EPURARE ETNICĂ. UDMR forțează schimbarea șefului OPC Covasna pentru că este… român

September 11, 2015 • epurare etnica • Views: 3096

Comisarul şef-adjunct al Comisariatului Judeţean de Protecţie a Consumatorului (CJPC) Covasna, Mircea Diacon, denunță public presiunile UDMR pentru îndepărtarea sa din funcție.

Într-un comunicat de presă transmis presei locale, Diacon a declarat că președintele Consiliului Judeţean Covasna și primarul municipiului Sfântu Gheorghe, susţinuţi de alţi membri ai comunităţii maghiare, au încercat să îi obstrucţioneze activitatea de control pe care acesta  a desfăşurat-o.

Cu privire la acest subiect, Diacon menționează faptul că: „În cursul unui control la o tabără din localitatea Chiuruş unul dintre organizatori (un consilier judeţean) a promis că, dacă va fi amendat, şeful de la CJPC Covasna va fi „avansat” la Bucureşti aşa cum a fost „avansat” şi fostul prefect Codrin Munteanu. De altfel, se pare că în presa de limba maghiară se cere domnilor Tamás şi Antal să intervină pentru ca actualul şef de la Protecţia Consumatorilor să fie mutat sau înlocuit din funcţie. Dorim să facem public faptul că, comisarul şef-adjunct de la CJPC Covasna este funcţionar public şi a câştigat postul prin concurs, nu suntem subordonaţi nici Consiliului Judeţean şi nici Primăriei Sf. Gheorghe, iar atribuţiile de serviciu sunt în principal cele de control, stabilite prin lege. Domnii Tamás şi Antal depun eforturi într-adevăr, pentru ca, comisarul şef-adjuct să fie înlocuit din funcţie. S-au depus de către domniile lor mai multe plângeri la Avocatul Poporului, ANPC, CNCD, Parlament, Guvern, etc., prin care se cere să fiu înlocuit cu un etnic de naţionalitate maghiară, care, după părerea lor, poate fi mai „cooperant”. Toate acţiunile de control ale CJPC Covasna se fac conform procedurilor şi actelor normative în vigoare.”

Întrebat dacă acuzaţiile aduse de Mircea Diacon sunt întemeiate, primarul oraşului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad a spus: „Eu nu pot nici să infirm nici să confirm zvonul că am fi solicitat schimbarea domnului Diaconu. Nu e o chestuiune care se discută în faţa presei. La mine au ajuns foarte multe persoane care au spus că s-a comportat aşa cum un funcţionar public nu poate să se comporte în momentul în care se face un control, şi că a avut nişte acuzaţii extrem de dure împotriva comunităţii maghiare, la anumite controale. Nu cred că un funcţionar public trebuie să facă acest lucru.”

Oficial, grofii UDMR din Covasna (care se pricep evident la toate!) spun că Diacon nu-și face treaba în mod profesional. Neoficial însă, motivele pentru care Antal Arpad și Tamas Sandor forțează schimbarea lui Diacon sunt faptul că este român și faptul că aplică legea. Acest caz este un nou caz în care UDMR forțează schimbarea unui funcționar public al statului doar pentu că este român. În mod parșiv, liderii UDMR Covasna, susținuți de conducerea centrală a UDMR, forțează un nou caz ”Codrin Munteanu” pentru înlocuirea românilor care nu sunt pe placul grofilor care controlează județul.

FOTO: Antal Arpa Andras, Kelemen Hunor, Tamas Sandor

Tags: , , , ,

3 Responses to EPURARE ETNICĂ. UDMR forțează schimbarea șefului OPC Covasna pentru că este… român

  1. […] Articolul făcea parte dintr-o strategie mai amplă a elitei politice maghiare din județul Covasna de a forța cu orice preț schimbarea din funcție a lui Diacon doar pentru faptul că era român aflat la conducerea unei instituții publice. De altfel, Diacon a denunțat public acțiunile șovine și propaganda intensă susținută de liderii UDMR Covasna, ultra-șovinii și ultra-naționaliștii Tamas Sandor și Antal Arpad, pentru schimbarea din funcție a lui Diacon. Motivul? E român (detalii aici). […]

  2. […] fost agresat la scurt timp după ce a denunțat public încercările disperate ale UDMR Covasna de a-l îndepărta de la conducerea […]

  3. […] CPC Covasna a fost agresat la scurt timp după ce a denunțat public încercările disperate ale UDMR Covasna de a-l îndepărta de la conducerea […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend