DOCUMENT. In Covasna, zeci de mii de euro pentru promovarea unor obiective turstice aflate exclusiv in zone locuite majoritar de etnici maghiari!

September 3, 2010 •Consiliul Judetean Covasna, discriminarea romanilor, extremism maghiar, separatism etnic, Tamas Sandor, UDMR •Views: 1865

Pagina de internet a Consiliului Judetean Covasna anunta, exclusiv in limba maghiara (foto), adoptarea, in sedinta din 1 septembrie, a hotararii privind participarea CJ Covasna cu Proiectul „Promovarea a sapte produse turistice din judetul Covasna” la Programul Operational Sectorial 2007-2013, Axa prioritara 5 “Dezvoltarea durabila si promovarea turismului”. Valoarea totala a proiectului este de 956.660 lei.
Contributia CJ Covasna din fonduri publice la acest proiect este de 14.870 lei pentru acoperirea cheltuielilor eligible si alte 28.000 de lei pentru acoperirea cheltuielilor neeligibile.

Zeci de mii de lei din fonduri publice pentru a finanta promovarea unor obiective turistice doar din zone locuite majoritar de maghiari

Care sunt obiectivele turistice promovate prin acest proiect? Biserica catolica din Ghelinta aflata in patrimoniul UNESCO, Muzeul etnografic din Cernat, Biserica reformata din Ilieni, Muzeul Breslelor din Targu Secuiesc, Biserica reformata din Biborteni, Rezervatia „Mestecanisul” de la Reci, Planul Inclinat de la Covasna-Comandau si Situl natural Ciomad-Balvanyos, care gazduieste una dintre cele mai mari mofete din Europa.
Astfel, desi exista multe alte zone cu potential turistic in judetul Covasna, ele nu sunt promovate pentru a nu imbunatati economic zonele locuite de romani. Zonele promovate prin acest proiect sunt locuite exclusiv in majoritate de etnici maghiari, obiectivele turistice din zonele locuite de romani fiind excluse din acest proiect.

Hotarare CJ CV 1 Sept Em Brie 2010

Detalii aici.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

7 Responses to DOCUMENT. In Covasna, zeci de mii de euro pentru promovarea unor obiective turstice aflate exclusiv in zone locuite majoritar de etnici maghiari!

  1. Adrian Negulescu says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "DOCUMENT. In Covasna, zeci de mii de euro pentru promovarea unor obiective turstice aflate exclusiv in zone locuite majoritar de etnici maghiari!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/document-in-covasna-zeci-de-mii-de-euro-pentru-promovarea-unor-obiective-turstice-aflate-exclusiv-in-zone-locuite-majoritar-de-etnici-maghiari-2/