DISCRIMINAREA POZITIVA A MAGHIARILOR = Epurarea etnica a romanilor. Politistii romani din Covasna si Harghita vor fi inlocuiti cu politisti maghiari!

April 15, 2010 •Covasna, enclavizare, Harghita, iredentism, PCM, separatism etnic, sovinism maghiar, UDMR •Views: 1687

Din toamnă în România vor fi pregătiţi ofiţeri de poliţie maghiari

La iniţiativa UDMR, la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza, în anul de universitar 2010-2011 vor fi rezervate 37 de locuri pentru cetăţeni români vorbitori de limbă maghiară. În conformitate cu hotărârea guvernului, locurile rezervate cetăţenilor de naţionalitate maghiară interesaţi se împart după cum urmează:

• poliţie: 15 locuri
• poliţia de frontieră 4 locuri
• jandarmerie: 8 locuri
• autoritatea penitenciarelor: 3 locuri
• pompieri: 5 locuri
• arhive: 2 locuri

Vicepreşedintele executiv al UDMR, Kovács Péter, a spus că Uniunea va demara în curând o campanie de popularizare a acestei posibilităţi în rândurile tinerilor maghiari din Transilvania. După părerea lui Kovács Péter prin asigurarea unor locuri pentru tineri de limbă maternă maghiară, UDMR a înregistrat un succes deosebit de important, deoarece până acum tinerii maghiari care doreau să îmbrăţişeze cariera de ofiţeri nu aveau rezervate locuri distincte la Academie. “Obiectivul pe termen lung al UDMR este ca în localităţile locuite de maghiari, cetăţenii de naţionalitate maghiară să poată comunica şi în limba lor maternă cu apărătorii ordinii publice”, a menţionat vicepreşedintele executiv, Kovács Péter.
Sursa: Amosnews

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to DISCRIMINAREA POZITIVA A MAGHIARILOR = Epurarea etnica a romanilor. Politistii romani din Covasna si Harghita vor fi inlocuiti cu politisti maghiari!

  1. com. Secaria, jud. PH says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "DISCRIMINAREA POZITIVA A MAGHIARILOR = Epurarea etnica a romanilor. Politistii romani din Covasna si Harghita vor fi inlocuiti cu politisti maghiari!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/discriminarea-pozitiva-a-maghiarilor-epurarea-etnica-a-romanilor-politistii-romani-din-covasna-si-harghita-vor-fi-inlocuiti-cu-politisti-maghiari-2/