DOCUMENT. Uniunea Democrata Maghiara din Romania, o prezenta abjecta in Guvernul Romaniei!

August 24, 2010 •antiromanism, discriminarea romanilor, extremism maghiar, PCM, revizionism maghiar, separatism etnic, Tinutul Secuiesc, UDMR •Views: 1939

UDMR a obtinut doar 425.000 de voturi la alegerile parlamentare din 2008

Alegerile parlamentare din noiembrie 2008 au spart mitul electoratului maghiar disciplinat, care iese de fiecare data la vot pentru a pune stampila pe “liderii” Uninunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR). Dupa 20 de ani de campanii electorale, formatiunea culturala care este in acelasi timp si ONG si partid politic, UDMR, si-a pierdut peste 60% din electorat. E limpede asadar ca UDMR a reusit sa isi scarbeasca, prin discursul sau medieval, si propriul electorat, nu doar pe cel roman.

Conform raportului Autoritatii Electorale Permanente cu privire la alegerile parlamentare din noimebrie 2008, numarul total de voturi valabil exprimate in favoarea formatiunii maghiare a fost de 425.008. Daca luam in calcul faptul ca maghiarii din Romania, conform recensamantului populatiei din 2002, sunt in numar de 1.431.807 (cifra sustinuta si de UDMR) reiese cat se poate de clar faptul ca doar 29.6% dintre maghiarii din Romania au votat formatiunea care se revendica a fi singura voce a comunitatii maghiare din Romania. De mentionat este faptul ca Partidul Civic Maghiar, cealalta formatiune politica maghiara, la fel de extremista in discursul public ca si UDMR, nu a participat la aceste alegeri datorita lasitatii liderilor sai, tind sa cred mituiti de catre UDMR sa se abtine de aceasta data.

Aceste cifre pot fi o explicatie a disperarii si a grobianizarii discursului “liderilor” Uniunii Democrate Maghiare din Romania, formatiune culturalo-politica care se indreapta, incet si sigur, catre disparitie.
Cateva idei se desprind la prima vedere analizand aceste cifre. In primul rand remarc prezenta abjecta a UDMR in Guvernul Romaniei cu o functie de viceprim-ministru si alte trei portofolii de ministri. La acestea se adauga zecile de posturi de secretari de stat, directori sau simpli functionari care au revenit, pe criteriul politic si etnic, nu al competentei, formatiunii maghiare. Romania este asadar la cheremul unei formatiuni care nu are nicio legitimitate politica. Cele 425.00 de voturi obtinute de UDMR i-ar putea permite in opinia mea cel mult prezenta in parlament, insa nu si posturi in executiv. Guvernarea a 22.000.000 de oameni de catre 425.000 de voturi nu se poate numi democratie. E drept ca pot sa fiu de acord si cu cei care afirma ca “cine nu voteaza nu conteaza”. Chiar si asa, e ridicol ca UDMR sa detina posturi in excutiv in timp ce milioanele de romani care nu au votat sau care au votat PNL sau PSD sa fie condusi de UDMR.

In al doilea rand, este cat se poate de limpede faptul ca o prezenta masiva la vot a romanilor ar scoate din parlament UDMR, acest avorton al democratiei romanesti, o formatiune politico-culturala a carei unica preocupare este revizionismul si sovinismul. Cei 20 de ani de democratie au aratat opiniei publice romanesti, dar si celei internationale, faptul ca singurul partid (vorba vine partid!) cu o doctrina nationalista ramas pe scena politica romanesca este UDMR, formatiune care nu si-a schimbat deloc discrusul nationalist-sovin. Cea mai mare parte a comunitatii maghiare din Romania si-a dat seama ca este mintita si si-a schimbat votul sau a renunta sa mai voteze.

Raportul Autoritatii Electorale Permanente il gasiti aici.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

7 Responses to DOCUMENT. Uniunea Democrata Maghiara din Romania, o prezenta abjecta in Guvernul Romaniei!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "DOCUMENT. Uniunea Democrata Maghiara din Romania, o prezenta abjecta in Guvernul Romaniei!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/document-uniunea-democrata-maghiara-din-romania-o-prezenta-abjecta-in-guvernul-romaniei-2/