Este Wiliam Brinza agent de influenta al Serbiei? Daca nu este, ce cauta la Belgrad intr-o vizita aranjata de Ambasada Serbiei la Bucuresti?

December 19, 2011 •diaspora, PD-L, semidoct, William Branza •Views: 1181

William Brinza
Dupa declaratiile scandaloase pro sarbe de la TVR International, si din cele continute in comunicatul dat dupa intrevederea cu ambasadorul sarb la Bucuresti, prima impresie a fost ca un individ, Wiliam Brinza, parlamentar din intamplare, neinformat si arogant, devine victima unui diplomat experimentat si se apuca sa debiteze mesajele sugerate de acesta. Nu era sigur daca la acel moment era vorba de prostie sau de ticalosie. 
Iata insa ca o complicitate inceputa intr-o intalnire intre zidurile Ambasadei Serbiei la Bucuresti, continua de data aceasta la Belgrad.
Ei bine, Wiliam Brinza merge luni 19 decembrie la Belgrad, cu un charter special, sa se vada cu ministrul de externe sarb si cu presedintele
Parlamentului de la Belgrad. Chestiunea in sine nu are nimic iesit din comun, mai putin, evident, incompetenta unuia ca Brinza, de a discuta la un asemenea nivel cu autoritatile Serbiei. Dar nu este numai acest lucru.
Conform informatiilor Romanian Global News, contrar uzantelor, vizita lui Brinza a fost aranjata de…ambasadorul sarb la Bucuresti si nu de Ministerul de Externe al Romaniei. 
De aici lucrurile se complica, stiind bine ca Ambasadorul sarb nu trimite la Belgrad pe cineva care ar putea ridica probleme Belgradului, ba dimpotriva. Poate trimite pe cineva de care este sigur ca Belgradul se poate folosi. Iar ocolirea MAE de la Bucuresti de catre Brinza, nu face decat sa confirme aranjamentele, sa zicem “speciale”, dintre Brinza si ambasadorul sarb de la Bucuresti.
Daca este asa, am putea avea de-a face cu transformarea lui Brinza intr-un fel de agent de influenta al Serbiei, pentru ca, nu-I asa, cine stie ce a facut Brinza in Ambasada Serbiei la Bucuresti?
De ce nu s-a vazut cu ambasadorul sarb la Camera Deputatilor, asa cum a procedat cu alti ambasadori ? Este o intrebare care trezeste serioase suspiciuni. Si nu numai redactiei Romanian Global News.
Nu putem decat spera ca declaratii iresponsabile facute de Brinza la TVR International si care au adus deservicii mari intereselor romanilor/vlahilor din Timoc, si intereselor romanesti in general, sa fie evitate prin punerea in garda de catre MAE, dar si de catre Administratia Prezidentiala, a lui Wiliam Brinza.
A lasa tot felul de indivizi, a caror iresponsabilitate a fost probata, sa vorbeasca despre subiecte sensibile pentru Romania si pentru comunitatile romanesti cu probleme, este nu numai riscant dar si pagubos pentru statul roman.
Romanian Global News


Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Este Wiliam Brinza agent de influenta al Serbiei? Daca nu este, ce cauta la Belgrad intr-o vizita aranjata de Ambasada Serbiei la Bucuresti?"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/este-wiliam-brinza-agent-de-influenta-al-serbiei-daca-nu-este-ce-cauta-la-belgrad-intr-o-vizita-aranjata-de-ambasada-serbiei-la-bucuresti/