DOCUMENTE. Angajat in urma unui concurs discriminatoriu, directorului Bibliotecii Judetene Covasna, UDMR-istul SZONDA Szabolcs, nu-i place stema Romaniei!

March 8, 2011 • antiromanism, Biblioteca Judeteana Covasna, Sfantu Gheorghe, sovinism maghiar, Szonda Szabolcs, Tamas Sandor, UDMR • Views: 1954

 Szonda Szabolcs (foto), directorul Bibliotecii Judetene Covasna, a intrat in legalitate numai dupa ce subsemnatul a sesizat autoritatile statului
Continuarea aici

Biblioteca Judeteana Covasna utiliza de foarte mult timp (banuiesc ca de peste 20 de ani!) o stampila complet ilegala, fara stema Romaniei, conform legii, si cu inscriptii in limba maghiara si limba latina. In anul 2010, sub conducerea actualului director numit ilegal printr-un concurs discriminatoriu sactionat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (redau sentinta CNCD mai jos, decizie ramasa definitiva si irevocabila dupa cum am aratat aici), Biblioteca Judeteana Covasna imi elibereaza mai multe documente, de genul celui prezent aici, pe care nu reproduce, conform legii, stampila cu stema Romaniei ci o stampila ilegala si evident rezivionista maghiara (in opinia mea stampila este aceeasi cu cea din vremea Imperiului Austro-Ungar!).
CNCD – Director Biblioteca Jud Covasna
 
In legatura cu aceste aspecte, am sesizat la inceputul anului 2010 atat Parlamentul Romaniei cat si Ministerul de Interne si Prefectura Covasna. Aceasta din urma, sub conducerea UDMR-istului Gyorgy Ervin, expediaza, sub presiunea adreselor venite de la Parlamentul Romaniei si MAI, o somatie Bibliotecii Judetene Covasna in care ii solicita directorului sa scoata din uz aceasta stampila intrucat este ilegala si sa depuna imediat eforturi pentru a confectiona sigiliul cu stema Romaniei pentru a fi utilizat conform legii, pe toate documentele oficiale emise de institutie.
Asadar, in anul de gratie 2010, in Romania o institutie publica aflata de 20 de ani sub controlul UDMR nu avea, si deci nu utiliza, o stampila legala, care sa aiba stema Romaniei, ci utiliza o stampila din vremea Imperiului Austro-Ungar! Pentru a dovedi inca odata despre ce fel de ¨loialitate¨ fata de statul roman vorbim atunci cand vine vorba de UDMR, sustinatorii si simpatizantii acestei formatiuni culturale a maghiarimii din Romania, am solicitat directorului Bibliotecii Judetene Covasna, in baza Legii nr. 544/2001, sa imi comunice cand anume a inceput demersurile pentru confectionarea unei stampile legale, cu stema Romaniei. Bineinteles ca directorul bibliotecii a evitat cat a putut sa raspunda la solicitarile mele, dar, dupa ce a piedut in instanta atat pe fond cat si la Curtea de Apel Brasov iata mai jos cum sta treaba cu stampila la Biblioteca Judeteana Covasna:
DA! Biblioteca Judeteana Covasna a intrat in legalitate numai dupa ce subsemnatul a sesizat autoritatile statului. Si pentru ca UDMR-istul Zsonda Szabolcs nu intelege care sunt responsabilitatile lui prevazute de Legea nr. 544/2001, doua instante de judecata l-au obligat sa imi achite 1 leu daune morale, in speranta ca individul va intelege odata ca el se afla in fruntea unei institutii publice nu in spatele tejghelei propriului butic.

Persistenta in nelegalitate a unui functionar aflat la conducerea unei autoritati publice trebuie sa ne indemne pe toti la reflectie. Este evidente faptul ca nu se va schimba nimic in administratie pana cand functionarii, de genul lui Zsonda Szabolcs, nu vor intelege ca sunt platiti sa serveasca cetatenii, sunt platiti din taxele cetatenilor si nu ne fac noua favoruri cand ne solutioneaza cereri legale.
Prezentul caz dovedeste inca odata dispretul pe care reprezententii UDMR si PCM il au fata de statul roman si fata de tot ceea ce este roman in Covasna si Harghita! Aici nu vorbim despre apararea drepturilor comunitatii maghiare ci despre un dispret profund si fara margini al unor etnici maghiari fata de romani si Romania. 

Vezi si http://tanasadan.blogspot.com/2009/07/epurare-etnica-in-covasna-niciun-roman.html


http://tanasadan.blogspot.com/2010/03/document-ministerul-administratiei-si.html

http://tanasadan.blogspot.com/2010/02/sentinta-definitiva-si-irevocabila.html

Sursa foto: aici.

PS: Szonda putea si trebuia sa isi comande singur stapila, nu era nevoit sa se adreseze CJ Covasna, intrucat institutia pe care o conduce are personalitate juridica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend