EXCLUSIV. Activiștii de la ”Salvemos Roșia Montană – Madrid” au participat la o conferință despre implicațiile Parteneriatului Transatlantic pentru Comerț și Investiții FOTO/VIDEO

February 17, 2014 •Rosia Montana •Views: 1467

15 februarie, Madrid. Dezbateri în timpul conferinței despre Parteneriatul Transatlantic pentru Comert si Investitii. (FOTO: Dan Tanasă)

15 februarie, Madrid. Dezbateri în timpul conferinței despre Parteneriatul Transatlantic pentru Comert si Investitii. (FOTO: Dan Tanasă)

Activiștii români din grupul Salvemos Roșia Montană – Madrid au participat sâmbătă, 15 februarie a.c., la o conferință organizată în Madrid despre implicațiile Parteneriatului Transatlantic pentru Comerț și Investiții (Transatlantic Trade and Investment Partnership sau TTIP).

Manifestarea a avut mai multe ateliere care au tratat separat problemele pe care le ridică Parteneriatul Transatlantic pentru Comerț și Investiții. Au fost astfel analizate implicațiile TTIP în domenii ca politica de investiții, drepturile de muncă, agricultură și alimentație, internet și drepturi de proprietate intelectuală, servicii publice, sănătate, regulamente financiare, mediu și lobby. Au fost analizate numeroasele domenii sociale și economice care vor fi afectate negativ în cazul în care acest acord între SUA și UE va fi semnat.

În cadrul atelierului de mediu, grupul Salvemos Roșia Montană – Madrid a prezentat problematica de mediu a exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulică, prezentarea fiind realizată și expusă de către Ionela Olteanu, membră a grupului. Pe toată durata dezbaterilor au fost expuse fotografii despre zona Roșia Montană, Roșia Poieni și Certej. De asemenea, membrii grupului au împărțit celor prezenți pliante despre situația de la Roșia Montană și despre exploatarea gazelor de șist în România.

Printre grupurile și asociațile care au participat la această conferință s-au numărat Salvemos Roșia Montană – Madrid, Ecologistas en Acción, Amigos de la Tierra, Plataforma Rural, ATTAC și Plataforma por un Nuevo Modelo Energético.

Madrid conferinta Parteneriatul Transatlantic pentru Comert si Investitii Salvemos Rosia Montana poza Rosia dezbateri Ionela Olteanu

Ionela Olteanu, membră a grupului ”Salvemos Roșia Montană – Madrid” a prezentat problematica exploatării gazelor de șist prin facturare hidraulică (FOTO: Adina Tanasă)

Prezentare a organizației ”Ecologistas en accion” cu privire la implicațiile TTIP în problematica de mediu

Prezentare a organizației ”Ecologistas en accion” cu privire la implicațiile TTIP în problematica de mediu (FOTO: Dan Tanasă) 

Pe parcursul dezbaterilor au fost expuse fotografii despre zona Roșia Montană, Roșia Poieni și Certej. (FOTO: Dan Tanasă)

Pe parcursul dezbaterilor au fost expuse fotografii despre zona Roșia Montană, Roșia Poieni și Certej (FOTO: Dan Tanasă)

Pe parcursul dezbaterilor au fost expuse fotografii despre zona Roșia Montană, Roșia Poieni și Certej (FOTO: Dan Tanasă)

Pe parcursul dezbaterilor au fost expuse fotografii despre zona Roșia Montană, Roșia Poieni și Certej (FOTO: Dan Tanasă)

Mai multe despre Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIPaici.

Vezi și EXCLUSIV. Ziua Roșiei Montane sărbătorită la Madrid de grupul ”Salvemos Roșia Montană – Madrid” FOTO

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to EXCLUSIV. Activiștii de la ”Salvemos Roșia Montană – Madrid” au participat la o conferință despre implicațiile Parteneriatului Transatlantic pentru Comerț și Investiții FOTO/VIDEO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Activiștii de la ”Salvemos Roșia Montană – Madrid” au participat la o conferință despre implicațiile Parteneriatului Transatlantic pentru Comerț și Investiții FOTO/VIDEO"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-activistii-de-la-salvemos-rosia-montana-madrid-au-participat-la-o-conferinta-despre-implicatiile-parteneriatului-transatlantic-pentru-comert-si-investitii-fotovi/