DOCUMENT. RUSINOS. Prefectura Municipiului Bucuresti a solicitat UDMR sa arboreze drapelul national al Romaniei pe sediul sau din Bucuresti!

June 25, 2010 •antiromanism, discriminarea romanilor, extremism maghiar, PCM, Prefectura Bucuresti, revizionism maghiar, separatism etnic, sovinism maghiar, UDMR •Views: 1865

La mai bine de un an si cinci luni de zile de la data la care am sesizat Prefectura Municipiului Bucuresti in legatura cu faptul ca filiala din Bucuresti a Uniunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR) nu are arborat, conform legii, drapelul national al Romaniei pe sediul sau din Bucuresti, str. Silvestru nr. 4, Prefectura Bucuresti imi comunica faptul ca acest lucru constituie o incalcare a legii si ca a solicitat UDMR sa arboreze drapelul national al Romaniei pe sediul sau, in caz contrat urmand a fi sanctionata contraventional.
Documentul, care confirma cele sesizate de subsemnatul, poarta semnatura subprefectului Cristina Ecaterina Corut, care precizeaza faptul ca nearborarea drapelului Romaniei se pedepseste conform prevederilor H.G. 1157/2001.

Redau mai jos adresa Prefecturii Municipiului Bucuresti…

From: E Petitie
To: dantanasa@yahoo.com
Sent: Fri, June 25, 2010 7:21:50 AM
Subject: Fw: Dan Tanasa

Va transmitem raspunsul la adresa dvs.nr.8211/SP/2010

Tanasa Dan, Raspuns Masuri, 06

Uniunea Democrata Maghiara din Romania (UDMR) este singura formatiune politica finantata anual cu milioane de euro, atata in baza legii finantarii partidelor politice cat si in baza legii de functionare a ONG-urilor, ca ONG reprezentativ al minoritatii maghiare din Romania.
In schimbul acestor sume exorbitante, reprezentatii UDMR nu au nici cel mai elementar bun simt atunci cand vine vorba de respectarea legilor din Romania si afiseaza un dispret total fata de tot ceea ce este romanesc.

Agentia de presa Mediafax transmitea, in 15 ianuarie 2009 faptul ca “Preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a mai fost reclamat la MIRA de Dan Tănasă, tot în noiembrie anul trecut, şi pentru faptul că, în calitate de preşedinte al Organizaţiei Teritoriale Ciuc a UDMR, refuza să arboreze drapelul României pe sediul uniunii. La vremea respectivă, Borboly Csaba a apreciat demersul lui Dan Tănasă drept “o provocare în pragul alegerilor parlamentare” declarându-se convins că “distinsul domn vrea, cu orice preţ, să intre în atenţia presei”. “UDMR nu este un partid politic, ci un ONG al comunităţii maghiare şi are dreptul să-şi arboreze propriul drapel. Nu vom arbora drapelul României pe sediul organizaţiei, totul va rămâne ca şi până acum”, aprecia Borboly Csaba”. Atitudinea sfidatoare a Presedintelui Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, a fost dublata de prefectul judetul Harghita din acea perioada, actualul subprefect Constantin Strujan (foto), care s-a injosit in fata UDMR-istului si i-a facut jocurile in aceasta chestiune interpretand prevederile legale astfel incat UDMR sa nu fie sactionata pentru faptul ca nu arboreaza drapelul Romaniei pe sediul sau, motivand ca legea nu prevede arborarea drapelului “pe sediul partidului” ci “la sediul partidului”. Inutil sa mai nuantez penibilitatea unei astfel de discutii, in care doua institutii ale statului se cearta cu un cetatean al Romaniei pentru a justifica nearborarea drapelul national al Romaniei pe sediul unui partid politic.

Redau mai jos gainaria fostului prefect de Harghita, Constantin Strujan, sprijinit de UDMR in permanenta pentru postul de prefect si ulterior, de subprefect, prin care a incercat sa imi dovedeasca ca UDMR respecta legea si are arborat un drapel national al Romaniei in interiorul sediului sau, desi eu am reclamat faptul ca UDMR nu are arborat drapelul pe sediul sau, afara, unde sa vada tot poporul cat de loiali sunt UDMR-istii statului roman…

Adresa 932 Prefect Hr

Gainaria lui Strujan a fost parafata de consilirul personal Vaidos Marcel, fost primar PSD al comunei harghitene Voslobeni. De precizat totusi faptul ca nici pana la aceasta data UDMR nu a arborat drapelul national al Romaniei pe sediul sau din Miercurea Ciuc. Si nici nu o va face, avand in vedere ca actualul prefect al judetului Harghita este UDMR-istul Ladanyi Zsolt.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

6 Responses to DOCUMENT. RUSINOS. Prefectura Municipiului Bucuresti a solicitat UDMR sa arboreze drapelul national al Romaniei pe sediul sau din Bucuresti!

  1. Adrian Negulescu says:
  2. Adrian Burlacu says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "DOCUMENT. RUSINOS. Prefectura Municipiului Bucuresti a solicitat UDMR sa arboreze drapelul national al Romaniei pe sediul sau din Bucuresti!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/document-rusinos-prefectura-municipiului-bucuresti-a-solicitat-udmr-sa-arboreze-drapelul-national-al-romaniei-pe-sediul-sau-din-bucuresti/