EXCLUSIV. ADEC a sesizat instanța pentru AMENDAREA primarului UDMR din Sfântu Gheorghe

September 19, 2016 •justitie •Views: 3180

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) a sesizat Tribunalul Covasna pentru amendarea primarului UDMR din Sfântu Gheorghe pentru refuzul acestuia de a pune în executare o sentință definitivă și irevocabilă.

Vezi și Dan Tanasă, președinte ADEC: primarul Antal Árpád face afirmații lipsite de acoperire în realitate

În luna martie a.c. Curtea de Apel Brașov a admis acțiunea ADEC și l-a obligat pe primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád András, să amplaseze o inscripție în limba oficială de stat pe fațada unei clădiri publice din oraș.

Decizia de scurt a Curții de Apel Brașov: „Admite acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) în contradictoriu cu pârâtul Primarul mun. Sfântu Gheorghe şi în consecinţă Obligă pârâtul să amplaseze traducerea în limba oficială a statului deasupra inscripţiei în limba maghiară „Bene Haz” amplasată pe faţada imobilului, monument istoric, situat pe strada Grof Miko Imre nr. 11 din mun. Sfântu Gheorghe. Respinge cererea de acordare a cheltuielilor de judecată de la fond. Obligă intimatul pârât Primarul mun. Sfântu Gheorghe la plata către recurenta reclamantă a sumei de 600 lei reprezentând cheltuieli de judecată în recurs. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi 08.03.2016.”

Vezi și EXECUTAT SILIT. Primarul Antal Árpád mi-a plătit o parte din datoria în bani

Întrucât primarul a refuzat să execute această sentință în termenul legal de 30 de zile, ADEC s-a adresat Tribunalului Covasna care urmează să dispună aplicarea unei amenzi egală cu 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere (detalii despre dosar aici).

FOTO: Antal Árpád András, facebook.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. ADEC a sesizat instanța pentru AMENDAREA primarului UDMR din Sfântu Gheorghe"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-adec-a-sesizat-instanta-pentru-amendarea-primarului-udmr-din-sfantu-gheorghe/