EMI pregăteşte cea de-a IV-a tabără în municipiul Gheorgheni

July 7, 2008 •Condeiul ardelean, extremism, Harghita, PCM, separatism etnic, terorism, UDMR •Views: 2722

Miscarea Tineretul Maghiar din Ardeal a facut deja primii pasi în organizarea celei de-a IV-a tabere EMI, care va avea loc în apropierea municipiului Gheorgheni, judetul Harghita, în perioada 6-10 august 2008. Potrivit siteului organizatiei, tabara, a carei organizare a devenit traditie de trei ani încoace, este „afacerea” comuna a organizatiilor Tineretului Maghiar din Ardeal (EMI, România) si Tineretului Maghiar Unit (EMI, Ungaria).
Aceasta din urma (aceeasi prescurtare, n.a.) si-a ales ca scop „sa învatam poporul sa simta, sa gândeasca si înainte de toate, sa actioneze din nou ungureste”, precum si „sa întesam regiunile locuite de maghiari, pentru a porni din nou circulatia sângelui în corpul natiunii si prin membrele sfâsiate ale acestuia”. Tabara este organizata cu scopul de a-i uni pe acei tineri maghiari care au „o constiinta nationala sanatoasa”. Moto-ul taberei provine de la scriitorul maghiar Wass Albert: „Transilvania sa fie din nou ceea ce a fost”. Printre principalele teme ale taberei se numara: „Folosirea limbii maghiare în Transilvania si folosirea limbilor strabune ale minoritatilor din Europa” si „Viata si munca lui Vass Albert”.
Nici anul acesta nu vor lipsi, printre diferitele evenimente organizate, antrenamentele trupelor paramilitare secuiestimaghiare, dar nici concertele unor formatii unguresti care incita tineretul maghiar din Transilvania, cum ar fi Karpatia, Transylmania si altele. În 2007, tabara a fost organizata în perioada 8-12 august, iar pentru a oglindi tema principala – autodeterminarea – organizatorii au ales ca motto un citat din contele maghiar Szechenyi Istvan: „De noi depinde totul, trebuie doar sa vrem”.
Cu aceasta ocazie a fost prezenta în tabara si Eva Maria Barki, avocat vienez de origine maghiara din Transilvania, care între anii 1994-1997, ca urmare a unor declaratii provocatoare menite sa destabilizeze siguranta nationala, aducând atingere caracterului suveran si unitar al României, dar si în anul 1998, a fost declarata persoana indezirabila pe teritoriul Statului Român. Eva Maria Barki este asteptata de tinerii maghiari în tabara si în acest an, alaturi de alte „personalitati marcante” care „îi învata” pe acestia sa „simta si sa actioneze” ungureste.

Un material de Claudiu Sere. Continuarea in Condeiul ardelean


Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

8 Responses to EMI pregăteşte cea de-a IV-a tabără în municipiul Gheorgheni

  1. Cronicarul Anonymus says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EMI pregăteşte cea de-a IV-a tabără în municipiul Gheorgheni"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/emi-pregateste-cea-de-a-iv-a-tabara-in-municipiul-gheorgheni-2/