inscripții exclusiv în limba maghiară pe banii Primăriei Sfântu Gheorghe. Solicit CNCD și Prefecturii Covasna să se autosesizeze!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/discriminare-stegulete-cu-inscriptii-exclusiv-in-limba-maghiara-pe-banii-primariei-sfantu-gheorghe-solicit-cncd-si-prefecturii-covasna-sa-se-autosesizeze/