EXCLUSIV. CJ Harghita emite documente exclusiv în limba MAGHIARĂ

September 18, 2019 •Administrație •Views: 808

Consiliul Județean Harghita, instituție publică a statului român, condus de un membru UDMR, emite documente exclusiv în limba maghiară.

Vezi și VALEA UZULUI. Președintele CJ Harghita, amendat și el pentru protest neautorizat

Președintele Consiliului Județean Harghita, UDMR-istul Borboly Csaba, a făcut public, prin intermediul paginii sale de Facebook, un document oficial al instituției pe care o conduce.

Documentul, care are ștampila instituției și stema județului Harghita, este redactat exclusiv în limba maghiară.

Documentul reprezintă o comunicare instituțională oficială a CJ Harghita pe tema unor urși care au pus în pericol viața unor copii la o tabără din județul Harghita.

Potrivit art. 195 alin. 7 din O.U. G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ „Actele oficiale se întocmesc în mod obligatoriu în limba română, sub sancțiunea nulității”.

FOTO: Borboly Csaba, captură video

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

6 Responses to EXCLUSIV. CJ Harghita emite documente exclusiv în limba MAGHIARĂ

 1. Tania Panaitescu says:

  Limba română este limba oficială în statul Român. Articolele de drept sunt elaborate într-un limbaj foarte greoi și imixiunea altei limbi poate duce la distorsiuni grave cu consecințe materiale, morale. Învățați limba română pentru a fi eficienți în demersurile pe care le faceți, România este un stat de drept, consultați EURLEX/ pentru detalii în acest sens.
  Destul cu defrișările ilegale, cu lacurile cianurate din zona Roșiei Montane, destul cu defăimările pe care le suportă românii în țara lor/ chiar și în ficțiuni cinematografice, teatrale, destul cu jocul cu păpușa Avram Iancu spânzurată în mod simbolic.
  Fiecare națiune, etniile conlocuitoare în fruntariile unui stat/ au dreptul legitim la demnitate, la respectarea simbolurilor identitare, istorice, a monumentelor. Cazul Caracal/ în dezbatere/ probează acum faptul că limbajul juridic prin formulările sale/ ridică probleme de interpretare chiar în interiorul unei limbi.

 2. Cristian says:

  Nu cred că știrea este reală. Ștampila Județului nu are stema României, deci este o făcătură.

 3. Constantin says:

  Parerea mea este ca ar trebui adus in fata judecatorului.

 4. In Romania, limba oficiala este limba romana…
  La puscarie cu cei din CJ Harghita.
  Trebuie data o lege prin care, oricine incalca, voit si repetat Constitutia Romaniei, sa primeasca o pedeapsa cu inchisoarea, intre 3-5 ani, CU EXECUTARE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. CJ Harghita emite documente exclusiv în limba MAGHIARĂ"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-cj-harghita-emite-documente-exclusiv-in-limba-maghiara/