EPURAREA ETNICA A ROMANILOR DIN HARGHITA. In Harghita, sute de mii de euro pentru teatre in limba maghiara, niciun teatru in limba romana!

November 4, 2010 •discriminarea romanilor, Harghita, iredentism, Miercurea Ciuc, separatism etnic, sovinism maghiar, UDMR •Views: 2916

In timp ce romanii din Harghita nu au un teatru in limba romana, maghiarii au trei astfel de institutii de cultura

Teatrul municipal “Csiki Jatekszin” din Miercurea Ciuc ar trebui sa fie o institutie publica de cultura de care sa se bucure atat maghiarii cat si romanii din oras si chiar din judet.
Din pacate, desi este o institutie publica finantata din fondurile publice ale Primariei Miercurea Ciuc, controlata in totalitate de catre consilierii maghiari din UDMR si PCM, teatrul municipal este un loc de exprimare exclusiv pentru maghiarii din oras, romanii fiind exclusi in totalitate.
Fondat in 1998, teatrul municipal din Miercurea Ciuc este al treilea teatru din judet, toate cele trei institutii de cultura fiind de limba maghiara. La fel ca si in Primaria Miercurea Ciuc, toti angajatii teatrului, conducerea si actorii, sunt etnici maghiari. Piesele sunt prezentate in exclusivitate in limba maghiara, dupa cum anunta chiar si pagina de internet a teatrului.

Dan TANASA Valasz Sepsi

Lista cu sumele incasate de catre teatrul municipal din Miercurea Ciuc din fondurile publice ale Primariei Miercurea Ciuc


Puteti accesa pagina de internet a teatrului municipal din Miercurea Ciuc aici.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

15 Responses to EPURAREA ETNICA A ROMANILOR DIN HARGHITA. In Harghita, sute de mii de euro pentru teatre in limba maghiara, niciun teatru in limba romana!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EPURAREA ETNICA A ROMANILOR DIN HARGHITA. In Harghita, sute de mii de euro pentru teatre in limba maghiara, niciun teatru in limba romana!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/epurarea-etnica-a-romanilor-din-harghita-in-harghita-sute-de-mii-de-euro-pentru-teatre-in-limba-maghiara-niciun-teatru-in-limba-romana-2/