EUROPA DOARME. Maghiarii din Romania sunt "discriminati pozitiv" cu privilegii, romanii din Ungaria sunt epurati etnic!

June 10, 2010 •discriminarea romanilor, epurare etnica, Eugen Tomac, revizionism maghiar, Romania, Romanian Global News, separatism etnic, Ungaria •Views: 1695

Agentia de presa Romanian Global News transmite azi:

Seful DRP chemat in ajutor de Uniunea Culturala a Romanilor din Ungaria

Intr- o scrisoare adresata sefului Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni (DRP), secretarul de stat Eugen Tomac, Uniunea Culturala a Romanilor din Ungaria (UCRU), solicita sprijinul acestuia in eradicarea preluarii de catre etnici de alte nationalitati ale institutiilor romanilor din Ungaria. UCRU atrage atentia asupra unei campanii de presa care se face complice la aceste lucruri.

„Vă rugăm şi pe această cale să susţineţi cauza românilor din Ungaria şi să vă implicaţi în apărarea drepturilor elementare ale naţionalităţii noastre”, se arata in scrisoarea UCRU, preluata de Romanian Global News.
„Considerăm că fenomenul însuşirii abuzive a drepturilor minoritare, fenomen denumit etnobusiness, a adus destule prejudicii sistemului autoguvernamental minoritar din Ungaria, atât în opinia internă, cât şi în cea internaţională. Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria, care reuneşte asociaţii civile româneşti din această ţară, a condamnat în repetate rânduri fenomenul etnobusiness-ului, deoarece acesta este acţionat de persoane străine de comunitate, care se manifestă contrar intereselor minorităţilor naţionale şi care au pătruns în structura autoguvernărilor minoritare în speranţa unor beneficii materiale, iar convingerea noastră este că fondurile de stat la care aceste persoane au acces nu sunt folosite în conformitate cu scopurile prevăzute de Legea pentru Minorităţi. Uniunea Culturală protestează împotriva oricărui abuz de folosire a drepturilor minoritare, condamnă orice formă de manifestare, de propagare şi sprijin a fenomenului denumit etnobusiness. Dorim să vă reamintim că angajaţii publicaţiei „Foaia românească”, aflată în administrarea organizaţiei noastre, au avut câştig de cauză în instanţă de două ori, în defavoarea acelora care au intentat proces penal şi civil împotriva lor, invocând tocmai tonul critic cu care „Foaia românească” a abordat problema arogării abuzive a drepturilor minorităţilor. În ianuarie 2010, Curtea de Apel din Seghedin a emis o sentinţă irevocabilă, iar în mai 2010, Judecătoria Oraşului Jula a emis o sentinţă în curs, stabilind dreptul adevăraţilor membri ai unei comunităţi minoritare de a exclude din rândurile proprii pe aceia care nu vorbesc limba minorităţii şi nu au cunoştinţe despre valorile culturale ale comunităţii respective”, se arata in scrisoarea UCRU, adresata lui Eugen Tomac, sef al DRP.

Sursa: Romanian Global News

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to EUROPA DOARME. Maghiarii din Romania sunt "discriminati pozitiv" cu privilegii, romanii din Ungaria sunt epurati etnic!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EUROPA DOARME. Maghiarii din Romania sunt "discriminati pozitiv" cu privilegii, romanii din Ungaria sunt epurati etnic!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/europa-doarme-maghiarii-din-romania-sunt-discriminati-pozitiv-cu-privilegii-romanii-din-ungaria-sunt-epurati-etnic-2/