DOCUMENTAR „ÎN PREMIERĂ”. Un ultim semnal de alarmă cu privire la pericolul pierderii Transilvaniei

May 9, 2018 •documentar •Views: 6455

Pericolul pierderii Transilvaniei se conturează din ce în ce mai evident. Lipsa de reacție a clasei politice românești crează toate condițiile pentru ruperea Transilvaniei de România și alipirea ei la Ungaria.

Vezi și NOAPTEA MINȚII. Vicepremierul Ungariei: Legea cetățeniei – un răspuns la „provocarea Trianon”

Duminică, 6 mai a.c., Antena 3 a difuzat un documentar incendiar marca „În premieră” despre situația reală din Transilvania. Intitulat „Bătălia pentru România”, documentarul arată cu argumente solide cât de mare este pericolul ruperii Transilvaniei de România și alipirea ei la Ungaria.

Nu mai există niciun dubiu că Ungaria are un plan foarte bine pus la punct de alipire a Transilvaniei în timp ce clasa politică de la București este formată în mare parte din trădători de neam.

FOTO: captură video din documentar

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

9 Responses to DOCUMENTAR „ÎN PREMIERĂ”. Un ultim semnal de alarmă cu privire la pericolul pierderii Transilvaniei

 1. Pavel says:

  Mincinosilor! Acea harta, reprezentand teritoriul revendicat de Ungaria, nu este a Transilvaniei! Teritoriul respectiv reprezinta jumatatea de vest a Kazahstanului, locul de unde triburile asiatice ale maghiarilor au migrat spre Europa acum o mie de ani si ceva. Este dreptul lor sa revendice acel teritoriu.

 2. Notulescu Daniel says:

  Domnule Zsolt. Cred ca trăiți intr-o realitate paralele.1. In Ungaria nu exista drepturi pentru minorități. De fapt statul ungar nici nu recunoaște minoritățile. Nu exista nici un parlamentar care sa fie de alta minoritate. Erau doar cinci primari de origine romana in Ungaria in 2010 si doi dintre ei se numeau : Margit Tat, , Maria Gyuricska Kalcs, https://romanialibera.ro/actualitate/international/cinci-romani-au-fost-alesi-primari-in-ungaria-201501 Nume curat romanești. Semn ca maghiarizarea forțată nu este decât o utopie. 2 Legat de steag nimeni nu a fost sancționat ca a arborat steagul preferat pe casa lui. Dar arbora alt steag decât al României pe instituțiile publice. 3. aveți si dvs. ca cetățean roman de etnie maghiara drepturi individuale. Învățământ in limba maghiara inclusiv la facultate, teatre, biserici etc care sunt plătite de la bugetul de stat. Si nimeni nu va oprește sa aveți aceleași lucruri private.

  • Fülöp István says:

   Eu observ cã dvs. nu vorbiti în necunostintã de cauzã. 1. În Ungaria toate minoritãtile au autonomie culturalã. Cu consiliu ales le ei, buget din care finanteazã scoli, institutii culturale, etc. Iar în parlament fiecare minoritate are un reprezentant. 2. În Ungaria steagul român e arborat pe institutii publice, si nu se supãrã, nu e sanctionat nimeni. Iar arborarea altor steaguri în România nu e interzis de lege, toate sentintele sunt cotra legii. 3. Da, avem drepturi, dar care se respectã asa si asa.

   • Români din Ungaria, la limita supraviețuirii says:

    Fülöp István ar trebui sa sti ca:

    Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a afirmat că în Ungaria există o comunitate de români ce se confruntă cu probleme foarte reale de supraviețuire. Printre ele, funcționarea școlilor sau existența unui ziar românesc, fiindu-i prezentate diplomatului român în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o la Budapesta, cu reprezentanți ai acestei comunități.

    https://www.dcnews.ro/mele-canu-romani-din-ungaria-la-limita-supravie-uirii_534083.html

   • În Ungaria minorităţile au fost masacrate, în urma unui genocid sistematic. Celor puţini care au supravieţuit li s-au dat teoretic “autonomie culturală”, pe principiul că şi aşa nu mai contează.
    După datele Britanicilor şi Francezilor, ale episcopiilor greco-catolice etc. în 1920 erau în Ungaria peste 500.000 de Români. Ungaria recunoştea doar vreo 240.000 dintre aceştia. Hai să zicem, de dragul discuţiei, 200.000, adică un minimum sub limita acceptată oficial de Ungaria. În 2001 recensământul făcut de Ungaria a dat opt mii şi ceva de Români rămaşi. Este dovedit că o mare parte dintre aceştia nici nu mai ştiu limba română. În fapt ar fi doar vreo 5.000.
    Prin comparaţie, dacă Ungurii din România ar fi fost supuşi ACELUIAŞI TRATAMENT ca Românii din Ungaria, ar mai fi fost în anul 2001 în România doar vreo 40.000 de Unguri. Dar, ce să vezi, în România Ungurii s-au menţinut la aproape exact acelaşi procent din populaţie, cu toate că au avut o rată naturală de creştere mai scăzută decât a Românilor din România! Această comparaţie spune totul pentru orice om de bun simţ. Arată că
    1. Ungaria a practicat genocidul etnic (prin asimilare forţată în primul rând, secundar prin expulzări şi terţiar prin exterminare fizică).
    2. România a asigurat condiţii excepţionale minorităţii maghiare.
    3. Drepturile acordate de Ungaria minorităţilor DUPĂ ce le-a exterminat sunt o politică fariseică de un cinism total.

   • În Ungaria, puținii români care au scăpat de deznaționalizare, nu au acționat vreodată pentru autonomie teritorială și/sau dezmembrarea Ungariei, așa cum acționează ungurii și secuiii din România.

 3. Balau Catalin says:

  Daca asteptam o reactie normala de la tradatorii de tara care ne guverneaza……vom plange cu lacrimi amare la sfarsit.Ungaria nu va renunta niciodata la Transilvania,asta sa fie limpede pentru toti.Daca nu luam noi,oamenii de rand atitudine…….vom ajunge rau.

  • Fülöp István says:

   Stimate domn!
   Dvs chiar credeti aceste bazaconii? Vã credeam un om mai inteligent. Acest Dan si al lui A3 nu fac altceva decât manipuleazã toatã ziua.

   • Gheorghe says:

    Ce cauti pe aici, daca te dai inteligent? Casti ochii la bazaconii sau esti platit sa comentezi? Dan Tanasa nu detine A3, nici Audi, nici televiziune. Deci, care “al lui A3”?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "DOCUMENTAR „ÎN PREMIERĂ”. Un ultim semnal de alarmă cu privire la pericolul pierderii Transilvaniei"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/documentar-in-premiera-un-ultim-semnal-de-alarma-cu-privire-la-pericolul-pierderii-transilvaniei/