EXCLUSIV. ANFP a dat ÎN JUDECATĂ Forumul Civic al Românilor din Harcov pentru impunerea LIMBII MAGHIARE în administrația publică din Covasna și Harghita. DOCUMENTE

June 27, 2013 •Forumul Civic al Romanilor din Covasna Harghita si Mures •Views: 3949

Guvernul condus de PSD-istul Victor Ponta a devenit un agent al maghiarizării administrației publice din Covasna și Harghita

Guvernul condus de PSD-istul Victor Ponta a devenit un agent al maghiarizării administrației publice din Covasna și Harghita (FOTO: adevarul.ro)

Motto: ”Ţinutul Secuiesc nu e România pentru că Ţinutul Secuiesc nu există!

Victor Ponta, 20 martie 2010, Toplița

Guvernul Victor Ponta pune capacul peste sicriul românilor din Covasna și Harghita

Guvernul condus de Victor Ponta a dat în judecată Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, prin intermediul ANFP, pentru a impune, culmea, limba maghiară ca limbă obligatorie în administrația publică locală din Covasna și Harghita. După ce ani de zile atât Forumul Civic cât și subsemnatul am reclamat maghiarizarea administrației publice locale din cele două județe de către vechea conducere a ANFP, controlată de UDMR, acum Guvernul Victor Ponta a trecut la următorul nivel. I-a acționat pur și simplu în judecată pe românii din cele două județe pentru a impune limba maghiară ca limbă obligatorie în administrația publică locală.

O nouă conducere la ANFP, aceleași practici ilegale

Liberalul Eugen Coifan, noul artizan al maghiarizării administrației publice din Covasna și Harghita

Liberalul Eugen Coifan, noul artizan al maghiarizării administrației publice din Covasna și Harghita

În luna octombrie 2012 Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș (FCRCHM) sesizează Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu privire la caracterul discriminatoriu al impunerii cunoașterii limbii maghiare pentru ocuparea funcției publice de conducere de arhitect-șef din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Miercurea Ciuc, UDMR-istul Raduly Robert.

CNCD admite sesizarea Forumului și emite Hotărârea nr. 44/06.02.2013 prin care decide următoarele (document aici):

1. Aspectele prezentate în petiţie, privind angajarea pe postul de arhitect – şef a unei persoane care să îndeplinească condiţia de cunoscător al limbii maghiare, intră sub incidenţa prevederilor art. 2 alin1 şi art.7 alin.2 din O.G. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, republicată;

2.Sancţionarea primarului ca reprezentant al Primăriei Miercurea-Ciuc, cu amendă contravenţională în cuantumde 600 (şase sute lei), pentru impunerea ca o cerinţă obligatorie (pentru ocuparea postului de arhitect –şef) a cunoaşterii limbii maghiare;

3. Sancţionarea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici prin reprezentant, cu amendă contravenţională în cuantum de 600 (şase sute lei), pentru ordinul emis în cadrul aprobării condiţiilor de aprobare la concurs, la propunerea Primăriei Miercurea-Ciuc, jud. Harghita.

De menționat este faptul că potrivit art. 8 alin. 1 ”Conditiile specifice de participare la concursul pentru ocuparea functiilor publice generale se aproba de Agentia

Clujeanul Mircea Jorj, vicepreședintele ANFP

Clujeanul Mircea Jorj, vicepreședintele ANFP (FOTO: facebook.com)

Nationala a Functionarilor Publici, la propunerea autoritatilor si institutiilor publice. Conditiile specifice de participare la concursul pentru ocuparea functiilor publice specifice se stabilesc de autoritatile si institutiile publice, cu avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici” (Document aici). Cu alte cuvinte, condiția de impunere a cunoașterii limbii maghiare a fost propusă de primarul UDMR Raduly Robert însă a fost avizată de către Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) în mod ilegal. Fostul președinte al ANFP, Szakál András (fost membru UDMR) a fost ani de zile cel care a avizat favorabil maghiarizarea  administrației publice locale din Covasna și Harghita. Politica acestuia este continuată cu succes în acest moment de către noua conducere a ANFP, reprezentată prin Eugen Coifan, în calitate de președinte – secretar de stat, și Mircea Jorj în calitate de vicepreședinte – subsecretar de stat.

Decizia Înaltei Curți de Casație și Jusțiție într-un caz similar

Ulterior acestei decizii a CNCD,  ANFP pierde, definitiv și irevocabil, la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), un proces în care avizase favorabil, la propunerea unui primar PDL, impunerea ca și condiție obligatorie a cunoașterii limbii maghiare pentru participarea la concursul pentru ocuparea postului de secretar al comunei Valea Crișului, jud. Covasna. Prin Decizia nr. 2968/07.03.2013 a ÎCCJ precizează foarte clar faptul că, ”condiția de participare la concurs privind cunoștințe de limba maghiară – nivel avansat, impusă în art. 1 pct. 3 din Ordinul nr. 4669/2011 al ANFP nu este în concordanță cu dispozițiile legale, astfel că autoritatea pârâtă, emitentă a ordinului, a acționat cu exces de putere…”. ÎCCJ stabilește așadar, într-un caz similar cu cel de la Miercurea Ciuc, că impunerea cunoașterii limbii maghiare pentru posturi care nu legătură cu compartimentul relații cu publicul este ilegală și ca atare anulează ordinul ANFP prin care a fost organizat concursul de la Valea Crișului. (Document aici)

ANFP își apără în instanță conduita ilegală și absurdă

Prin adresa nr. 7700/13.03.2013, ANFP se adresează Curții de Apel București și cheamă în judecată CNCD, solicitând instanței de judecată să anuleze hotărârea nr. 44/2012. Pe fond, ANFP invocă o serie întreagă de argumente pentru care limba maghiară trebuie impusă în mod obligatoriu la concursul pentru ocuparea funcției publice de conducere de arhitect-șef, în ciuda decizie CNCD și ignorând în totalitate decizia ÎCCJ din 7 martie 2013 despre care ANFP avea cunoștință, fiind parte în dosar. Utilizând argumente care sunt de obicei invocate de UDMR pentru oficializarea limbii maghiare ca și limbă oficială de stat în județele Covasna și Harghita, ANFP se transformă în agent al maghiarizării administrației publice.

ANFP acționează în judecată și Forumul Civic

Ulterior, prin adresa nr. 18972/31.05.2013, ANFP solicită Curții de Apel București introducerea în cauză a titularului sesizării adresate CNCD, în speță Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș.

Capac peste sicriul românilor din Covasna și Harghita

Situația creată de conducerea ANFP în acest dosar este nu doar complet idioată ci și cât se poate de stupefiantă. O instituție publică a statului român a acționat în judecată un ONG reprezentativ al comunității românești din Covasna, Harghita și Mureș pentru a forța, în mod absurd și ilegal, obligativitatea cunoșterii limbii maghiare de către funcționarii publici din administrația publică locală din județele Covasna și Harghita.

În loc să acorde un minim sprijin financiar și logistic comunității românești, supusă unui puternic proces de maghiarizare, Guvernul Victor Ponta s-a apucat să se războiască prin tribunale cu românii din cele două județe. Dacă la momentul când se afla în opoziție, Victor Ponta avea un puternic discurs de susținere a românilor din Covasna și Harghita, puternic agresați identitar de către UDMR și PCM, în acest moment se poate afirma faptul că guvernul condus de Victor Ponta a devenit un agent al maghiarizării administrației publice locale din județele Covasna și Harghita, acționând întocmai cu interesele politice ale UDMR.

Proces Guvernul Victor Ponta ANFP CNCD Forumul Civic al Romanilor din Covasna Harghita Mures

Proces Guvernul Victor Ponta ANFP CNCD Forumul Civic al Romanilor din Covasna Harghita Mures 1

Proces Guvernul Victor Ponta ANFP CNCD Forumul Civic al Romanilor din Covasna Harghita Mures 2

Proces Guvernul Victor Ponta ANFP CNCD Forumul Civic al Romanilor din Covasna Harghita Mures 3

Proces Guvernul Victor Ponta ANFP CNCD Forumul Civic al Romanilor din Covasna Harghita Mures 4

Proces Guvernul Victor Ponta ANFP CNCD Forumul Civic al Romanilor din Covasna Harghita Mures 5

Proces Guvernul Victor Ponta ANFP CNCD Forumul Civic al Romanilor din Covasna Harghita Mures 6

Proces Guvernul Victor Ponta ANFP CNCD Forumul Civic al Romanilor din Covasna Harghita Mures 7

Proces Guvernul Victor Ponta ANFP CNCD Forumul Civic al Romanilor din Covasna Harghita Mures 8

Proces Guvernul Victor Ponta ANFP CNCD Forumul Civic al Romanilor din Covasna Harghita Mures 9

Proces Guvernul Victor Ponta ANFP CNCD Forumul Civic al Romanilor din Covasna Harghita Mures 10

Proces Guvernul Victor Ponta ANFP CNCD Forumul Civic al Romanilor din Covasna Harghita Mures 11Tags: , , , , , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

13 Responses to EXCLUSIV. ANFP a dat ÎN JUDECATĂ Forumul Civic al Românilor din Harcov pentru impunerea LIMBII MAGHIARE în administrația publică din Covasna și Harghita. DOCUMENTE

 1. gringo says:

  Cei care au votat usl n-au stiut ce fac, practic sunt nevinovati ca atat i-a dus mintea. De asta usl-ul si-a permis sa atace statul de drept. Pana la urma trebuie sa dispara pentru totdeauna din istorie.

 2. intel says:

  I Romania sunt legi care reglementeaza folosirea limbilor – alte dacat limba romana – in administratia publica. Aceste legi trebuie respectate – chiar si de FCRCHM – si nu comentate pentru a dezinforma si provoca niste oameni ignoranti! Asa este dantanasa?!

  • Dan Tanasa says:

   Există o sentință a Înaltei Curți de Casație și Justiție! Scutește-mă de comentariile tale retardate!

  • Nelu Apostol says:

   In Constitutie scrie clar ca limba oficiala e statului roman este LIMBA ROMANA, aici este vorba de IMPUNERE in administratia locala a limbii maghiare ca a doua limba oficiala, ceea ce contravine Constitutiei. Intelesu-mai dle. Intel !!!!????

 3. ARTUR says:

  T-I SE FACE PARUL MACIUCA SI PE MAINI,LA CATA TRADARE EXISTA IN INSTITUTIILE STATULUI INDIFERENT DE CUM SE NUMESC ACESTEA ! INTR-O ZI NE VOM TREZII CU ”FAPTUL” IMPLINIT SI N-O SA MAI PUTEM FACE NIMIC ! ROMANIA TREZESTE-TE !!!!

 4. […] Autoritatea Naţională a Funcţionarilor Publici, subordonată Guvernului României, a dat în judecată Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, pentru a impune limba maghiară ca limbă obligatorie în administrația publică locală, informează jurnalistul Dan Tănasă. “După ce ani de zile atât Forumul Civic cât și subsemnatul am reclamat maghiarizarea administrației publice locale din cele două județe de către vechea conducere a ANFP, controlată de UDMR, acum Guvernul Victor Ponta a trecut la următorul nivel. I-a acționat pur și simplu în judecată pe românii din cele două județe pentru a impune limba maghiară ca limbă obligatorie în administrația publică locală”, notează acesta pe blogul personal. […]

 5. Cristian says:

  sa mi se usuce mana cu care am votal USL-ul anul trecut…in vecii vecilor nu voi mai vota tradatori ai neamului romanesc, rusine ponta, rusine crin antonesc…o sa ne vedem la urmatoarele alegeri, nici daca o sa-mi dati 10.000.000 milioane de euro nu voi mai pune stampila pe partidele voastre, javre ordinare!!!!!!!

 6. remus says:

  Trebuie să se opună si să depună ca proba și decizia ICCJ nr. 2968.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. ANFP a dat ÎN JUDECATĂ Forumul Civic al Românilor din Harcov pentru impunerea LIMBII MAGHIARE în administrația publică din Covasna și Harghita. DOCUMENTE"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-anfp-a-dat-in-judecata-forumul-civic-al-romanilor-din-harcov-pentru-impunerea-limbii-maghiare-in-administratia-publica-din-covasna-si-harghita-documente/