EXCLUSIV. Cine sunt adevărații vinovați pentru noua stemă cu elemente revizioniste maghiare a IPJ Covasna

September 1, 2011 •Covasna •Views: 4139

Stema unui comitat din componenta Ungariei Mari se afla acum in componenta stemei IPJ Covasna.

Am urmarit cu atentie emisiunea “Sinteza zilei” de aseara, de la Antena 3, unde s-a dezbatut cazul noii steme a Inspectoratului de Politie Judetean Covasna (IPJ) si as dori sa clarific cateva chestiuni in legatura cu acest caz. Ca un mic detaliu, reamintesc faptul ca acest subiect a fost adus in atentia opiniei publice de catre subsemnatul, inca din data de 31 iulie 2011.

In principiu, conducerea Ministerului Administratiei si Internelor, precum si cea a IPJ Covasna au perfecta dreptate. Actuala stema a IPJ Covasna a fost adoptata perfect legal, printr-o procedura care a urmat toti pasii legali. Asupra oportunitatii adoptarii acestei steme, precum si a modificarii tuturor celorlalte steme care au fost modificate odata cu stema IPJ Covasna, putem discuta. Insa noua stema a IPJ Covasna a fost adoptata legal.

Ca sa intelegem mai bine chestiunea cred ca ar fi bine sa dam putin timpul inapoi, ca sa zic asa. UDMR a incercat de-a lungul mai multor ani sa impuna actuala stema a judetului Covasna, fara sorti de izbanda insa. Prezenta unui prefect roman, cel care numeste componenta Comisiei de Heraldica de la nivel judetean, a facut ca adoptarea unei astfel de steme revizioniste maghiare sa nu reuseasca. CJ Covasna, controlata de UDMR, a adoptat o hotarare de consiliu judetean, a adoptat aceasta stema si a inceput, ilegal, sa o utilizeze peste tot. Repet, total ilegal.

In 2004, Guvernul Tariceanu numeste un prefect UDMR in Covasna, pe Gyorgy Ervin, care, cum era de asteptat, modifica componenta Comisiei de Heraldica de la nivel judetean in favoarea maghiarilor si a UDMR. Se deschide astfel drumul catre adoptarea unei hotarari de guvern care sa legalizeze stema revizionista. Comisia de Heraldica de la nivel judetean propune aceasta stema, Comisia Nationala de Heraldica nu comenteaza (motivele le putem doar banui), iar astfel Guvernul Tariceanu adopta stema in varianta UDMR, in ciuda protestelor Forumului Civic al Romanilor din Harghita si Covasna.

Redau mai jos hotararea de Guvern, emisa de Guvernul Tariceanu, in data de 7 august 2007, prin care a fost aprobata stema judetului Covasna, stema care contine ca element principal stema judetului Haromszek (Trei Scaune) care facea parte din Unagria Mare. Deputatul PSD de Harghita, Mircea Dusa, se afla asadar in eroare cand afima ca stema judetului Covasna nu a fost aprobata prin hotarare de Guvern.

Hot Guvern Tariceanu stema Covasna

Adoptarea noii steme a IPJ Covasna, la fel ca si adoptarea stemei judetului Covasna in 2007, s-a facut asadar legal, insa in aceste doua cazuri avem de-a face cu doua exemple clare de tradarea nationala. Este abject ca Statul Roman modern sa aibe heraldica specifica Ungariei Mari sau Imperiului Austro-Ungar. Pentru ca despre asta este vorba in cazul celor doua steme.

Redau mai jos stema judetului Haromszek (Trei Scaune), care facea parte din Ungaria Mare, si care a fost inglobata in totalitate in actualele steme ale judetului Covasna si IPJ Covasna.

Stema comitatului Haromszek (Trei Scaune) din Ungaria Mare
Ungaria Mare. Comitatul Haromszek in drepata, gri.
Actuala stema a IPJ Covasna care contine insemnul revizionist
Redau mai jos raspunsul IPJ Covasna, semnat de catre actualul sef al IPJ Covasna, comisarul sef Ioan Aron, prin care imi argumenteaza procedura de adoptare a noii steme a IPJ Covasna
Raspuns IPJ Covasna Dan Tanase

Cateva concluzii personale in legatura cu acest subiect:

– Place sau nu opiniei publice, adevaratul vinovat pentru adoptarea noii steme a IPJ Covasna este fostul premier PNL Calin Popescu Tariceanu, alaturi de fostul ministru al Administratiei si Internelor, PNL-istul Cristian David

– Adoptarea actualei steme a IPJ Covasna, cat si cea a judetului Covasna in 2007, au fost posibile DOAR datorita tradarii ordinare a intereselor nationale de catre premierul Calin Popescu Tariceanu, care a numit un prefect UDMR in Covasna, pe Gyorgy Ervin. Daca Guvernul Tariceanu nu emitea o hotarare de Guvern prin care sa legifereze mizeria de stema revizionista a judetului Covasna, acum nu aveam acest insemn in stema IPJ Covasna

– Legal nu avem ce sa le reprosam actualului ministrul al Administratiei si Internelor, Traian Igas, sau actualului sef de la IPJ Covasna, comisarul sef Ioan Aron. Au respectat legea. Din punct de vedere moral insa, prin omisiunea lor, sau mai bine zis prin complicitatea lor, sunt la fel de vinovati ca si premierul Calin Popescu Tariceanu si ministrul Cristian David.

– Bineinteles ca atat Traian Igas cat si Ioan Aron, si chiar fostul sef de la IPJ Covasna, Corneliu Campeanu, fac pe obiectivii si invoca prevederile legale, insa daca aveau minime cunostinte de istorie si un minim respect fata de Constitutia Romaniei nu ar fi fost niciodata de acord sa isi puna semnatura pe asa ceva.

FOTO: facebook.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to EXCLUSIV. Cine sunt adevărații vinovați pentru noua stemă cu elemente revizioniste maghiare a IPJ Covasna

  1. […] EXCLUSIV TANASADAN.BLOGSPOT. Cine sunt adevaratii vinovati pentru noua stema cu elemente revizionist… Posted in: Călin Popescu Tăriceanu   Tags: Călin Popescu Tăriceanu, Partidul Național Liberal, Puiu Hașotti, UDMR […]

  2. […] EXCLUSIV TANASADAN.BLOGSPOT. Cine sunt adevaratii vinovati pentru noua stema cu elemente revizionist… […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Cine sunt adevărații vinovați pentru noua stemă cu elemente revizioniste maghiare a IPJ Covasna"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-cine-sunt-adevaratii-vinovati-pentru-noua-stema-cu-elemente-revizioniste-maghiare-a-ipj-covasna/