DONAȚI 2% din impozitul pe salarii sau pensii către Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC)

February 5, 2019 •Asociația Civică pentru Demnitate în Europa •Views: 1920

Dragi prieteni,  

În 2014 am înființat Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), pe care o conduc în calitate de președinte și cu care vreau să mă implic și mai mult în probleme românilor din zona Covasna-Harghita. Atât cât voi putea, voi încerca să fac mai mult. Dar pentru asta am nevoie de ajutorul vostru. 

Codul Fiscal din România dă posibilitatea persoanelor fizice de a direcționa doi la sută (2%) din impozitul pe veniturile obținute în anul anterior către o entitate nonprofit: fundații, asociații, unități de cult ori pentru acordarea de burse private (art.57 (4)–(6) și art.84(2)-(4) din Codul Fiscal).

Voi, cetățenii care contribuiți la bugetul de stat cu impozitul pe veniturile realizate puteți dispune asupra destinației unei sume reprezentând 2% din impozit pentru susținerea entităților nonprofit. Nu dați nimic de la dumneavoastră. Această donație nu vă costă nimic! Impozitul pe venit oricum îl plătiți statului. Diferența e că 2% din acești bani pe care oricum statul îi ia,aveți dreptul să-i dirijați acolo unde vreți dvs..

Dacă nu folosiți această opțiune, suma respectivă rămâne să fie încasată și gestionată de Stat!

Ce trebuie să faceți pentru asta? Nimic mai simplu!

Trebuie să completați și să depuneți la Administrația financiară de care aparțineți, până la data de 15 martie 2019, Declarația 230 (detalii complete aici). Pentru a vă ușura completarea Declarației, am completat deja datele de identificare fiscală ale ASOCIAȚIEI CIVICE PENTRU DEMNITATE ÎN EUROPA (ADEC), dvs. rămânând doar să completați cu datele dvs., să datați și să semnați.

Gasiți mai jos pe link Formularul 230 pe anul 2018 pentru SALARIAȚI și PENSIONARI, completate deja cu datele asociației. Imprimați-l în funcție de caz, dacă sunteți salariat sau dacă sunteți pensionar, completați datele personale, semnați și datați. Expediați-l prin poșta cu confirmare de primire la Administrația financiară de care aparțineți.

Cu considerație,

Dan Tanasă

Formlarul 230 pentru SALARIAȚI poate fi descărcat de mai jos  

Formlarul 230 pentru PENSIONARI poate fi descărcat de mai jos  

FOTO: Florin Eșanu

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

12 Responses to DONAȚI 2% din impozitul pe salarii sau pensii către Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC)

 1. Gepidava says:

  Roamanii vorbitori de limba maghiara nu prea vor sa respecte legile Statului Roman si ii acuza pe cei ce-i trag la raspundere de sovinism/fascism si ura. Pentru ajutor rog raspundeti pe e-mail-ul dat.

 2. STANCULESCU FLAVIA says:

  Vreau sa depun declaratia 230 pensionar si nu pot descarca….

 3. boule says:

  Au’, boratura ordinara, iti donez muie, 100%. Poti s-o-nghiti, sa mai fie si ceva bun in tine. La multi ani dupa gratii! Urmeaza!

  • Catalin Balau says:

   Au inceput sa apara idiotii care comenteaza tot felul de idiotenii.Pentru voi cei care comentati in acest fel….ce-i doriti voi acestui om,sa aveti parte inzecit.

 4. O gluma buna says:

  Donatii pentru tine???:))))

 5. O gluma buna says:

  Donatii pentru tine???:))))

 6. dr Oetker says:

  sa primesti donatii de la cancer, febra tifoidica, malarie si in final de la sida. Jegosule.

  • Dan Tanasa says:

   Mulțumesc! La fel, ție și prietenilor tăi.

   • dr Oetker says:

    Eu nu cer bani de la nimeni, ci muncesc. Si nu traiesc din nemunca si din petitii sau din viata de securist ceausist jegosule!!! Lasa ca o sa primesti si tu nasul in viitorul apropiat… se va termina si cu mizeria sovino-fascisto-securista numita “dantanasa”.

  • Deuntologie says:

   Doctore Oetker, oare in acest fel tratati bolnavii romani?
   Ar trebui sa sa vi se verifice activitatea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "DONAȚI 2% din impozitul pe salarii sau pensii către Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC)"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/donati-2-din-impozitul-pe-salarii-sau-pensii-catre-asociatia-civica-pentru-demnitate-in-europa-adec/