DUPĂ CE AM DOVEDIT CĂ E UN MINCINOS ȘI DUPĂ CE AM CÂȘTIGAT UN PROCES ÎMPOTRIVA LUI, PREȘEDINTELE CNCD, UDMR-istul CSABA FERENC ASZTALOS RECUNOAȘTE: Există români DISCRIMINAȚI în Harghita și Covasna!

December 17, 2011 •antiromanism, CNCD, Covasna, Csaba Ferenc Asztalos, discriminarea romanilor, Harghita, iredentism, separatism etnic, sovinism maghiar •Views: 1559

Ceea ce a omis Asztalos să spună, intenționat bineînțeles, este ca românii din Harghita și Covasna sunt dicriminați de instituțiile publice din cele două județe, instituții publice controlate chiar de către colegii de partid ai domniei sale, UDMR. Asztalos a mai omis de asemenea să spună și faptul că nu sunt doar câteva cazuri izolate, îndreptate împotriva unor persoane, ci este vorba de zeci de cazuri deja, îndreptate împotriva întregii comunități de români din cele două județe.
Presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, Csaba Asztalos, de la UDMR, a vorbit, vineri seara, despre cazuri de discriminare a etnicilor romani din judetele Harghita si Covasna, dar si despre hocheistul roman batut de colegii maghiari sau extremistul Csibi Barna.
“Exista cazuri de discriminre a romanilor in Harghita-Covasna, le tratam, aplicam sanctiuni”, a spus Asztalos, la TVR Info.
“Acolo unde au existat discriminari ale romanilor, nu pe criteriu de etnie, ci
de limba – acolo unde au fost solicitata limba maghiara desi nu se cerea – pentru un tractorist, de exemplu, am aplicat sanctiuni.
Avem cetateni care nu traiesc in Harghita, Covasna, unii din Oltenia sau de la Madrid si verifica mot-a-mot, daca sunt traduse corect actele – am verificat si am cerut schimbarea. A manipula pe aceste subiecte si a incerca sa le utilizam in discursul public si politic nu mi se pare corect.
(…) Am castigat un proces cu primarul de Targu Mures, Dorin Florea, care a refuzat sa raspunda scrisorii unui cetatean scrisa in limba maghiara. ICCJ ne-a dat dreptate. Am dat doar avertisment in acest caz”, a mai spus Asztalos.
Integral pe Ziare.com
Vezi pe aceasta tema si



Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to DUPĂ CE AM DOVEDIT CĂ E UN MINCINOS ȘI DUPĂ CE AM CÂȘTIGAT UN PROCES ÎMPOTRIVA LUI, PREȘEDINTELE CNCD, UDMR-istul CSABA FERENC ASZTALOS RECUNOAȘTE: Există români DISCRIMINAȚI în Harghita și Covasna!

  1. suntem in derulare cu un proces in contra unei hotarari cncd,
    ne-am inscris in fals pt. o decizie ce au dat – respectiv presed..
    exista vreo asociatie, sa ne sprijine si sa preia pt. noi reprezentarea in instanta?

  2. […] Vezi și DUPĂ CE AM DOVEDIT CĂ E UN MINCINOS ȘI DUPĂ CE AM CÂȘTIGAT UN PROCES ÎMPOTRIVA LUI, PREȘEDIN… […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "DUPĂ CE AM DOVEDIT CĂ E UN MINCINOS ȘI DUPĂ CE AM CÂȘTIGAT UN PROCES ÎMPOTRIVA LUI, PREȘEDINTELE CNCD, UDMR-istul CSABA FERENC ASZTALOS RECUNOAȘTE: Există români DISCRIMINAȚI în Harghita și Covasna!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/dupa-ce-am-dovedit-ca-e-un-mincinos-si-dupa-ce-am-castigat-un-proces-impotriva-lui-presedintele-cncd-udmr-istul-csaba-ferenc-asztalos-recunoaste-exista-romani-discriminati-in-harghita-si-covasna/