EXCLUSIV. Avram Iancu, BATJOCORIT de patru ani de autoritățile din Sibiu FOTO

November 17, 2017 •Sibiu •Views: 3241

De patru ani autoritățile locale din Sibiu, împreună cu Ministerul Culturii, refuză să amplaseze bustul lui Avam Iancu, Erou al Națiunii Române, în municipiul Sibiu. De patru ani, la Sibiu, Avram Iancu stă cu cearșaful pe cap, „îngropat” la Biblioteca ASTRA din Sibiu.

Vezi și INSULTĂ LA ADRESA UNUI SIMBOL NAȚIONAL. Avram Iancu, interzis la Sibiu

Deși au fost sesizate în repetate rânduri cu privire la această situație inacceptabilă, autoritățile locale din Sibiu refuză să amplaseze bustul lui Avram Iancu în municipiul Sibiu.

Din noiembrie 2013, dată la care la conducerea Primăriei Sibiu se afla actualul Președinte al României, Klaus Iohannis, autoritățile locale din Sibiu, cu largul concurs al Ministerului Culturii, se opun sub diferite motive stupide amplasării bustului lui Avram Iancu la Sibiu.

În loc să găsească o soluție pentru a aduce respectul cuvenit Eroului Națiunii Române, atât Primăria Sibiu, condusă în prezent de Astrid Cora Fodor, cât și conducerea Ministerului Culturii, se întrec în scuze stupide pentru a împiedica amplasarea bustului.

Bustul lui Avram Iancu interzis la Sibiu.

Din nou despre bustul lui Avram Iancu: Se pune de-o farsă.

de Dr. Mihai RACOVIŢAN

A trebuit să vină un oltean din Mehedinţi, Laurian Stănchescu, să se posteze în faţa primăriei şi să dea o lecţie de românism autorităţilor locale, protestând faţă de atitudinea lor şi a autorităţilor centrale în privinţa instalării bustului lui Avram Iancu în parcul Astra.

Fac constatarea că cu câţiva ani în urmă primarul Klaus Iohannis nu onora manifestaţiile româneşti, iar preşedintele ţării, domnul Klaus Iohannis, nu cu mult timp în urmă a respins o propunere a Parlamentului, anume ca Avram Iancu să fie declarat erou al naţiunii române (pe motive „tehnice”). Dar la momentele de mare solemnitate încremeneşte cu mâna pe inimă.
Protestatarul era cât pe-aici să fie hâşâit din faţa primăriei, iar câţiva sibieni aflaţi în trecere, s-au căscat un timp la el şi şi-au văzut de drum.
Ca să mă exprim elegant, e un dezinteres total al autorităţilor sibiene, cât şi al titularilor Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale (de fapt, al distrugerii identităţii naţionale), fie ei de la U. D. M.R. , U. S. R. sau P. S. D, care s-au succedat în ultimii patru-cinci ani.

Chestiunea, devenită mai mult decât penibilă, s-ar putea rezolva extrem de simplu: autoritatea locală să instaleze bustul lui Avram Iancu în Parcul Astra, la locul cuvenit. Cine ar sancţiona sau cine l-ar da jos?

Integral pe tribuna.ro

FOTO SUS: La Sibiu, Avram Iancu stă cu cerșaful pe cap de patru ani.

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to EXCLUSIV. Avram Iancu, BATJOCORIT de patru ani de autoritățile din Sibiu FOTO

 1. Cât de repede și ușor bustul lui Avrămuț- Crăișorul Munților s-ar putea amplasa în parcul de lângă fostul restaurant Bulevard, lângă alti patrioți români.
  Așa era normal să fie întro țară ce prin conducătorii săi, memoria eroilor nemului.
  Din păcate, țara noastră este condusă de elemente antiromâne ce se opun vehement și viclenește orcărui cult ce cinstește memoria neamului român și a eroilor săi.

 2. Simona says:

  Sa fie asezat cat mai repede posibil bustul lui AVRAM IANCU la loc de cinste in public in piara Astra.

 3. Simona says:

  Sa fie amplasat bustul EROULUI AVRAM ISNCU – cat mai repede posibil, la lic de cinste in vazul tuturor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Avram Iancu, BATJOCORIT de patru ani de autoritățile din Sibiu FOTO"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-avram-iancu-batjocorit-de-patru-ani-de-autoritatile-din-sibiu-foto/