DOCUMENT. Ministrul Vasile Blaga – un maimutoi pentru subalterni! MAI se roaga de unguri sa arboreze drapelul national pe primariile din Harghita!

June 4, 2010 •antiromanism, Covasna, Harghita, Ladanyi Laszlo-Zsolt, Ministerul Administratiei si Internelor, PCM, Tinutul Secuiesc, UDMR, Vasile Blaga •Views: 1649

Seful directorului din MAI, Constantin Mihart, este prefectul judetului Harghita, Ladanyi Laszlo, nu ministrul Vasile Blaga

Am semnalat, in urma cu putina vreme, (multumesc colegilor!) faptul ca aceste cladiri, dar si altele, se afla in judetul Harghita, apartin statului roman, desi la prima vedere s-ar putea crede ca aceste cladiri se afla de fapt in Ungaria, si nu respecte prevederile legale in vigoare in privinta arborarii drapelului national al Romaniei.

L-am sesizat pe prefectul judetului Harghita, Ladanyi Laszlo-Zsolt, in legatura cu faptul ca aceste institutii publice din Romania nu arboreaza drapelul national si ca pe mai multe primarii din judet sunt amplasate inscriptii exclusiv in limba maghiara. Cum era de asteptat, prefectul judetului Harghita m-a dat cu flit, dupa cum am aratat aici.

Am adresat, in acelasi timp, doua sesizari, una Ministerului Administratiei si Internelor si alta tot prefectului judetului Harghita. Deloc surprinzator, raspunsurile celor doua institutii seamana…

Catre,

MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR

In atentia Domnului Ministru Vasile BLAGA

Sediul: Piaţa Revolutiei, nr. 1 A, sector 1, Bucuresti

Obiect: sesizare privind lipsa unor demersuri concrete ale Institutiei Prefectului Judetului Harghita pentru respectarea prevederilor legale in vigoare in cazul amplasarii unor inscriptii cu denumirea „Kozseghaza” pe frontispiciul mai multor primarii din judetul Harghita

Stimate domnule Ministru,

In baza articolului 51 din Constituia Romaniei si in baza Legii nr. 233/2002 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor (publicata in Monitorul Oficial nr. 296 din 30 aprilie 2002) va inaintez prezenta petitieIn fapt,

La data de 14 aprilie 2010 am sesizat Institutia Prefectului Judetului Harghita, condusa de domnul prefect Ladanyi Laszlo-Zsolt, in legatura cu faptul ca pe teritoriul judetului Harghita exista mai multe cladiri ale unor institutii ale administratiei publice locale (primarii si case de cultura) care au amplasat pe frontispiciul lor inscriptia „Kozseghaza”.
Conform anexei prezentei adrese, printre aceste institutii se numara Primaria si Casa de Cultura Ciceu (aceasta din urma are amplasat pe frontispiciul sau sintagma „Kulturtthon” in limba maghiara, fara vreo alta inscriptie in limba oficiala a statului), Primaria Cozmeni, Primaria Racos, Primaria Sandominic, Primaria Sanmartin si Primaria Siculeni (am certitudinea ca aceasta situatie este prezenta si la alte primarii din judet, acestea fiind cele la care am reusit sa ajung pentru a constata).
In legatura cu ilegalitatea amplasarii acestor inscriptii pe cladiri publice apartinand Statului Roman v-ati pronuntat deja, in scris, in raspunsul adresat domnului deputat Horia Grama, prin adresa nr. 5034/12.03.2010, la o interpelare adresata de catre domnul deputat, cand ati confirmat faptul ca amplasarea acestor inscriptii constituie o incalcare a Normelor de aplicare a dispozitiilor privitoare la dreptul cetatenilor apartinand unei minoritati nationale de a folosi limba materna in administratia publica locala, cuprinse in Legea administratiei publice locale nr. 215/2001, aprobate prin Hotararea de Guvern nr. 1206/2001, cu modificarile ulterioare.
Institutia Prefectului Judetului Harghita mi-a comunicat la data de 30 aprilie 2010 adresa nr. 2833/CD din 29.04.2010 in care imi comunica, in primul rand, faptul ca la sediul primariilor sesizate de catre mine sunt respectate prevederile H.G. nr. 1206/2001 desi eu nu am sesizat nimic in acest sens. In legatura cu cele semnalate concrete de catre mine, Prefectura Harghita imi comunica faptul ca va solicita Casei de Cultura Ciceu sa respecte prevederile legale in vigoare si sa amplaseze denumirea institutiei si in limba romana dar ignora cu desavarsire cele sesizate de catre mine in ceea ce priveste inscriptia „Kozseghaza” amplasata pe frontispiciul mai multor primarii. Doresc de asemenea sa va sesizez faptul ca majoritatea primariilor sesizate de mine nu respecta prevederile legale ale H.G. 1157/2001 privind arborarea drapelului Romaniei, in sensul ca nu au arborat drapelul si stema Romaniei. In acest sens am adresat in data de 5 mai o noua sesizare Prefecturii Harghita, la care astept un raspuns.
Avand in vedere faptul ca prefectul judetului Harghita, domnul Ladany Laszlo-Zsolt, ignora intentionat, cu buna stiinta si in totalul dispret fata de un cetatean al Romaniei cele sesizate de catre subsematul in privinta amplasarii ilegale a unor inscriptii cu denumirea „Koszeghaza” pe frontispicul unor cladiri ale administratiei publice locale ma vad nevoit sa ma adresez dumneavoastra cu solicitarea de a invedera prefectului judetului Harghita sa dispuna masurile legale in vigoare pentru indepartarea inscriptiilor „Kozseghaza” de pe frontispiciul primariilor din judetul Harghita.

In speranta unui raspuns prompt,

Dan Tanasa

5 mai 2010

Raspunsul Ministerului Administratiei si Internelor arata cam asa…


Raspunsul ministerului seamana izbitor de mult cu cel expediat subsemnatului de catre prefectul judetului Harghita, Ladany Laszlo-Zsolt, pe care l-am postat aici. Atat prefectul de Harghita (pe care il intelegem in virtutea apartenentei sale etnice si politice!) cat si directorasul din MAI, Constantin Mihart (care nu are nicio scuza!) refuza sa ia vreo masura impotriva inscriptiilor “Kozseghaza” amplasate exclusiv in limba maghiara pe cladiri ale statului roman.

Asta in ciuda faptului ca asupra ilegalitatii amplasarii acestor inscriptii s-a pronuntat chiar minsitrul Vasile Blaga, in raspunsul la interpelarea deputatului PSD Horia Grama, pe care l-am postat aici.

La fel de stupefiant este si faptul ca ministerul se roaga, la propriu, de institutii publice din Romania sa respecte legea in privinta arborarii drapelului national. Nici ministerul si nici prefectul nu au dat un termen limita pana la care aceste institutii sa arboreze drapelul national si nici nu au luat vreo sanctiune impotriva lor, desi le cer sa intre in legalitate. Formularea “cat mai urgent” este ambigua tocmai pentru a ascunde complicitatea ministerului si al prefecturii si lipsa unor actiuni concrete.

Vezi si http://tanasadan.blogspot.com/2010/04/document-prefectul-judetului-harghita.html

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to DOCUMENT. Ministrul Vasile Blaga – un maimutoi pentru subalterni! MAI se roaga de unguri sa arboreze drapelul national pe primariile din Harghita!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "DOCUMENT. Ministrul Vasile Blaga - un maimutoi pentru subalterni! MAI se roaga de unguri sa arboreze drapelul national pe primariile din Harghita!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/document-ministrul-vasile-blaga-un-maimutoi-pentru-subalterni-mai-se-roaga-de-unguri-sa-arboreze-drapelul-national-pe-primariile-din-harghita-2/