EXCLUSIV. Angajat al Prefecturii Covasna promotor al secesionismului maghiar FOTO

June 11, 2014 •extremism maghiar •Views: 1313

Szava Jozsef Prefectura Covasna autocolant revizionist SIC

Se pare că Szava Jozsef, consilier în cadrul Prefecturii Covasna, e plătit de statul român ca să promoveze simboluri inventate de iredentismul maghiar. Ce părere are prefectul Marius Popica?

Un consilier angajat în cadrul Prefecturii Covasna promovează sintagma SIC inventată de extremiștii maghiari care militează pentru autonomia teritorială pe criterii etnice a așa-zisului ținut secuiesc.

Szava Jozsef este consilier în cadrul Prefecturii Covasna, instituția care ar trebui în principiu să vegheze la respectarea Constituției României și a legilor. Deși este plătit de statul român și a jurat credință țării care îi plătește salariul, se pare că Szava promoveză pe autoturismul personal însemnele unui așa-zis ținut secuiesc, o invenție a extremiștilor maghiari care militează pentru secesionism în județele Covasna, Harghita și Mureș.

Dacă lucrurile stau chiar așa, Szava nu este singurul caz al unui funcționar public care militeză împotriva țării care îi plătește salariul. În 2011, adjunctul Șefului Inspectoratului Județean de Poliție Covasna, comisarul șef de poliție Jakab Albert-Toth își lipise și el un astfel de autocolant pe autoturism (detalii aici). După ce opinia publică a aflat despre gestul lui Jakab acesta a îndepărtat autocolantul.

Aștept reacția prefectului județului Covasna, Marius Popica, șeful direct al secesionistului Szava Jozsef. A ajuns Prefectura Covasna cuib de revizioniști?

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Angajat al Prefecturii Covasna promotor al secesionismului maghiar FOTO"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-angajat-al-prefecturii-covasna-promotor-al-secesionismului-maghiar-foto/