EXCLUSIV. APLICAREA LEGII SE NEGOCIAZĂ. Prefectul de Harghita refuză să sancționeze primarii care arborează ilegal drapelul Ungariei. DOCUMENTE

January 17, 2013 •Jean-Adrian Andrei •Views: 2539

Prefectul Jean-Adrian Andrei

Prefectul Jean-Adrian Andrei

Prefectul Jean-Adrian Andrei adoptă aceeași atitudine slugarnică la adresa ilegalităților comise de primari ai UDMR sau PCM ca și predecesorii săi

Săptămâna trecută paginile de internet ale mai multor publicații și canale de știri din România publicau o știre legată de o declarație a prefectului de Harghita cu privire la arborarea drapelului Ungariei pe primăriile din județul Harghita. Potrivit RTV.net ”Prefectul judeţului Harghita, Andrei-Jean Adrian, le-a cerut primarilor din judeţ să dea jos de pe primării steagurile altor state decât România. Prefectul aminteşte că arborarea acestor drapele contravine legii şi ameninţă cu sancţiuni pe edilii care nu se vor conforma”. De parcă prefectul unui județ este plătit gras din bani publici ca să amenințe, nu ca să aplice legea.

Că lucrurile stau exact invers o voi arăta, cu documente, în cele ce urmează. Astfel, în data de 19 iulie 2012 am sesizat Prefectura Harghita, condusă la acea vreme de către Augusta Cristina Urzică, cu privire la faptul că drapelul Ungariei este arborat ilegal, din nou, pe clădirea Primăriei Mădăraș. Cu această ocazie am sesizat și alte ilegalități comise de către primarul din Mădăraș.

În luna septembrie 2012, cu mult peste termenul legal în care era obligată să-mi răspundă, Prefectura Harghita îmi comunică, sub semnătura prefectului Augusta Cristina Urzică, faptul că s-a acordat termen Primăriei Mădăraș pentru intrarea în legalitate.

Prefectura Harghita drapel Ungaria Madaras septembrie 2012În data de 10 octombrie 2012 am solicitat Prefecturii Harghita, condusă în acest moment de către prefectul Andrei Jean-Adrian, să-mi comunice dacă Primăria Mădăraș a dat curs solicitării Prefecturii Harghita și a dat jos drapelul Ungariei de pe sediul său.

Printr-o adresa din data de 22 noiembrie 2012, cu mult peste termenul legal în care era obligată să-mi răspundă, Prefectura Harghita îmi comunică faptul că, la patru luni de la data la care am sesizat că drapelul Ungariei este amplasat ilegal pe sediul primăriei Mădăraș, acesta a fost îndepărtat. În mod cu totul surprinzător, prefectul Andrei Jean-Adrian nu îm comunică și sancțiunile pe care le-a aplicat în acest caz, conform legii.

Prefectura Harghita drapel Ungaria Madaras noiembrie 2012

Urmare acestei adrese a Prefecturii Harghita am adresat acestei instituții o nouă sesizare în care atrăgeam atenția prefectului Jean-Adrian Andrei asupra următoarelor aspecte:

  1. Potrivit art. 24 alin. 1 lit. g din H.G. nr. 1157/2001 ”Constituie contraventii urmatoarele fapte, daca nu sunt savarsite in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni: arborarea drapelului sau a fanionului altui stat, cu alte dimensiuni decat cele ale drapelului Romaniei si cu alte ocazii sau in alte conditii decat cele prevazute la ARTICOLUL 6, 7 si 9”. Potrivit art. 24 alin. 2 din H.G. nr. 1157/2001 ”Contraventiile prevazute la alin. (1) lit. a), e) si k) se sanctioneaza cu amenda de la 5.000.000 lei la 15.000.000 lei, iar cele prevazute la lit. b), c), d), f), g), h), i), j) si l), cu amenda de la 25.000.000 lei la 50.000.000 lei”. Pe cale de consecință, Prefectura Harghita era obligată de lege să-l amendeze pe primarul comunei Mădăraș pentru arborarea ilegală a drapelului Republicii Ungaria având în vedere faptul că acesta este recidivist în această speță. Față de cele comunicate subsemnatului prin adresa nr. 16813/SL/22.11.2012 a Prefecturii Harghita vă solicit să-mi comunicați care sunt motivele pentru care Prefectura Harghita nu a aplicat o sancțiune în acest caz.
  2. Potrivit art. 2 alin. 3 din H.G. nr. 1157/2001 ”La sediile primariilor, ale consiliilor judetene si ale prefecturilor, la intrarea principala, deasupra acesteia, vor fi arborate doua drapele care vor incadra stema Romaniei”. Din fotografiile comunicate subsemnatului împreună cu adresa nr. 16813/SL/22.11.2012 a Prefecturii Harghita reiese cât se poate de clar faptul că Primăria Mădăraș nu respectă această prevedere legală motiv pentru care vă solicit să obțineți respectarea legii sub acest aspect potrivit sarcinilor ce vă revin.
  3. După cum am semnalat anterior Prefectura Harghita prin adresa mea nr. 10508/2012, Primăria comunei Mădăraș încalcă prevederile H.G. nr. 25/2003 prin amplasarea unor tăblițe la intrarea în instituție inscripționate și amplasate ilegal. Deși prin adresa nr. 10508/03.09.2012 Prefectura Harghita mi-a comunicat faptul că s-a solicitat Primăriei Mădăraș intrarea în legalitate prin înlocuirea tăblițelor ce conțin denumirea instituției adresa Prefecturii Harghita nr. 16813/SL/22.11.2012 nu face referire la aplicarea legii în acest caz motiv pentru care revin și vă sesizez din nou acest aspect și vă solicit să aplica legea și în privința acestui aspect. Este jenant ca un simplu cătețean să insiste ca legea să fie aplicată! De asemenea, afirmația predecesorului domniei voastre cum că respectarea legii în privința amplasării acestor plăcuțe nu se poate face din cauza configurației fațaei clădirii este jenantă și ilegală. Legea nu se aplică după configurația clădirilor!
  4. Din pozele comunicate subsemnatului prin aresa mai sus menționată reiese faptul că drapelul județului Harghita, identic cu cel al așa-zisului ținut secuiesc, este în continuare arborat pe fațada clădirii în care funcționează Primăria comunei Mădăraș. Vă aduc la cunoștință pe această cale faptul că prin decizia nr. 2690/R Curtea de Apel Târgu Mureș a admis acțiunea reclamantului Șandru Ilie în contradictoriu cu Consiliul Județean Harghita și a anulat irevocabil hotărârea CJ Harghita nr. 269/26.11.2009 prin care a fost adoptat steagul și fanionul județului. Pe cale de consecință logică, dar și juridică, arborarea acestui drapel pe clădirea Primăriei Mădăraș nu are temei legal motiv pentru care Prefectura Harghita era obligată să someze Primăria Mădăraș să înlăture acel drapel. Deoarece din cuprinsul adresei nr. 16813/SL/22.11.2012 nu reiese acest aspect prin prezenta petiție vă sesizez cu privire la arborarea ilegală a acelui drapel pe fațada clădirii Primăriei Mădăraș și vă solicit să obligați Primăria Mădăraș, în condițiile legii, la îndepărtarea acestui drapel.

Urmare acestei noi petiții prefectul Jean-Adrian Andrei îmi expediază adresa nr. 17265/SL/21.12.2012 în care își reconfirmă refuzul categoric de a aplica legea în acest caz și de a-l amenda pe primarul comunei Mădăraș în ciuda faptului că a ținut arborat drapelul Ungariei pe sediul primăriei, în mod ilegal, timp de patru luni.

Prefectura Harghita drapel Ungaria Madaras decembrie 2012 1

Prefectura Harghita drapel Ungaria Madaras decembrie 2012 2

Mai mult, primarul din Mădăraș nu se afla la prima abatere de acest fel. În luna ianuarie 2012, tot la sesizarea mea, Prefectura Harghita mai îndepătase odată drapelul Ungariei de pe sediul său.

Așadar, prefectul Jean-Adrian Andrei refuză să aplice legea și să-l amendeze pe primar pentru a nu aduce ”deservicii comunității locale”. Cu alte cuvinte, deși e plătit gras ca să asigure respecarea legii, prefectul Jean-Adrian Andrei este mai atent la sensibilitățile comunității locale decât la prevederile legii și Constituției României.

Atitudinea prefectului Jean-Adrian Andrei în acest caz este una profund ilegală, ca și cea a primarului din Mădăraș. Prevederile legale în acest caz sunt cât se poate de clare, atât în ceea ce privește arborarea drapelului Ungariei cât și în ceea ce privește plăcuțele ce marchează intrearea în primărie și amplasarea stemei României pe sediul primăriei.

Vezi și A DOUA OARĂ. La sesizarea subsemnatului, Prefectura Harghita a dat jos DRAPELUL UNGARIEI de pe sediul Primăriei Mădăraș! FOTO. DOCUMENT.

ÎN CIUDA UNEI SENTINȚE DEFINITIVE, prefectul de Harghita refuză să ia vreo măsură împotriva drapelului județului Harghita. DOCUMENT

 

EXCLUSIV. Prefectura Harghita NU A FĂCUT ABSOLUT NIMIC în ultimele șapte luni pentru a elimina numele scriitorului fascist și antiromân Nyiro Jozsef de pe două INSTITUȚII PUBLICE. DOCUMENTTags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to EXCLUSIV. APLICAREA LEGII SE NEGOCIAZĂ. Prefectul de Harghita refuză să sancționeze primarii care arborează ilegal drapelul Ungariei. DOCUMENTE

  1. […] Vezi și EXCLUSIV. APLICAREA LEGII SE NEGOCIAZĂ. Prefectul de Harghita refuză să sancționeze primarii car… […]

  2. Valentin says:

    Am impresia ca si prefectul este infectat de ideile MAFIOTILOR de la cosiliile locale din harghita. Handicapatii de la primaria miercurea ciuc sant an stare sa faca numai rau locuitorilor,dar pentru asta vor plati amarnic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. APLICAREA LEGII SE NEGOCIAZĂ. Prefectul de Harghita refuză să sancționeze primarii care arborează ilegal drapelul Ungariei. DOCUMENTE"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-aplicarea-legii-se-negociaza-prefectul-de-harghita-refuza-sa-sanctioneze-primarii-care-arboreaza-ilegal-drapelul-ungariei-documente/