DOSAR PENAL PENTRU FURT. La Balvanyos, la conferința Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale a Consiliului Europei mi-au fost FURATE cărțile

June 1, 2018 •UDMR •Views: 2218

Europarlamentarul Cătălin Ivan afirmă că, în cadrul conferinţei internaţionale „Utilizarea limbilor în administraţiile locale şi regionale” care s-a desfăşurat joi, 31 mai a.c., în staţiunea Băile Balvanyos în prezenţa reprezentanţilor Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale a Consiliului Europei, reprezentanţii comunităţii maghiare au spus „adevăruri trunchiate” legate de drepturile minorităţilor naţionale, prin urmare participanţii la acest eveniment nu şi-au putut face o părere obiectivă în legătură cu acest subiect, transmite Agerpres.

Vezi și Declarații INCALIFICABILE ale liderului UDMR Covasna la adresa mea

Ivan a mai menţionat că materialele pe care le-a adus în scopul prezentării subiectului şi dintr-o altă perspectivă, pe care le-a pus la dispoziţia organizatorilor spre a fi distribuite participanţilor, au dispărut, prin urmare a solicitat prezenţa Poliţiei.

„Nu cred că au reuşit să plece cu o imagine obiectivă, cred că UDMR a denaturat tot sensul unei astfel de conferinţe. Cum a spus şi cineva înaintea mea, care a participat şi ieri la dezbateri, s-a prezentat doar un punct de vedere, al minorităţii maghiare. Statul român a fost atacat din toate părţile cu sferturi de adevăr, nici măcar jumătăţi, cu adevăruri trunchiate. Nu a fost nimeni din partea statului român ca să prezinte un punct de vedere. Am luat cuvântul, m-am simţit obligat ca europarlamentar român să prezintă şi cealaltă parte a adevărului, ca participanţii să plece cu un adevăr cât de complet (…) Am venit şi cu materiale la această conferinţă, la care s-a lucrat foarte mult, sunt traduse în mai multe limbi străine. Ghiciţi ce? Au fost furate. Dacă vă puteţi închipui în România acestui secol, la o conferinţă europeană, cu invitaţi din toată Europa, materialele să fie furate, nu împărţite! Pliantele cu Ţinutul secuiesc sunt bine păzite, iar cele pe care le-am adus noi, efectiv le-au luat şi le-au ascuns. Am chemat şi Poliţia, pentru că este inacceptabil”, a declarat, pentru AGERPRES, Cătălin Ivan.

Preşedintele Asociaţiei Civice pentru Demnitate în Europa, Dan Tănasă a precizat că, împreună cu Cătălin Ivan a adus mai multe exemplare dintr-o carte scrisă de el având ca temă discriminarea românilor din judeţele Covasna şi Harghita, precum şi o broşură editată de Forumul Civic al Românilor.

Gudrun Mosler-Törnström, președintele Congresului Autorităților Locale și Regionale a Consiliului Europei, vorbește participanților la eveniment. FOTO: coe.int

Kelemen Hunor, liderul UDMR, Tamas Sandor, președintele Covasna și Gudrun Mosler-Törnström, președintele Congresului Autorităților Locale și Regionale a Consiliului Europei, la eveniment. FOTO: coe.int

„M-am înscris la această conferinţă, le-am spus organizatorilor că voi participa şi le-am spus că voi veni însoţit de cărţi, materiale prin care să prezint şi cealaltă parte a acestei poveşti, pentru că, în mod evident, această întâlnire este folosită în scop propagandistic-iredentist de partea maghiară (…) Am pus materialele la dispoziţia organizatorilor, pentru că mi s-a interzis să le duc în sală, iar trei dintre cele patru cutii au dispărut. Deci, să ne înţelegem, organizatorii acestui eveniment au făcut o găinărie, au furat materialele pentru ca membrii congresului din ţările străine să nu afle adevărul (…) Am adus aproximativ 30 de exemplare ale cărţii mele „Uitaţi în inima României” (…) în care vorbesc, cu documente, despre felul sistematic în care sunt discriminaţi românii din cele două judeţe controlate politic de către UDMR şi o broşură a Forumului Civic al Românilor din Harghita, Covasna şi Mureş pe care m-au rugat frumos să o aduc aici şi să o împart participanţilor (…) pentru că membrii delegaţiei, de bună credinţă, pot avea impresia că aici trăiesc numai maghiari”, a declarat Dan Tănasa.

Groful UDMR Tamas Sandor, președintele CJ Covasna (FOTO: agerpres.ro)

Potrivit Agerpres, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, şi-a cerut scuze pentru acest incident, la începutul unei conferinţe de presă, menţionând că Poliţia, care a descins la locul conferinţei, va putea constata că documentele date dispărute au fost duse la recepţie. Acesta a ţinut să mai spună că Dan Tănasa este o „persoană căreia îi place să creeze probleme”, menţionând că de zece ani de zile face „denunţuri” către diverse instituţii ale statului privind activitatea administraţiei publice locale.

NOTA MEA: La un eveniment internațional la care au participat cetățeni din Belgia, Spania, Marea Britanie, Suedia, Serbia, Norvegia, Letonia ș.a., organizat pe bani publici de Consiliul Județean Covasna, condus de Tamas Sandor, și Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale a Consiliului Europei, singurele materiale care nu prezentau punctul de vedere al UDMR cu privire la situația din județele Covasna și Harghita au fost furate de către organizatori. Deși atât eu cât și europarlamentarul Cătălin Ivan le-am solicitat organizatorilor să ne returneze cele 3 cutii cu cărți (cea de-a patra cutie fusese lăsată goală la fața locului), Tamas Sandor și subordonații săi au refuzat să dea curs solicitărilor noastre, motiv pentru care am chemat poliția.

Lucătorii IPJ Covasna sosiți la fața locului au acționat foarte profesionist și au întocmit un dosar penal pentru furt. Personal am formulat o plângere penală pentru furt. În derularea cercetărilor, polițiștii criminaliști ne-au solicitat să fim amprentați, atât eu cât și europarlamentarul Cătălin Ivan, care mă ajutase să duc cutiile, pentru a exclude astfel amprentele noastre de pe o cutie din cele 4 care fusese lăsată goală. Tamas Sandor, unul dintre organizatorii acestui eveniment, a negat în parmamență că cele trei cutii cu cărți au fost furate. Doar că, complet întâmplător, cutiile cu cărți au fost găsite de polițiști într-o boxă a hotelului, lângă recepție, iar până la urmă autorul furtului a fost identificat de căte polițiștii IPJ Covasna. Mai mult, autorul furtului și-a recunoscut fapta și susține oficial că a acționat de unul singur. În mod evident, tot acest incident nu ar fi avut loc fără concursul liderului UDMR Covasna, Tamas Sandor.

Atât eu cât și europarlamentarul Cătălin Ivan am fost flancați în permanență de către organizatori. Începând cu Tamas Sandor și terminând cu Robert Gruman, vicepreședintele CJ Covasna, care ne-a păzit până când am plecat de la locul evenimentului.

Despre acest incident am vorbit pe larg aseară, la B1 TV, în cadrul emisiunii „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir. Înregistrarea emisiunii poate fi urmărită aici (de la ora 18:30).

P.S. 1: Deși e avocat de profesie, groful UDMR de la conducerea CJ Covasna nu înțelege care e diferența dintre un denunț și o acțiune în instanță. Nici acum groful nu înțelege că eu nu fac denunțuri ci câștig procese definitiv și irevocabil. Așadar, singurele probleme pe care le creez sunt legate de procesele pe care grofii UDMR le pierd cu mine.

P.S. 2: Organizatorii nu ne-au prezentat nicio scuză, nici mie și nici europarlamentarului Cătălin Ivan. Din contra, am fost tratați cu dispreț de către organizatori iar o domnișoară care făcea parte din grupul organizatorilor ne-a reproșat chiar că le-am mâncat mâncarea. „Ați mâncat din mâncarea noastră”, a țipat individa către mine și europarlamentarul Cătălin Ivan.

FOTO: afișul evenimentului.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to DOSAR PENAL PENTRU FURT. La Balvanyos, la conferința Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale a Consiliului Europei mi-au fost FURATE cărțile

  1. Maria says:

    De ce au mutat organizatorii cărțile fără sa il informeze pe proprietar despre locul unde au fost mutate?DE CE AU ASCUNS CĂRȚILE?Va spun eu de ce.Pentru ca voiau sa își propage nestingheriti si netulburați de vreo opinie contrara minciunile si văicărelile despre cum suferă maghiarii din lipsa de drepturi.Eu doar atat va zic:daca voi va plângeți ca nu aveti drepturi, sa va crape obrazul de rusine,mincinoși ordinari ce sunteti.Din păcate pentru voi Dan Tanase are dreptate,dupa cum reiese si din hotărârile judecătorești si e nevoie de un obraz gros ca al vostru ca sa il puteți acuza de instigareProblema voastră e ca ne credeți prosti pe noi,pe romani dar sa știți ca va.inselati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "DOSAR PENAL PENTRU FURT. La Balvanyos, la conferința Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale a Consiliului Europei mi-au fost FURATE cărțile"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/dosar-penal-pentru-furt-la-balvanyos-la-conferinta-congresului-autoritatilor-locale-si-regionale-a-consiliului-europei-mi-au-fost-furate-cartile/