DOCUMENT. Șeful ANI acuzat de FALS. Senatorii Sorin Roșca Stănescu și Valer Marian cer demisia acestuia

December 11, 2013 •Agentia Nationala de Integritate •Views: 1568

Horia Gerorgescu (FOTO: jurnalul.ro)

Horia Gerorgescu (FOTO: jurnalul.ro)

SEFUL ANI ACUZAT DE FALS – Senatorii Sorin Rosca Stanescu si Valer Marian cer demisia lui Horia Georgescu pe motiv ca acesta este administrator la o firma pe care nu a mentionat-o in declaratiile de interese: „S-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada in care a detinut functia de secretar general ANI si de cand detine functia de presedinte ANI” (Documente)

Senatorii Sorin Rosca Stanescu si Valer Marian cer demisia presedintelui Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu (foto), pe care il acuza de incompatibilitate. Intr-o sesizare trimisa presedintelui Senatului si Biroului Permanent al Senatului, Rosca Stanescu si Valer Marian arata ca in perioada in care a fost secretar general al ANI (16.04.2008 – 18.04.2012 ) cat si in perioada in care a condus ANI (18.04.2012 – prezent), Georgescu a detinut si detine functia de administrator la societatea comerciala S.C. OUTLOOK S.R.L Brasov, pe care nu a mentionat-o in declaratiile de interese depuse in anii 2008-2013.

Cei doi senatori sustin ca Horia Georgescu a fost numit administrator la S.C. Outlook SRL in data de 10.11.1999, pe o durata neprecizata, si nu a renuntat la aceasta functie atunci cand a detinut functiile de secretar general, respectiv de presedinte ANI. Potrivit sesizarii formulate de Rosca Stanescu si Valer Marian, practica instituita de ANI a stabilit ca exista stare de incompatibilitate si in cazul in care societatea in care un demnitar sau un functionar public a detinut functia de administrator a fost dizolvata de drept si se afla in stare de lichidare. Iar conform informatiilor furnizate de Registrul Comertului celor doi senatori, in cazul S.C. Outlook SRL a fost numit lichidator (Consulting Insol SPRL) abia in data de 12.11.2013, pana la aceasta data atributiile de administrator revenind sefului ANI.

ANI Horia Georgescu firma privata

Integral pe luju.ro

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "DOCUMENT. Șeful ANI acuzat de FALS. Senatorii Sorin Roșca Stănescu și Valer Marian cer demisia acestuia"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/document-seful-ani-acuzat-de-fals-senatorii-sorin-rosca-stanescu-si-valer-marian-cer-demisia-acestuia/