DOCUMENT. La Miercurea Ciuc, sute de mii de euro anual pentru un ansamblu folcloric maghiar, niciun leu pentru unul romanesc!

October 21, 2010 •Ansamblul National Secuiesc Harghita, discriminarea romanilor, epurare etnica, extremism maghiar, iredentism, Miercurea Ciuc, PCM, sovinism maghiar, Tinutul Secuiesc, UDMR •Views: 1583

Primaria Miercurea Ciuc finanteaza anual cu sute de mii de euro un ansamblu folcloric secuiesc

In timp ce romanii din Miercurea Ciuc nu beneficiaza de niciun leu din partea Primariei Miercurea Ciuc pentru finantarea proiectelor culturale sau pentru pastrarea si afirmarea identitatii lor (dupa cum am aratat aici), autoritatile publice locale din Miercurea Ciuc, controlate in totalitate de catre reprezentantii comunitatii maghiare din Romania, UDMR si Partidul Civic Maghiar, finanteaza cu milioane de euro anual pastrarea si afirmarea identitatii maghiarilor din aceasta regiune, pentru ca mai apoi, tot ei, sa afirme ca maghiarii din Romania sunt epurati etnic de catre romani.

Sa luam cazul Ansamblului National Secuiesc Harghita…

Ansamblul National Secuiesc Harghita, institutie publica aflata in subordinea Consiliului Local Miercurea Ciuc, promoveaza exclusiv traditii, obiceiuri si dansuri populare maghiare. Anul acesta ansamblul a participat chiar si la EXPO 2010 de la Shanghai.
Criza economica profunda in care se zbate Romania nu a afactat insa deloc finantarea ansamblului de catre autoritatile publice din Miercurea Ciuc, dupa cum arata o situatie a finantarilor alocate acestei institutii. Astfel, sumele alocate ansamblului au crescut de la an la an, fiind aproape duble fata de anul 2005. In 2010 ansamblul are alocat din fonduri publice un buget de 1.010.000 lei.

Fonduri Publice Ansamblul National Secuiesc Harghita

Cu toate ca este o institutie publica finantata din fonduri publice din Romania, pagina de internet a ansamblului este redactata 100% in limba maghiara, singurele stiri in limba romana fiind cele legate de participarea ansamblului la Pavilionul Romaniei de la EXPO 2010 Shanghai.

Pagina oficiala de internet, redactata exclusiv in limba maghiara, o gasiti aici.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to DOCUMENT. La Miercurea Ciuc, sute de mii de euro anual pentru un ansamblu folcloric maghiar, niciun leu pentru unul romanesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "DOCUMENT. La Miercurea Ciuc, sute de mii de euro anual pentru un ansamblu folcloric maghiar, niciun leu pentru unul romanesc!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/document-la-miercurea-ciuc-sute-de-mii-de-euro-anual-pentru-un-ansamblu-folcloric-maghiar-niciun-leu-pentru-unul-romanesc-2/