DOCUMENTE. MAI și PREFECTURA COVASNA CONFIRMĂ. După ce a fost amendat pentru ofensă adusă însemnelor naționale, UDMR-istul Antal Arpad va fi sancționat pentru refuzul de a purta eșarfa tricoloră! FOTO

December 19, 2011 •Antal Arpad, antiromanism, Gyorgy Ervin, Prefectura Covasna, separatism etnic, sovinism maghiar, UDMR •Views: 1552

Ministrul Elena Udrea si primarul Antal Arpad
Desi a fost martorul unei ilegalitati, prefectul Gyorgy Ervin nu a luat nicio masura pana cand nu a fost sesizat

Dupa ce in urma cu cateva luni UDMR-istul Antal Arpad Andras, primarul municipiului Sfantu Gheorghe, a fost amendat de catre Judecatoria Sfantu Gheorghe cu suma de 1000 de lei pentru ofensa adusa insemnelor nationale, Antal Arpad va fi sanctionat de catre Prefectura Covasna pentru faptul ca refuza in mod repetat si ostentativ sa poarte esarfa tricolora, care conform legii este insemnul distinctiv al primarilor.

In decursul acestui an am sesizat atat Ministerul Administratiei si Internelor cat si Prefectura Covasna (MAI a fost sesizata pentru ca Prefectura Covasna
refuza sa isi faca treaba) in legatura cu mai multe cazuri in care primarul din Sfantu Gheorghe, UDMR-istul Antal Arpad Andras, refuza sa respecte prevederile legii in ceea ce priveste purtarea esarfei tricolore.
In data de 13 septembrie 2011, i-am sesizat Prefectului Judetului Covasna faptul ca primarul municipiului Sfantu Gheorghe, UDMR-istul Antal Arpad Andras, nu a respectat prevederile art. 23 din H.G. 1157/2001 si prevederile art. 62 din Legea nr. 215/2001 cu ocazia unei manifestari publice care a avut loc in luna iulie in localitatea Moacsa, langa Sfantu Gheorghe. Legea nr. 215/2001 prevede la art. 62 faptul ca ”Semnul distinctiv al primarului este o eşarfă în culorile drapelului naţional al României” și ca ”Eşarfa va fi purtată, în mod obligatoriu, la solemnităţi, recepţii, ceremonii publice şi la celebrarea căsătoriilor”.

Raspunsul Prefectului judetului Covasna, fostul UDMR-ist Gyorgy Ervin, dovedeste slugarnicia acestuia fata de UDMR precum si complicitatea acestuia cu ilegalitatile de tot felul comise de UDMR in Covasna. Ervin a refuzat sa-l sanctioneze pe primarul Antal Arpad, conform prevederilor art 24 lit. d din H.G. nr. 1157/2001, pe motiv ca nu se poate aprecia daca Antal a fost la acea manifestare in calitate de primar sau persoana privata.
La fel au stat lucrurile si in cazul unei alte sesizari, adresate Prefectului judetului Covasna la data de 12 august 2011, prin care sesizam incalcarea prevederilor legale de catre primarul Antal Arpad cu ocazia unei alte manifestari publice, Zilele Sfantu Gheorghe, editia din 2011.
Cum era de asteptat, reactia prefectului Gyorgy Ervin a fost aceeasi si in aceast nou caz: slugarnicie fata de ilegalul Antal Arpad Andras.
Prefect CV – Dan Tanasa 11315
In data de 13 octombrie 2011 i-am sesizat Prefectului Gyorgy Ervin un nou caz in care UDMR-istul Antal Arpad Andras participa in calitate de primar la o manifestare publica si refuza sa poarte, conform legii, esarfa tricolora. De aceasta data Ervin a fost si el prezent la aceasta manifestare publica, insa se pare ca a avut orbul gainii si nu a vazut ca sta la aceeasi masa cu primarul care incalca legea, chiar in prezenta lui si a Ministrului Elena Udrea.
Antal Arpad, Elena Udrea si Gyorgy Ervin

Antal Arpad, Elena Udrea si Tamas Sandor
De aceasta data Prefectul Gyorgy Ervin este fortat de chiar prezenta lui la fata locului sa imi comunice faptul ca primarul Antal Aprad Andras a incalcat legea in acest caz si va fi sanctionat, fara insa sa imi comunice cand anume va aplica prevederile legii.
Prefectura CV – Dan Tanasa 14984
Fata de aceasta atitudine ambigua a Prefectului Gyorgy Ervin am refevit cu o solicitare prin care i-am cerut acestuia sa imi comunice cand anume va aplica prevederile legii, insa Ervin se limiteaza doar la a-mi confirma ca UDMR-istul Antal Arpad Andras va fi sanctionat, insa Ervin continua sa fie complicele acestei ilegalitati.
Prefectura CV – Dan Tanasa 15973
Aceasta atitudine a Prefectului Gyorgy Ervin este intretinuta si de catre Ministerul Administratiei si Internelor, care la randul lor refuza sa ia masuri ferme in fata ilegalitatilor comise de Antal Arpad Andras insa confirma ca Antal va fi sanctionat ”in perioada urmatoare”.
Nota: fotografiile pe care le-am folosit in sesizarile adresate Prefectului judetului Covasna au fost luate de pe pagina oficiala de internet a Primariei Sfantu Gheorghe. Daca Antal Arpad a fost la acele manifestari in calitate de persoana privata atunci pozele nu aveau ce cauta pe pagina Primariei Sfantu Gheorghe. Dar bineinteles ca nu despre asta este vorba. Antal a fost prezent la acele manifestari in calitate de primar doar ca Ervin refuza sa-l amendeze, ca doar de aia il plateste statul, sa refuze aplicarea legii!


Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "DOCUMENTE. MAI și PREFECTURA COVASNA CONFIRMĂ. După ce a fost amendat pentru ofensă adusă însemnelor naționale, UDMR-istul Antal Arpad va fi sancționat pentru refuzul de a purta eșarfa tricoloră! FOTO"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/documente-mai-si-prefectura-covasna-confirma-dupa-ce-a-fost-amendat-pentru-ofensa-adusa-insemnelor-nationale-udmr-istul-antal-arpad-va-fi-sanctionat-pentru-refuzul-de-a-purta-esarfa-tricolora-foto/