DOCUMENTE. Cazul Tecuceanu nu e singular! Lupta domnului prof.dr. Dan Vuza pentru a intra in posesia dosarului medical al tatalui sau decedat in 2003!

April 30, 2010 •Ministerul Sanatatii, Prof. Dr. Dan Tudor Vuza •Views: 1936

Lupta familiei actorului “carcotas” Toni Tecuceanu pentru a intra in posesia dosarului medical al acestuia si a elucida pentru totdeauna imprejurarile in care acesta a decedat nu este singulara.
Exista multe alte asemenea cazuri in Romania, mult mai vechi si la fel de complexe, dar de care opinia publica nu are cunostinta pentru ca decedatul sau familia acestuia nu sunt vedete TV, politicieni sau oameni de afaceri.
Acesta este si cazul domnului Prof. Dr. Dan Tudor Vuza (foto), care incearca de sapte ani de zile sa intre in posesia dosarului medical al tatalui sau de la Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti si care mi-a cerut ajutorul pentru a face public demersurile sale in acest caz.
RefuzDosar

In cazul Paul Tecuceanu, spitalul invoca prevederile Legii nr. 46 din 2003, referitoare la drepturile pacienţilor. Insa, in lege nu se face vreo referire clara la caracterul con fidential al informaţiilor, in cazul in care pacientul a decedat, iar datele sunt cerute de familie. Acest lucru este confirmat si de presedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astarastoae: „Dupa decesul unui pacient, toate drepturile, inclusiv in ceea ce priveste dosarul medical, se transfera catre succesorii acestuia. Rudele care nu au primit actele cerute pot da in judecata institutul sau pot reclama situatia la Directia de Sanatate Publica ori la Ministerul Sanatatii”, considera Astarastoae, citat de Evenimentul Zilei.
In instanta, Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti se apara si refuza sa-i comunice domnului Vuza copii ale documentelor pe care acesta le-a solicitat…
Intampinare
Articol aparut in Revista Romana de Bioetica sub semnatura domnului Vuza…
Bioetica

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to DOCUMENTE. Cazul Tecuceanu nu e singular! Lupta domnului prof.dr. Dan Vuza pentru a intra in posesia dosarului medical al tatalui sau decedat in 2003!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "DOCUMENTE. Cazul Tecuceanu nu e singular! Lupta domnului prof.dr. Dan Vuza pentru a intra in posesia dosarului medical al tatalui sau decedat in 2003!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/documente-cazul-tecuceanu-nu-e-singular-lupta-domnului-prof-dr-dan-vuza-pentru-a-intra-in-posesia-dosarului-medical-al-tatalui-sau-decedat-in-2003-2/