DOCUMENT. Conducerea UMF Târgu Mureș denunță presiunea UDMR și a Budapestei pentru separarea pe criterii etnice a Universității!

March 1, 2012 •antiromanism, extremism maghiar, Kelemen Hunor, maghiarizare, Marko Bela, separatism etnic, sovinism maghiar, UDMR •Views: 3781

UDMR este artizanul unui adevărat război interetnic care nu are la bază nicio cerere legitimă

Un document ce poartă semnătura rectorului Prof. Univ. Dr. Constantin Cepotoiu și a rectorului ales Prof. Univ. Dr. Leonard Azamfirei, datat 27 februarie 2012, arată ingerința incalificabilă a UDMR și a Budapestei în autonomia universitară a Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș.

Cei doi profesori denunță presiunile politice ale UDMR dar și ale Guvernului de la Budapesta pentru inființarea la Târgu Mureș a unei secții separate de medicină cu predare exclusiv în limba maghiară.

UDMR alături de ambasadorul Ungariei la București, Oszkar Fuzes, au demarat un adevărat război împotriva conducerii UMF Târgu Mureș prin care încearcă separarea pe criterii etnice a universității, în ciuda faptului că în acest moment etnicii maghiari pot învăța fără probleme la Targu Mureș. În tot acest război sunt încâlcate nu doar autonomia universitară ci și cele mei minime uzanțe diplomatice, fără ca guvernul de la București să reacționeze.

Motivul principal al acțiunilor revoltătoare ale UDMR în acest caz este evident: separarea pe criterii etnice a universității. După 22 de ani în care românii și maghiarii au învățat în liniște la Târgu Mureș, UDMR își arată din nou interesele fasciste, extremiste, iredentiste și antiromânești.

Atitudinea UDMR și a Ungariei în acest caz nu este doar sfidătoare ci de-a dreptul antiromânească. O uniune culturală extremistă, aflată la conducerea României de 22 de ani, atacă nejustificat o unitate de învațământ de prestigiu din România doar pentru a i se satisface pofta șovină.

Protest conducerea UMF

Vezi și AUDIO. Medicii separatiști maghiari de la UMF Târgu Mureș sunt plătiți de Guvernul de la București și premiați de cel de la Budapesta! ÎN ACELAȘI TIMP!


Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

10 Responses to DOCUMENT. Conducerea UMF Târgu Mureș denunță presiunea UDMR și a Budapestei pentru separarea pe criterii etnice a Universității!

 1. Alex says:

  Este un nou ţel al rmdsz: să desfinţeze UNIVERSITATEA DE MEDICINĂ MUREŞ.
  Nu e destul că sunt aşa-zişi medici de etnie maghiară care tratează diferit pacienţii? Nu e de ajuns că sunt asistente care nu vorbesc româneşte (ori nu ştiu, ori refuză). Exemplu concret: Spitalul din Odorheiu Secuiesc.
  Încep să cred din ce în ce mai mult în ideea de acum vreo 3 ani a lui Dan Voiculescu privitoare la condiţionarea cetăţeniei de cunoaşterea LIMBII NAŢIONALE.
  După părerea mea, ar trebui respectată cu stricteţe regula privind cunoaşterea limbii române la angajare, nu doar în funcţii publice, dar şi în orice post care implică interacţiune şi comunicare cu cetăţeni/clienţi.
  Şi, desigur, cursuri gratuite pentru orice român care vrea să intre în legalitate şi să cunoască limba română, chiar răsplătiţi financiar etnicii maghiari care aleg să fie cetăţeni români şi europeni deschişi la cap, nu iredentişti.

 2. tomasito says:

  Din acest document rezulta urmatoarele:
  Conducerea UMF Targu-Mures nu aplica prevederile art. 135 din Legea educatiei nationale pentru ca nu le considera oportune si denunta presiunile facute pentru respectarea legalitatii.

 3. cip says:

  da bun ei ghiaurii unguri cer. dar noi romanii de ce trebuie sa le acceptam mizeriile lor? IN ROMANIA LIMBA ROMANA SE VORBESTE.

  • Amitjoshi says:

   Din punctul meu de evedre este foarte posibil ca UDMR-ul sa nu mai aiba cota de acces in Parlament. Se poate intampla la urmatoarele alegeri, cele din 2012, sau la cele din 2016. Pardoxal, moartea UDMR-ului vine tocmai de la PDL, care a impins reglementarile cerute spre aprobare, astfel incat dorintele cele mai fierbinti ale UDMR-ul au fost atinse. Nemultumirile spuse de Frunda, sunt nemultumirile si ale altor romani, deci nu se mai apare atat de pregnant caracterul etnic care a consolidat aceasta formatiune.Votul uninominal fie ca o sa fie proportional sau nu, aduce schimbari pentru toate partidele, inclusiv pentru UDMR.Raman acum numai orgoliile unor lideri si ambitiile lor politice. Unii lideri au imbatranit, si altii noi nu au aparut. Kelemen nu este pe masura lui Bela, si basta!Exagerarile se sting rapid, nu mai suntem pe vremea bunicutei sa ne ambalam la orice mica scanteie.

 4. […] UDMR și a Budapestei pentru separarea pe criterii etnice a Universității. Dan Tanasa INFO/DOC Dan Tanasa transmite: UDMR este artizanul unui adevărat război interetnic care nu are la bază nicio cerere […]

 5. dsadsa says:

  in romania limba oficiala e romana.cine vrea sa invete in romania sa cunoasca limba. cine nu e de acord .sa plece in orice stat multinational care are mai multe limbi folosite in administratie. daca nu e de acord si nu vrea sa plece atunci sa taca sau sa raspunda in fata legii acestui stat national care se numeste Romania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "DOCUMENT. Conducerea UMF Târgu Mureș denunță presiunea UDMR și a Budapestei pentru separarea pe criterii etnice a Universității! "! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/document-conducerea-umf-targu-mures-denunta-presiunea-udmr-si-a-budapestei-pentru-separarea-pe-criterii-etnice-a-universitatii/