Europarlamentarul Cătălin Ivan: UDMR este în afara legii. Activitatea sa este una împotriva statului român

February 25, 2019 •politic •Views: 4003

Europarlamentarul Cătălin Ivan, lider al partidului Alternativa pentru Demnitate Națională (ADN) a reacționat public față de decizia cu privire la simbolurile maghiarilor din România adoptată sâmbătă la congresul UDMR.

Vezi și UDMR: drapelul maghiar, simbolul naţiunii maghiare, este simbolul naţional al maghiarilor din România, alături de steagul Ţinutului Secuiesc

Congresul UDMR a adoptat, sâmbătă, 23 februarie a.c., cu unanimitate de voturi că steagul roşu, alb şi verde este simbol naţional propriu al comunităţii maghiare din România, alături de steagul Ţinutului Secuiesc, de imnul Ungariei şi de imnul Ţinutului Secuiesc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„De câte argumente mai avem nevoie pentru a înțelege că UDMR este în afara legii, că activitatea sa este una împotriva statului român, că finanțările directe și indirecte de la Budapesta au ca scop slăbirea României și creșterea influenței Ungariei pe teritoriul țării noastre, că nimic din ce presupune respectarea obligațiilor de cetățeni români, indiferent de etnie, nu li se aplică liderilor maghiari? UDMR trebuie scos în afara legii, iar unii lideri ai acestei formațiuni ar trebui anchetați pentru acte săvârșite împotriva intereselor naționale și chiar a siguranței acestui stat. Avem de-a face cu demnitari ai statului român care acționează în interesul Ungariei și împotriva României. Am înțeles că la București este multă incompetență, lașitate și oportunism. Pot să înțeleg și că-i șantajează pe cei de la PSD și ALDE cu voturile în parlament. Dar chiar să nu mai existe nicio instituție care să se asigure că statul român funcționeaza în baza Constituției și a legilor în vigoare? Declarațiile făcute la Congresul UDMR sunt scandaloase și vă garantez că nu ar fi fost posibile în nicio altă țară europeană”, a scris Cătălin Ivan pe pagina sa de Facebook.

FOTO: Cătălin Ivan, digi24.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.


Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Europarlamentarul Cătălin Ivan: UDMR este în afara legii. Activitatea sa este una împotriva statului român"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/europarlamentarul-catalin-ivan-udmr-este-in-afara-legii-activitatea-sa-este-una-impotriva-statului-roman/