Doina Cornea împlinește azi 83 de ani. VIDEO

May 30, 2012 •comunism, dizidență, Doina Cornea •Views: 1974

Disidenta anticomunistă Doina Cornea împlineşte astăzi 83 de ani. Simpatizanţii din întreaga ţară au felicitat-o încă de dimineaţă pe reţelele de socializare.

Doina Cornea locuieşte la Cluj-Napoca. Traducătoare, publicistă şi disidentă anticomunistă, aceasta s-a născut la Braşov, în 30 mai 1929. Aceasta a rămas în memoria colectivă pentru lupta sa faţă de regimul comunist. Ea a fost arestată pentru răspândirea de manifeste anticomuniste. De asemenea, a difuzat mai multe proteste la Radio Europa Liberă, iar după 1989 a devenit membru al PNŢCD.

Doina Cornea a suferit, pe 10 septembrie 2008, un accident vascular cerebral, cu paralizie pe partea dreapta. Ea a fost tratata la Spitalul Militar din Cluj, după care a făcut recuperare la Cluj-Napoca, Bucureşti şi la o clinică din Franţa, unde a fost dusă de fiica sa, Ariadna Combes.

În 2009, a primit Legiunea de Onoare în grad de Comandor, din partea ambasadorului Franţei în România, Henri Paul, în cadrul unei ceremonii restrânse desfăşurate la Centrul Cultural Francez din Cluj. (Sursa: City News.ro)
Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

6 Responses to Doina Cornea împlinește azi 83 de ani. VIDEO

 1. Alo,aloo says:

  semnatarii Declaratiei penale
  Antal G. Laszlo, Antall Jozsef, Balogh Julia, Stelian Balanescu Mihnea Berindei Ariadna (Cornea) Combes (fiica lui Cornea) Mihai Korne , Dinu Zamfirescu
  Rockenbauer Zoltan si Vagvolgyi Andras, din partea Federaţiei Tineretului Democrat (FIDESZ),
  Partidul Liber Democrat,
  Asociatia Maghiarilor din Transilvania, prin preşedintele Kiss Bela şi secretarul Spaller Arpad,
  Bojtar Endre, Dan Alexe, Daniel Boc, Theodor Cazaban, Matei Cazacu, Antonia Constantinescu, Sofia Cesianu, Florica Dimitrescu, Neagu Djuvara (repetent in istorie), Paul Goma, Eugen Ionescu, Marie-France Ionescu, Monica Lovinescu (komintern), Bujor Nedelcovici, Adrian Niculescu, Alexandru Niculescu, Alain Paruit, Alex Sincu, Sanda Stolojan, Vlad Stolojan, Vladimir Tismaneanu (Tisminesky)(hopa) , Ileana Vrancea(nascuta: Hedda Katz). si sa nu uitam a doua tradare a fostului rege Mihai prin aprobarea documentului criminal cand ii primeste pe semnatarii romani la Geneva.

  • Dan Tanasa says:

   Am ascultat cu atenție înregistarea. Foarte interesantă. Evident că nu sunt de acord cu anumite puncte însă în mare sunt de acord cu Doina Cornea. Sunt convins însă că nici măcar Doina Cornea nu și-ar fi imaginat până unde va merge ticăloșia maghiarimii din România în chestiunea așa-zisului ”ținut secuiesc”.

 2. Alo,aloo says:

  A gresit tabara din momentul in care a cotcodacit la Europa Libera unul din pionii principali care actionau pentru dezbinarea Romaniei prin campania din 89.sincer,mie n-am nici o parere buna despre aceasta doamna din randul dizidentilor ‘dinescu brucan,roman iliescu si ana blandiana’…Nu stiu daca merita sa-i zic tradatoare sau slaba de inger dar faptul ca e o habarnista si o demagoaga as putea zice chiar “idiot util” al ambelor tabere Vest-Est.
  Totusi va las sa ascultati si sa o judecati dumneavoastra din arhiva porcariei Radio Europa Libera . Legat de Declaratia criminala de la Budapesta (semnata inclusiv de fiica-sa) care intrevedea subtil reifiintarea Regiunii Autonome Maghiare (infaptuita la ocuparea sovietica si desfiintata sub regimul romanesc al lui Ceausescu laloalta cu Regiunea Stalin si restu..hehe 1 an mai tarziu am vazut ce fac pritinii nostri unguri la Tg Mures si Harghita,numai dragoste au facut cu noi.Iata inregistrarea.
  14.09.89 – Actualitatea romaneasca,Doina Cornea – In legatura cu declaratia de la Budapesta-
  http://www.europalibera.org/audio/audio/248888.html
  (Domnule Tanasa ,luati aminte ce zic ca n-o zic cu rautate)

 3. Alex says:

  În ceea ce mă priveşte, acţiunile ei anticomuniste s-au anulat total în martie 1990 când a greşit tabăra. 😀

  • Un român says:

   Corect…probabil. Dar acţiunile ei anticomuniste au fost într-o vreme când nu puteai grăi liber ceea ce gândeşti. Acţiunile ei şi a altor poate ţi-au câştigat ţie şi mie dreptul la libertate.
   Deci acţiunile lor până la urmă au adus ceva important pentru noi toţi. La mulţi ani stimată doamnă!

   • Alex says:

    Dacă nu era ea, erau alţii, comunismul e ca un microb, anticorpii apar oricum. Sunt sătul de dizidenţii p#¤ii ca Huhurezeanu, de “victime” ale securităţii ca Dinescu şi de oameni care condamnă comunismul, ei fiind comunişti, ca Băsescu!
    ‘telectualii care servesc antromânismul pentru că aşa li se pare lor “cool” îmi fac greaţă, ca şi fiţe de genul MRU, care nu ştie bine româneşte, da’ se laudă că ştie ungureşte, uita-l-ar lumea să-l uite cu neamu’ lui cu tot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Doina Cornea împlinește azi 83 de ani. VIDEO"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/doina-cornea-implineste-azi-83-de-ani/