EXCLUSIV. CNCD: plăcuțele cu denumiri de străzi din Turulung exclusiv în limba maghiară, discriminare a românilor

December 23, 2019 •discriminare •Views: 822

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a sancționat contravențional UAT Turulung, județul Satu Mare, reprezentată prin primar Gyakon Gheorghe, pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor.

Citește și EXCLUSIV. Decizie CNCD: cotidianul covăsnean Székely Hírmondó incită la ură și discriminează români pe criterii etnice

Sesizarea a fost depusă la CNCD de Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, după ce președintele ADEC a aflat din publicația Jurnalul de Satu Mare despre faptul că plăcuțele cu denumiri de străzi din localitatea Turulung sunt inscripționate exclusiv în limba maghiară.

CNCD a admis sesizarea ADEC, a constatat existența unei fapte de discriminare pe criterii etnice a românilor și a sancționat contravențional cu avertisment UAT Turulung prin reprezentant, primarul Gyakon Gheorghe.

Fragment din decizia CNCD în cazul primarului din Turulung.

FOTO: Jurnalul de Satu Mare

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

10 Responses to EXCLUSIV. CNCD: plăcuțele cu denumiri de străzi din Turulung exclusiv în limba maghiară, discriminare a românilor

 1. Pop Ioan says:

  Originile românilor potrivit studiilor genetice: merita de vazut!!!!
  https://www.youtube.com/watch?v=-ZPPziBRqM4

 2. Ardelean, deci roman says:

  Mda, Transilvania e Romania. Germanii si ungurii care sunt deranjati de acest lucru pot oricand migra in tarile lor mama. Sau pot trai aici respectand Romania si statul roman.

 3. Augusta says:

  A fost sanctionat doar cu avertisment??? E o fapta extrem de grava! Au precizat sa schimbe placutele? Au un tupeu care merita sanctionat cu inchisoare ! Ca sa-l usture la cazier!

 4. PETERFISANDOR says:

  ANGELA VAI DE CAPUL TAU SARACA DETINE

 5. Angela says:

  Nu înteleg de ce oferim atîtea drepturi unei minoritāti…Dupa ce cā magiarii ni s-au urcat în spinare, acum vor sā ni se urce în spinare si oficial??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. CNCD: plăcuțele cu denumiri de străzi din Turulung exclusiv în limba maghiară, discriminare a românilor"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-cncd-placutele-cu-denumiri-de-strazi-din-turulung-exclusiv-in-limba-maghiara-discriminare-a-romanilor/