EXCLUSIV. BOMBA JURIDICĂ. Tribunalul Covasna anulează definitiv maghiarizarea străzilor din Sfântu Gheorghe! Prefectul Gyorgy Ervin a refuzat atacarea în instanță a hotărârilor nelegale ale CL Sfântu Gheorghe, fiind complicele ilegalităților UDMR! SOLICIT MAI DEMITEREA DE URGENȚĂ a prefectului Gyorgy Ervin și a subprefectului Valentin Ionașcu!

December 15, 2011 • Antal Arpad, antiromanism, Gyorgy Ervin, iredentism, maghiarizare, Prefectura Covasna, Primaria Sfantu Ghorghe, Sfantu Gheorghe, sovinism maghiar, Tribunalul Covasna, UDMR • Views: 1879

Primarul Antal Arpad Andras
Surse din interiorul Tribunalului Covasna au confirmat faptul ca in sedinta de ieri, 14 decembrie, instanta a anulat toate cele trei hotarari emise in mai 2010 de catre Consiliul Local Sfantu Gheorghe, la propunerea primarului UDMR Antal Aprad, prin care au fost maghiarizate ultimele denumiri romanesti ale mai multor strazi din municipiul Sfantu Gheorghe, inclusiv denumirea strazii 1 Decembrie 1918.
“Vă place, nu vă place, 75% dintre locuitori vorbesc limba maghiară!”. Asa isi
incepea pledoaria din cadrul sedintei Consiliului Local Sfantu Gheorghe pentru maghiarizarea numelor mai multor strazi din oras primarul UDMR al municipiului, Antal Arpad Andras. Toate argumentele rationale, legale si de bun simt oferite de comunitatea romaneasca din oras, reprezentata la aceasta sedinta de catre doamna Rodica Parvan, consilier local, si domnul dr. Ioan Lacatusu, pe atunci presedintele Forumului Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures, nu au contat in fata primarului si a consilierilor locali ai UDMR si PCM care detin majoritatea in Consiliul Local Sfantu Gheorghe.
La finalul sedintei au fost adoptate trei hotarari prin care au fost modificate (in fapt maghiarizate) numele mai multor strazi din oras: nr. 133/2010, nr. 134/2010 si nr. 135/2010. Denumirile modificate a celor 38 de strazi, inclusiv strada 1 Decembrie 1918, au fost printre altele:
Prefectul judetului Covasna, Gyorgy Ervin, fost membru UDMR, refuza sa atace cele trei hotarari in instanta de contencios administrativ, in ciuda faptului ca in acest caz se putea folosi de autoritatea lucrului judecat, Prefectura Covasna fiind in posesia mai multor decizi definitive si irevocabile ale instatelor prin care au fost respinse tentativele anterioare ale consilierilor locali ai UDMR de maghiarizare a denumirilor de strazi din oras.
Prefectul Gyorgy Ervin
In urma acestui refuz, Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures se adreseaza Ministerului Administratiei si Internelor cu solicitarea de a-l determina pe prefectul Gyorgy Ervin sa atace cele trei hotarari ilegale. Corpul de Control al Ministrului Administratiei si Internelor confirma printr-un raport faptul ca in adoptarea celor trei hotarari s-au incalcat mai multe legi, insa nu fac niciun fel de presiune asupra prefectului Gyorgy Ervin pentru ca acesta sa isi faca datoria si sa atace aceste hotarari nelegale.
Ministerul Administratiei si Internelor, condus la acea data de catre PDL-istul Vasile Blaga, se arata asadar impotent in fata acestei ilegalitati flagrante, asupra careia aleg doar sa se pronunte, fara insa sa faca ceva in sensul respectarii legii.
Mai mult, Directia de Administrare a bazelor de date din cadul MAI nu  a respectat hotararea judecatoreasca definitva si irevocabila de suspendare a celor tei hotarari nelegale al CL Sfantu Gheorghe si a tergiversat tot de atunci reintroducerea denumirilor legale in nomenclatorul stradal. MAI a pastrat in nomenclator, cu incalcarea hotararii judecatoresti definitive de suspendare, denumirile nelegale suspendate definitiv si irevocabil. Poate ca in fata unei hotarari judecatoresti definitive de anulare a hotararilor nelegale vor modifica totusi nomenclatorul stradal si vor scoare din circuitul oficial denumirile nelegale.
Presa locala si nationala a relatat pe larg o serie intreaga de ilegalitati comise de catre prefectul Gyorgy Ervin in mandatul sau odata cu venirea la conducerea Prefecturii Covasna a unui specialist, dr. Codrin Munteanu, care a sesizat organele abilitate. Pentru mai multe nereguli si ilegalitati gasite in documentele Prefecturii conduse de Gyorgy Ervin, acesta a fost si amendat cu suma de 5000 de lei. Din pacate, conducerea IPJ Covasna, condusa la acea vreme de comisarul sef Corneliu Campeanu, nu a derulat o ancheta corecta si a musamalizat cazul.
In luna septembrie 2010, primarul Antal Arpad incepe amplasarea placutelor cu noile denumiri pe strazile ale caror denumiri au fost modificate. 
Avand in vedere lipsa de reactie a celui platit din fonduri publice pentru a veghea la respectarea legii in judetul Covasna, pe data de 1 noiembrie 2010, Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures inainteaza Tribunalului Covasna o actiune prin care solicita instantei anularea celor trei hotarari de maghiarizare a denumirilor strazilor din oras.
In luna aprilie 2011, Tribunalul Covasna emite o hotarare prin care suspenda toate cele trei hotarari pana la data pronuntatii unei sentinte definitive si irevocabile in acest caz. Suspendarea celor trei hotarari devine definitiva si irevocabila la data de 26.05.2011 prin sentinta Curtii de Apel Brasov. Cu toate acestea, primarul Antal Aprad incalca o hotarare definitva si irevocabila si continua sa amplaseze placute cu noile denumiri ale strazilor.
Prin decizia de ieri, Tribunalul Covasna anuleaza pe fond toate cele trei hotarari emise de catre Consiliul Local Sfantu Gheorghe. Hotararea nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.
Din punctul meu de vedere, in acest moment exista toate datele pentru a demara o ancheta penala pe numele prefectului Gyorgy Ervin, dar si a subprefectului Ionascu Valentin, pentru modul abuziv in care au inteles sa nu isi faca datoria pentru care sunt platiti din fonduri publice, ambii facandu-se complicii unei ilegalitati flagrante a consilierilor locali ai UDMR si PCM in frunte cu primarul Antal Arpad Andras.
Subliniez faptul ca, dupa cum am mai aratat aici pe blog cu documente, prefectul Gyrogy Ervin refuza in mod sistematic sa puna capat ilegalitatilor comise de catre autoritatile publice locale controlate de UDMR sau PCM.
Avand in vedere aceasta atitudine a prefectului Gyorgy Ervin solicit MAI sa il sanctioneze disciplinar si sa ii acorde calificativul “nesatisfacator”, avand in vedere complicitatea acestuia prin omisiunea de indeplinire a atributiilor de asigurare a respectarii legii la nivelul judetului Covasna.


2 Responses to EXCLUSIV. BOMBA JURIDICĂ. Tribunalul Covasna anulează definitiv maghiarizarea străzilor din Sfântu Gheorghe! Prefectul Gyorgy Ervin a refuzat atacarea în instanță a hotărârilor nelegale ale CL Sfântu Gheorghe, fiind complicele ilegalităților UDMR! SOLICIT MAI DEMITEREA DE URGENȚĂ a prefectului Gyorgy Ervin și a subprefectului Valentin Ionașcu!

  1. […] Gheorghe, maghiarizare anulată definitiv și irevocabil de către Curtea de Apel Brașov (detalii aici). Proiectul de lege inițiat în 2011 de către fostul senator PSD Lia-Olguța Vasilescu și […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend