DOSARUL POȘTA. UDMR-istul Nagy Zsolt condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru neglijenţă în serviciu

November 27, 2012 •UDMR •Views: 1757

Nagy Zsolt

Mihai Toader, fostul director general al Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), a fost condamnat în dosarul privind terenul atribuit Poştei, potrivit deciziei de marţi a instanţei supreme. În acelaşi dosar, fostul ministru al Comunicaţiilor Zsolt Nagy a primit 3 ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, informează Mediafax.

Mihai Toader, fostul directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română, a fost condamnat în dosarul privind terenul atribuit Poştei, potrivit deciziei de marţi a instanţei supreme.

Andrei Marinescu, directorul executiv al Direcţiei de Dezvoltare Strategică al CNPR, a fost condamnat la cinci ani şi jumătate de închisoare, iar pe Emanoil Lepădatu, directorul economic executiv al CNPR, la cinci ani de detenţie.

În ce îl priveşte pe Nagy Zsolt, fostul ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, instanţa supremă l-a condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru neglijenţă în serviciu, instanţa supremă suspendându-i pedeapsa.

În acelaşi dosar, fostul ministru al justiţiei Tudor Chiuariu a fost achitat în dosarul referitor la avizarea consultativă a HG 377/2007 privind terenul din Calea Victoriei 133-135, de către un complet de trei judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Instanţa supremă – cu două voturi pentru şi unul contra – a reţinut că în cazul deputatului PNL Tudor Chiuariu lipseşte unul din elementele constitutive ale infracţiunii (articolul 10, litera d, Cod procedură penală-n.r.)
Potrivit Mediafax, judecătoarea Francesca Vasile, cea care a fost recuzată de Tudor Chiuariu, întrucât se afla într-un conflict de interese, este cea care a făcut opinie separată. Mai exact, copilul Francescăi Vasile a fost botezat de o altă judecătoare de la instanţa supremă, Lavinia Lefterache, care în mai 2007 s-a declarat împotriva ministrului Justiţiei Tudor Chiuariu când acesta a iniţiat o procedură de revocare a lui Doru Ţuluş, şeful Secţiei a 2-a din DNA (ulterior acesta fiind şi cel care l-a trimis în judecată pe Chiuariu-n.r.).
Deciziile nu sunt definitive şi pot fi atacate cu recurs.
Integral pe Ghimpele.roTags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "DOSARUL POȘTA. UDMR-istul Nagy Zsolt condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru neglijenţă în serviciu"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/dosarul-posta-udmr-istul-nagy-zsolt-condamnat-la-trei-ani-si-jumatate-de-inchisoare-pentru-neglijenta-in-serviciu/