DOCUMENT. Cum își bate joc Guvernul Ponta de Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei la comanda UDMR!

July 11, 2012 •Biserica Ortodoxa Romana •Views: 4174

Punerea în executare a unei sentințe judecătorești definitive și irevocabile oprită de Președintele CJ Covasna și RAAPPS printr-un…proces verbal

Vezi și INTERVIU CU PĂRINTELE PROTOPOP FLORIN TOHĂNEAN. 8 ani de război mizerabil al UDMR cu Episcopia ortodoxă a Covasnei și Harghitei! Sentințe definitive și irevocabile călcate în picioare de UDMR din simple rațiuni șovine și antiromânești!

Ieri s-a mai consumat un episod din lupta Episcopiei Ortodoxe a Covasnei și Harghitei cu Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) de a pune în aplicare o sentință definitivă și irevocabilă care atestă faptul că Episcopia este proprietara unui imobil din Sfântu Gheorghe unde a funcționat până în urmă cu câțiva ani sediul Băncii Naționale. De peste opt ani de zile UDMR s-a împotrivit trecerii acestui imobil în proprietatea Episocopiei Ortodoxe a Covasnei și Harghitei prin toate mijloacele legale și ilegale posibile pentru simplul motiv că nu acceptă ca un imobil din centrul municipiului Sfântu Gheorghe să fie controlat de către români.

După ce la termenul din iunie conducerea Consiliului Județean Covasna l-a recuzat pe executorul judecătoresc la termenul de ieri Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPA), care este creditoare în acest dosar, a refuzat să pună în mișcare executarea silită și a întocmit un proces verbal prin care a amânat executarea silită la cererea debitorului fără un temei legal însă și fără să precizeze clar care va fi data la care se va relua executarea silită. Conform procesului verbal încheiat în dosarul execuțional nr. 554/2011 executorul judecătoresc Tereacă Cornel Toma a consemnat ieri la cererea creditoarei RAAPPS faptul că președintele CJ Covasna, UDMR-istul Tamas Sandor, ”dorește încheierea unui protocol, respectiv elaborarea unui proiect de comun acord de către ambele părți. Reprezentanții RAAPPS ne declară că sunt de acord cu propunerea debitorilor, județul Covasna prin Președintele Consiliului Județean și Consiliul Județean. Având în vedere cele mai sus consemnate executarea silită se va relua după încheierea protocolului care se va încheia între părți și la cererea creditoarei RAAPPS. Drept pentru care s-a încheiat prezentul proces verbal în trei exemplare și unul la dosarul execuțional”.

Atât solicitarea debitorului Președintele CJ Covasna cât și acordul RAAPPS nu au temei legal, calea de urmat în acest caz fiind exclusiv punerea în executare a sentinței definitive și irevocabile care atestă faptul că proprietarul imobilului este Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei. Faptul că RAAPPS nu a fixat un termen pentru continuarea executării silite confirmă în fapt complicitatea acestei instituții cu însuși debitorul Președintele CJ Covasna.

Jocurile politice dintre USL și UDMR au făcut posibilă această situație halucinantă în care punerea în executare a unei sentințe judecătorești este oprită de dragul unor calcule politice ale USL. Toată procedura a fost tărăgănată de către Guvernele Boc și MRU, care controlau RAAPPS, însă lucrurile nu s-au schimbat nici la aproape trei luni de la instalarea Guvernului Ponta care refuză la rândul său să acționeze legal. Pentru simpul fapt că USL avea nevoie de votul judecătorului UDMR de la Curtea Constituțională USL este dispusă să sacrifice nu doar comunitatea românilor din Covasna și Harghita ci și domnia legii în cele două județe.

FOTO: facebook.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

8 Responses to DOCUMENT. Cum își bate joc Guvernul Ponta de Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei la comanda UDMR!

 1. […] și DOCUMENT. Cum își bate joc Guvernul Ponta de Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei la coman… Posted in: antiromanism, Consiliul Judetean Covasna, Covasna, Episcopia Ortodoxa a Covasnei si […]

 2. Alex says:

  Grig, don’t worry, Dan e integru, nu se dă cu ei, de asta a şi plecat din PC.

 3. Grig says:

  O fi avand nevoie USL de votul judecatorului udemerist de la Curtea Constitutionala. Doar ca dupa cum apar lucrurile judecatorul Puskas a votat alaturi de judecatorii lui Basescu. Ca de aia s-a ajuns la aberatia logica de prezenta de 9 mil si ceva la votul de demitere. asa ca ori nu exista nicio intelegere UDMR – USL ori UDMR a dat teapa USL.
  Dane sper sa ca nu devii fanul lui Boc, Basescu,Ungureanu, Patapievici, Blaga, Tismaneanu &comp.

 4. cosmin says:

  Ce inseamna ca RAAPPA e creditoare?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "DOCUMENT. Cum își bate joc Guvernul Ponta de Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei la comanda UDMR!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/document-cum-isi-bate-joc-guvernul-ponta-de-episcopia-ortodoxa-a-covasnei-si-harghitei-la-comanda-udmr/