Esti antiroman? Lupti pentru epurarea etnica a romanilor din Covasna si Harghita? Ia de la noi un premiu Julianus!

December 9, 2009 •Dan Manolachescu, iredentism, PCM, PD-L, separatism etnic, sovinism maghiar, UDMR •Views: 4003

Stire zilele trecute pe Mediafax…

MIERCUREA CIUC (MEDIAFAX) – Realizatorul unui documentar controversat despre “expansiunea” Bisericii Ortodoxe Române în Ţinutul Secuiesc, Csaky Zoltan, care este redactor la Duna Tv, a primit, sâmbătă, la Miercurea Ciuc, premiul Julianus pentru “contribuţia adusă la păstrarea identităţii maghiarilor”.
Csáky Zoltán, redactor la postul de televiziune Duna Tv din Budapesta, a realizat, în urmă cu câţiva ani, împreună cu Marassy Geza, filmul intitulat “Hagymakupolas-Honfoglalas”, în traducere liberă “Ocuparea patriei prin biserici”, care face referire la “expansiunea” Bisericii Ortodoxe Române în Ţinutul Secuiesc, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Prin intermediul filmului documentar, mai multe personalităţi ale sferei politice maghiare din România şi-au arătat îngrijorarea, în cadrul unor interviuri, faţă de “încercarea statului de a româniza zona prin construirea de biserici ortodoxe şi prin înfiinţarea de unităţi militare”.
Realizatorului documentarului controversat i-a fost decernat, sâmbătă, la Miercurea Ciuc, premiul Julianus pentru “contribuţia adusă la păstrarea identităţii maghiarilor”.
Ceilalţi laureaţi ai Galei Julianus de la Miercurea Ciuc au fost scriitorul Dupka György din Ucraina, Kolár Péter, directorul unui teatru din Slovacia, Lázár Zoltán din Miercurea Ciuc, Koszorús Zoltán din Bistriţa Năsăud şi prozatoarea Fülöp Lídia, din Lugoj.
Fundaţia Julianus a acordat distincţia “Empatia” profesoarei Zsák Malvina Hedvig din Slovacia, care a afirmat că, în urmă cu trei ani, a fost maltratată fizic de persoane necunoscute după ce a fost auzită vorbind la telefon, pe stradă, în limba maghiară.
Premiile Julianus sunt acordate anual, la începutul lunii decembrie, de fundaţia cu acelaşi nume, persoanelor care s-au remarcat în păstrarea identităţii maghiarilor din lume.
Decernarea premiilor Julianus a ajuns la cea de-a XVII-a ediţie, până în prezent fiind laureate peste 90 de persoane din Ungaria, România, Slovacia, Olanda, Austria, Turcia şi SUA, printre cei care au primit acest premiu numărându-se şi fostul premier ungar, Orban Viktor, preşedintele Ligii Pro-Europa, Smaranda Enache, fostul episcop reformat Tokes Laszlo, precum şi avocată austriacă Eva Maria Braki, declarată, la un moment dat, “persona non grata” în România.

Orice alt comentariu este inutil. Doresc insa, pe aceasta cale, sa protestez cat se poate de energic si public fata de nedreptatea produsa domnului Dan Manolachescu, presedintele PD-L Sfantu Gheorghe si un veterinar de valoare al comunitatii de oi de la Sugas Bai, de catre agentia de stiri Mediafax care nu a mentionat numele domnului Manolachescu, lider de exceptie si valoare in scara blocului in care locuieste, in panoplia laureatilor premiului Julianus desi acesta este laureat al acestui premiu. Domnul Manolachescu este mandru ca este laureat alaturi de Tokes Lazslo si Eva Maria Barki!

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

26 Responses to Esti antiroman? Lupti pentru epurarea etnica a romanilor din Covasna si Harghita? Ia de la noi un premiu Julianus!

  1. un grup de fani romani says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Esti antiroman? Lupti pentru epurarea etnica a romanilor din Covasna si Harghita? Ia de la noi un premiu Julianus!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/esti-antiroman-lupti-pentru-epurarea-etnica-a-romanilor-din-covasna-si-harghita-ia-de-la-noi-un-premiu-julianus-2/